Lite blandat

Kläder jag villhöver just nu!

Kläder, kläder kläder – visst är det är roligt med kläder! Att gå och klura  på vad man ska ha på sig vid olika tillfällen är oftast superkul. Sen finns det förstås de dagar där paniken kryper på för att inget känns bra 🙂 Vilket kanske är tur, då uppskattas de enkla dagarna bättre plus att det kan bli en anledning till shopping. För att just DET plagget saknas.

Jag har oftast en lista i telefonens anteckningar på kläder jag villhöver. Fullkomligt älskar ordet! Både viljan och behovet finns där, även om viljan kanske är större än behovet ibland. Tidigare handlade jag mer på måfå och känsla. Framförallt oftare, det kunde bli något inköp varje vecka. Jag har sällan om inte aldrig haft kläder i garderoben som jag inte använt. Dock fanns det det de plagg som bara fick hänga med ur garderoben någon gång. För att sedan förvisas tillbaka igen och sedermera bortskänkes. Numera, när jag är mer noga med vad som får följa med hem så har det minskat. Men fortfarande finns något enstaka klädesplagg som är lite ensamt i skåpet.

Så första kriteriet när jag shoppar är att det ska kännas riktigt bra i provhytten! Annars är det bättre att plagget får följa med någon annan hem. Det andra är att jag ska veta ganska exakt när det ska användas. Är det till jobbet, till en bjudning eller till vardags. Jag ska i princip se mig i några situationer där jag har just de kläderna på mig. Sen kan det förstås vara så att känslan är sååå bra och inga konkreta situationer dyker upp i fantasin, men då brukar det lösa sig ändå 🙂 Det är värre tvärtom….

Så vad villhöver jag för kläder nu, jo:

En svart kofta – den behöver knappt förklaras. Ett grundplagg som alltid går åt till nästan allt. Jeans, kjol, kostymbyxa och även joggingbrallor. Den stackars koftan som jag har kvar nu är både hål på och noppror, duger knappt till mys 🙂

Coola jeans – Här tänker jag mig antingen ett par utställda eller ett par som har kanske två olika jeanstyg i sig. De utställda är jag dock lite tveksam till och måste prova innan viljan kan utvecklas. Eftersom jag inte är så lång är jag osäker på om silhuetten blir lite kompakt kanske… De tvåfärgade tycker jag helt enkelt verkar vara så coola, men de kanske är ute nu? Som dem här till exempel.

Homewear – Alltså något snygg att gå och dra i hemma som inte är gamla joggingbrallor. Tänk ett set i cashmere i neutral färg som inte sitter åt någonstans. Denna vore mmmm….. Jag tänker att det skulle också kunna användas att resa i, eller? Till exempel vid en lång flygresa där man vill vara bekväm men ändå inte se ut som hejkomochhjälp mig.

Klänning – En klänning är ett riktigt bra plagg, bara att dra på sig så är man klar! Nackdelen är kanske att det behövs strumpbyxor så här års men det får man ta. Längre klänning kanske man kan köra utan och med
stövlar eller stövletter till. Det torde funka 🙂 En dröm är klänningen här bredvid från Rodebjer….

Sen har jag förstås minst fem grejer till men de tar vi en annan gång. Har du något du villhöver just nu?

Cilla

 

(Bilden ovan är en detaljbild från ett annat villhöver köp som jag längtade efter läääääänge och som följt mig i många år. En trench som jag fortfarande är kär i! 🙂 Bilden är tagen av Vanessa Vera)

6 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  30 september, 2018 at 19:37

  Jag med villhöver den klänningen ? den är ?

  • Reply
   Cilla
   30 september, 2018 at 19:37

   Jaaa ? vi vore supersnygga i den!!

 • Reply
  Helena Roth
  30 september, 2018 at 22:25

  Nä.
  Jag tror inte det. I relation till kläder vill säga.
  Överlag är kläder (och skor) inget jag har så stort sug efter. Jag villhöver annat… kanske en skrivarkurs, och definitivt mer mandala-målning (målade mandala med Lisa Withlovelisa Rislöw förra veckan), och att få fler chanser att säga Ja. 🙂

  • Reply
   Cilla
   1 oktober, 2018 at 06:15

   Vad spännande! Skrivarkurs känner jag igen mig, hoppas du får till det du villhöver!

 • Reply
  Anna | Boihusbil
  1 oktober, 2018 at 09:04

  Hihi, så roligt med allas våra olikheter. Jag har aldrig någonsin önskat mig ett klädesplagg. Har aldrig varit intresserad av mode. Kläder är i min värld något jag behöver för att inte frysa eller för att känna mig bekväm i olika sammanhang. Jag går aldrig naken heller, så det är inte så att jag är en naturist, jag bara har INGA som helst intressen för kläder. Jag använder jag tycker är skönt och rent. Denna inställning till kläder är väldigt bra i mitt liv, för tänk om jag haft ett klädintresse när alla mina kläder ska rymmas i husbilen som vi bor i 🙂

  • Reply
   Cilla
   1 oktober, 2018 at 09:51

   Jag gillar också att vi är olika! Det skapar många intressanta samtal och reflektioner! Ja I husbil är det nog utmaning ändå med utrymme ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.