Lite blandat

Berghs School of Communication

Jag har idag deltagit första föreläsningen på Berghs och åh så härligt det var! Visst var huvudet fullt av tankar, fingrar stela av anteckningar och kroppen lite sned av tre timmars sittande framför datorn. Dock ska jag inte klaga, första timmarna satt jag ute i solstolen då kursen är på distans via Berghs egna plattform.

Förutom att inneha en alldeles egen lekstuga som denna bloggen att leka i så vore det riktigt roligt att hitta fler former och forum att skriva i. I och med uppstarten av cillaingeborg.se så fick jag tips om Berghs, deras distansutbildningar och mer specifikt introduktion till Copywriter. Tack snälla Everday för idén! Även om jag skulle få feedback på mina inlämningar framöver att jag borde söka mig någon annanstans istället så känns det ändå som att det blir oerhört roliga åtta veckor framöver. Det är inlämningsuppgifter varje vecka så det kommer hela tiden finnas något att grunna på och vara kreativ kring.

Förhoppningsvis kan jag ha mycket nytta av mina år på PwC, framför allt i att åtminstone försöka förstå uppdragsgivarens verksamheter, vilka kunder de har och vad som är viktigt för dem. Jag kan verkligen se fram emot att få göra research och lära mig massor om målgrupper och vad det är som gör att vi konsumerar det vi gör. Utmaningen ligger nog främst i att hålla budskapen och texterna korta, jag är lätt för att sväva ut när jag får tag på ett tangentbord 🙂 Likaså att se på den reklam och texter som finns runtomkring oss inte bara som konsument utan också från andra hållet, som producent. Hur har de tänkt här, till vem vänder de sig till och vad vill de åstadkomma? Visst låter det spännande!

Vad kursen, som är introduktion, ska leda till i framtiden vet jag inte riktigt än. Det får jag se helt enkelt. Kanske är det fortsatt väldigt roligt i kombination med att det jag gör är inte så pjåkigt, då finns möjligheter att fortsätta lite till. Därefter söka uppdragsgivare som kan tänkas anlita en färsking. I annat fall har jag lärt mig mycket mer än jag kunde innan och får bra erfarenheter att använda i andra sammanhang. Det löser sig alltid, man får se tiden an lite ibland. Sysselsättning finns det precis överallt så det ska nog inte gå någon nöd på mig, om någon var orolig 🙂 Vi passionärer har ständigt något på gång!

 

Cilla

 

1 Comment

  • Reply
    Mimmi
    31 augusti, 2017 at 16:51

    Stort lycka till!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.