Lite blandat Skrivande

Bokslut, Västervik och några kapitel till

Det var två minusgrader när jag gav mig ut idag på morgonen vid sjutiden för att röra på mig. Med oktobers intåg förra veckan så kom hösten, precis som sig bör. Även om jag tycker om solen och värmen så uppskattar jag också de olika årstiderna. Det blir variation i både naturen och hur dagar samt veckor löper på. Trots att vi har lika många timmar när dagarna är ljusa som när de är mörka. Ändå känns de kortare och kortare från och med nu och några månader framöver. Visst är det knasigt?

Bokslut

Ända sedan jag började blogga lite mer regelbundet för några veckor sedan så har en av inläggen blivit en liten veckosummering. Det är faktiskt ganska roligt att stanna upp precis när en den nya veckan tagit vid och klura lite på vad som egentligen hände veckan innan. Ofta rusar i alla fall jag på och det känns som måndag och fredag hela tiden. Gärna i kombination med att man får absolut inget gjort. Men nu när jag tagit ett par minuter och klurat lite mer konkret så händer det ju faktiskt en hel del.

Förra vecka var en typiskt stabil vecka med ”rediga” vardagar. Och som jag tycker om dem! Det blev bokslutsarbete hos kund några dagar. Nu när det händer mer sällan är det ju också rätt roligt även om jag inte vill byta tillbaka till att göra det på heltid, eller ens varje månad 🙂 När jag lägger tid hos kunder på dagtid, blir det lite mer eget datorhäng på kvällarna. Dessa dagar blir då ganska långa, men så får det vara ibland. Bara jag får den där timmen innan läggdags att läsa eller något annat underhållande.

Västervik

Jag vill ju gärna dela min tid mellan Eksjö och Västervik, mina två favoritorter, och nu i ett par veckor har jag faktiskt lyckats ganska bra. Förra veckan tog jag faktiskt bussen redan på onsdagsmorgonen, det var till och med lite mysigt. Det är ju alltid bilen för mig vart jag än ska om inte annat för att jag bor på landet på vilken av hemorterna jag än befinner mig. Men för att göra logistiken smidig och slippa bilar hit och dit fick det bli kollektivtrafiken. Visst tar det lite längre tid men det flöt på bra. Som tur är känner jag några snälla bokhandlare som kunde hjälpa mig med skjuts ända fram till dörren sedan. Tydligen gick inte bussen ända fram 🙂

Vi får ofta frågan hur det är i sommarstaden Västervik ”off season” och jag framhäver alltid hur mysigt det är även andra delar av året. Västerviksborna är så himla bra på att ta hand om sin stad. Det är knappt något som stänger efter att sommaren är slut utan det är öppet som vanligt. En helgkväll kan det vara svårt att få bord ens för två personer om man inte har bokat. Så jag kan varmt rekommendera Västervik året runt, där är det precis lagom liv och rörelse.

Ett par kapitel till

Självklart blev det ett par kapitel till i mitt nya skrivprojekt. Det går inte framåt riktigt så fort som jag vill, men det går framåt och det är huvudsaken. När jag skrev den tredje delen i Västervikserien , den som kommer i november, läste min redaktör Elin råmanus när jag var ungefär halvvägs. Mitt första och andra manus fick ingen läsa förrän jag var helt klar. Elins feedback och bekräftelse i våras var guld värt för det fortsatta skrivandet. Så nu är förstås det första riktiga delmålet att komma ungefär halvvägs och be på mina bara knän att hon vill läsa igen. Det känns som att det är än viktigare den här gången för att det är ”något nytt”. Å andra sidan tycker jag att även att Vad avgrundens djup skiljer sig från de första två i serien så det kanske är samma sak. Men ändå känns det större denna gången. ÄR det verkligen bra och håller det, är frågor jag kommer ställa till henne. Dock är det ett gäng sidor och bokstäver kvar tills dess, även om jag skulle gärna vilja ha svar NU!

Sådär, det blev en bra vecka den med, den som vi nyss avslutade. Då ska vi se vad denna kommande innehåller. Jag vet att dubbla poddinspelningar, kundbesök och skrivarföreläsning står på agendan. Det blir kul!

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Malin Ländin
  9 oktober, 2023 at 20:59

  Så kul att du börjat blogga igen! O stort tack för hjälpen på förhand.
  Kram 🤗

  • Reply
   Cilla
   9 oktober, 2023 at 21:33

   Men tack 💞 och självklart 🤩

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.