Lite blandat Västervik

Jullov och mina 5 höjdpunkter denna härliga tid

Lika härligt som det är med själva juldagarna lika mycket uppskattar jag mellandagarna och dess jullov. Vi har faktiskt nästan alltid haft jullov i vår familj. Både jag och sambon har oftast kunnat lösa ledighet de flesta av dagarna mellan jul och trettonhelgen och den här perioden är minst lika uppskattad som sommarsemestern.

Vi åker sällan iväg när vi har jullov, mer än till Västervik förstås. Ibland slänger jag ur mig förslag om skidsemester över nyår eller någon annan längre tripp men det blir på sin höjd något dygn på annan ort, sen återvänder vi till något av hemmen. Vad är det då som gör att jag uppskattar mitt jullov så mycket då? Utan inbördes ordning:

Västervik – Jullovet är en av de längre perioderna då jag får vara i Västervik utöver sommaren, och det är alldeles underbart! Jädrar vad vi trivs här 🙂 Självklart drar vårt fina hus och läget där det ligger men även staden som sådan uppskattar jag. Det är inte så mycket större än Eksjö egentligen men ändå ett större utbud och så havet förstås, åh detta härliga vatten!

Umgänge – Bara för ett par timmar sedan åkte ett väldigt kärt besök hem och till helgen väntar vi andra gäster. Det är så härligt att umgås med människor man tycker om. När vi ses i Västervik är det extra roligt när gästerna stannar över natt så man hinner umgås riktigt länge och faktiskt prata färdigt. En kväll går så fort annars, det gör mycket när man får hänga i över frukost och kanske en promenad också.

Maten – Jag älskar julmat och skulle som min svåger kunna äta Jansson, köttbullar, rödbetssallad och allt annat ända fram till påsk. Dock är inte alla i min omgivning lika fascinerade och ombyte förnöjer ju i och för sig. Skinkan försöker jag dock hänga i så länge det går. Jullov ger också lite extra inspiration till att prova nytt och igår kväll gjorde vi kalkon för första gången, men det bli absolut inte den sista. Ett stort tack till okända kvinnan på gymmet som tipsade om receptet, det blev grymt gott.

Julklapparna – Äntligen har jag fått öppna julklapparna och som alltid får jag så fina gåvor! En av de bästa var skivstångsetet från mellangrabben som jag redan provkört i garaget. Jag har äntligen fått några kvadratcentimeter att leka på även om det är lite pyssligt mellan andras leksaker (bilar) 🙂 En annan favorit i år var bakgaller och provsticka från Roy Fares kollektion, superfina! Alla klappar var så bra och det är mysigt att få prova och använda dem för första gången. Det är nog samma känsla som kidsen hade när byggde lego halva jullovet förr.

Hänget – På jullovet är det också tillåtet på något vis att hänga mer, eller hur? Oavsett om det är soffan i Eksjö eller den i Västervik så är det grymt skönt att hänga där. Läsa, skriva, surfa runt på telefoner och datorer och även kolla på film. Jag är lite dålig på filmtittande annars men just när jag har jullov blir det mer inbjudande. Häromkvällen såg jag Fanny och Alexander och den var fem timmar lång! Jag hade bestämt mig innan att nu jädrar skulle jag se hela utan att bli rastlös och det gick bra, jag bara hängde kvar i soffan tills filmen var slut. Det var det värt 🙂

Det är grymt skönt att jag har massor av dagar kvar av mitt jullov och kan fortsätta att njuta av ovanstående. God fortsättning!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.