Lite blandat

Nobu Hotel och Restaurant i Marbella, Spanien

I fem år har jag drömt om ytterligare ett besök på en Nobu restaurant. I helgen förverkligades drömmen och förväntningars infriades trots att det hade gått en så lång tid sedan sist. Ibland finns risken att minnet spelar en ett spratt, men inte denna gången.

Det var på en resa med min förra arbetsgivare till New York som tidigare kollega och numera goda vänner tog med oss till Nobu. En kväll hade vi som arrangörer, kunder och gäster en kväll för fri hopp och lek. New Yorks restaurang utbud är som bekant galet stort så vi hade inga större planer utan tänkte ta något spontant. Kollegan med sin urtrevliga fru föreslog att vi skulle göra en gemensam sak och berättade om Nobu. Jag blev eld och lågor emedan sambon nog var lite skeptisk då menyn och konceptet är japanskt. Kött är annars favoriten.

Minnet av den kvällen har jag således burit med mig i fem år. Det var så jädra gott och häftigt! Sällskapet hade varit på Nobu tidigare så de lotsade oss igenom alla dessa rätter med kända och okända smaker. Något helt annat än vad vi smakat innan. Sakén bidrog säkert till att förstärka upplevelsen för ett par personer men matmässigt var det riktigt häftigt. Vi har flera gånger resonerat att det vore roligt att göra om den kvällen i en annan stad. Nobu är en kedja som finns på lite olika håll i världen, några restauranger mer tillgängliga än andra.

I vintras läste jag en artikel i ett glassigt magasin att Nobu skulle öppna både hotell och restaurang i Marbella, Spanien. Givetvis satte drömmarna igång om sol, fint hotell och gudomlig mat. Jag lyckades till och med målande beskriva drömmen så pass bra att det blev en kortare resa till Spanien. I fredags lämnade vi Köpenhamn tidigt på morgonen och kom tillbaka i söndags. Snabbt och intensivt, javisst men ska man hinna med mycket här i världen så gäller det att vara effektiv ibland 🙂

Tyvärr får jag erkänna att vädret var bättre här hemma men det är faktiskt bara en del av en resa. Sällskapet, hotellet och Marbella levererade till max. En grym helg med andra ord! Fredagen njöt vi av strandpromenaden i Marbella samt en härlig italiensk restaurang på hotellets vackra innergård. Lördagens frånvaro av strålande sol gjorde att vi skippade poolen och utforskade Malaga. När kvällen så kom var det dax för den stora begivenheten och anledningen till att vi faktiskt åkte. Nobu Restaurant.

Vi hade diskuterat flera gånger om vi hade ställt förväntningarna för högt, tänk om vi skulle bli besvikna? Tänk om det inte var så bra som jag kom ihåg?! Efter första tuggan på en fräsch sashimi kunde åtminstone jag konstatera att det var lika bra! Det var så gott!! När efterrätten skippas till förmån av en ny omgång av det godaste fatet så är känslan obetalbar. Lätta, sköna, goda, fina och underbara rätter. Smälter i munnen som en känsla av siden och tillsammans med ett härligt sällskap på en innergård i Marbella blir även denna gången Nobu en av mina största matupplevelser. Det kanske dröjer igen några år till nästa gång men det är det värt 🙂

Cilla

(Bilden är från fredagens lunchutflykt )

8 Comments

  • Reply
    Fredrik
    23 april, 2018 at 20:17

    Vilken häftig matupplevelse. Med din beskrivande text känns det nästan som att man är med på resan.

    • Reply
      Cilla
      24 april, 2018 at 06:30

      Åh tack snälla ? Ja det var riktigt häftigt det är inte ofta en restaurang levererar en hel upplevelse och inte bara god mat. Kram Cilla

  • Reply
    Kerstin
    26 april, 2018 at 21:36

    Ojoj inget för min man?

    • Reply
      Cilla
      26 april, 2018 at 21:48

      Man vet aldrig ?

  • Reply
    Cilla
    27 april, 2018 at 10:57

    Underbara, härliga Marbella…

  • Reply
    PO
    27 april, 2018 at 11:27

    Du är mig en sjujädrans glidare du Cilla!

  • Reply
    PO
    27 april, 2018 at 11:40

    Hej igen

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.