Böcker

Boije af Gennäs, Neurath, Svanfeldt och Roberts

Louise Boije af Gennäs och Nora Roberts är författare jag läst förut. Caroline Neurath och Fredrik Svanfeldt är dock nya för mig.

Jag gillar att blanda författare jag känner igen med nya, det alltid finns något nytt att utforska i bokhyllan. Det är inte så att det finns många böcker på lager som ligger olästa men några har alltid på vänt. Häromdagen fick jag en fråga om jag läste fler samtidigt eller en i taget. För min del är det en i taget som gäller, möjligtvis att jag har en igång i Västervik och en i Eksjö på sin höjd.

Sist jag läste något från Louise Boije af Gennäs var trilogin som börjar med Högre än alla himlar som kom ut mellan 2010 – 2014. Blodlokan är första delen av Motståndstrilogin som kom ut tidigare i år. En oerhört spännande psykologisk thriller som blandar fiktion med samhällskritik. Just förankringen i olika svenska politiska händelser och affärer tomhänt genom åren gör boken än bättre. Det skiljer den från andra i samma genre och skapar faktiskt en trovärdighet. I boken får vi följa Sara som flyttar till Stockholm efter att hennes pappa dött i vad man tror är självmord. Tillfälligheter gör att hon efter en tuff tid hamnar i exklusiva Östermalmkretsar. Dock sker det händelser kring henne som blir mer och mer påtagliga. Är allt inte som det utger sig för att vara?

Jag hoppas verkligen att andra delen av Boije av Gennäs andra del kommer ut väldigt snart, jag vill veta mer!

Caroline Neurath har skrivit boken Fartblinda är hennes deckardebut. Jag kommer även här leta upp de övriga hon skrivit efter då hon är väl värd att läsa. I denna historien är det en av Sveriges storbanker som står i fokus. Journalisten Beatrice Farkas granskar bankens förehavanden efter att fått tips om oegentligheter. Eftersom Neurath har stor kännedom om finansvärlden genom sin karriär som journalist så är berättelsen trovärdig i sin fiktion. Därav blir spänningen än större!

Dömd att springa av Fredrik Svanfeldt blev jag nyfiken på då den förstås handlar om löpning. I början trodde jag faktiskt att det var en sann historia men efter lite efterforskning så förstod jag att det inte var så. Oavsett är boken läsvärd om man är intresserad av just löpning. Boken handlar om Johan Dahlberg som hamnar i fängelse dömd för drop på sin fru. Som inlåst mår han riktigt dåligt men hittar löpbandet på fängelsets gym och använder det som terapi. Mer eller mindre. En vakt uppmärksammar Johan och vad det visar sig, hans talang för löpning. I takt med att löpningen utvecklas mår Johan bättre och han utmanas i att ta sin träning till en ny nivå.

En bok av Nora Roberts att bryta med ibland är riktigt gott! I början tyckte jag hennes böcker var mer som kärlekshistorier. Det är de fortfarande men nu även en flirt med spänning och åt deckarhållet. Just denna Förföljaren vinklar in en familjs påverkan av att ha haft en seriemördare som en familjemedlem och deras bearbetning av vad det kan innebär. Som sagt fortfarande mycket mysig kärlek men även spännande historier 🙂

I Västervik till helgen har jag en lite lista med nya böcker jag vill läsa som kommit ut. Undrar om fortsättningen på Boije af Gennäs bok också är ute…

Cilla

 

8 Comments

 • Reply
  Anna / boihusbil.se
  27 september, 2018 at 06:29

  Vad bra med lite tips så här i bokmässetider! Jag har ett skåp fullt med böcker att läsa så jag borde klara mig till våren när vi återvänder till Sverige. Annars kan jag låna digitalt 🙂 just nu plöjer jag Emelie Schepps böcker.

  • Reply
   Cilla
   27 september, 2018 at 08:50

   Är dem bra? Jag har inte läst något av henne än ?

 • Reply
  Bella
  27 september, 2018 at 08:34

  Verkligen 4 böcker som jag ska försöka läsa.

  • Reply
   Cilla
   27 september, 2018 at 08:49

   Vad kul att jag kunde bidra med tips! Trevlig läsning ?

 • Reply
  Evahle - en blogg om psykisk hälsa
  27 september, 2018 at 17:26

  Tack för tipsen 🙂 Jag älskar att läsa böcker!

  • Reply
   Cilla
   27 september, 2018 at 21:18

   Vad kul att jag kunde tipsa! ?

 • Reply
  Jennifer Sandström
  1 oktober, 2018 at 13:27

  Jag är just nu inne på Högre än alla himlar och ser fram emot att få ta mig igenom hela serien – gillar den såhär långt, efter halva första boken 🙂 Hon som läser upp den i Nextory har så bra och behaglig röst också.

  • Reply
   Cilla
   1 oktober, 2018 at 13:28

   Åh den serien var så bra!! Viktigt att den som läser har en bra röst som passar historien… ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.