Lite blandat

Utbildning och kunskap förlänger livet

Utbildning och mer kunskap har jag alltid tyckt är häftigt 🙂 Jag anmäler mig gärna till kurser som jag tror mig ha nytta av. Självklart handlar det just nu mycket om bokstäver och marknadsföring men jag hade kunnat tänka mig helt andra grejer också. Språk, motorfix, trädgård och något enkelt pyssel hade också varit kul.

Jag har precis avslutat någon slags grundkurs i Photoshop och Indesign som är programvaror bra att kunna inför mitt kommande tidningsuppdrag. De hölls genom Sensus i Jönköping och tre tisdagar har jag varit på plats med ett härligt gäng för att lära mig hantera programmen. Det var länge sedan jag upplevde något så svårt!! Även om jag tycker om att skriva och är intresserad av kläder så är jag inte kreativt lagd alls. Lägg till ett begränsat tålamod på det så kör det ihop sig hos fröken Andersson.

Dock ser jag fram emot att börja pyssla i alla fall i Indesign där tidningen sätts ihop. När det blir på riktigt kanske tålamodet växer också, det tror jag på! Fast det gäller att ta en sak i taget, jag är glad att experten är kvar läääänge än 🙂

Lagom när utbildning hos Sensus var slut så började jag en annan utbildning på ljuvliga Berghs i Stockholm. Återigen är det en distanskurs, jag gick introduktion till copywriting förra hösten. Nu är det content marketing som gäller och efter första föreläsningen är jag taggad värre! Här kommer storytelling in och jag ser fram emot att lära mig berätta historier som kan användas i företags marknadsföring.

Utbildning på Berghs håller på till och med november och har inlämningsuppgifter varje vecka. Visst kan det bli stimmigt men eftersom det är så roligt så ger det mer energi än tar. Varför i hela friden visste jag inte om dessa kurser när jag var ung?!?

Som grädden på moset, rosen på tårtan och löken på biffen – jag tror inte lök på lax är så gott – så har jag även anmält mig till skrivarkurs. En helg spenderas utanför Nässjö tillsammans med Veronica Grönte och Ewa Klingberg. Om jag tycker Berghs är spännande så är denna utbildning exalterande! Mer som att skriva på riktigt… Det gäller att jobba på fokus den helgen så jag får med allt jag bara kan därifrån.

Att få ihop något större material i framtiden är en dröm och förmodligen i det närmaste omöjlig. Gissar att även här spelar tålamodet roll 🙂 Om, utifall att, kanske, eventuellt och möjligtvis det skulle ske så är chansen ungefär 0,00000001 % att bli publicerad. Fast drömma är tillåtet, det har vi konstaterat innan! Kanske kan saker läggas här på cillaingeborg.se om inte annat…. Den tål att funderas på 🙂

Jag kommer nog alltid gå någon utbildning, kanske inte varje år resten av mitt liv men med någon slags kontinuitet. Kunskap är lätt bära och så himla roligt! Speciellt när jag kan välja själv vilken utbildning jag vill gå. Undrar vad nästa omgång blir, knyppling kanske? 🙂 Jag ser riktigt framför mig hur intrasslad jag skulle vara i pinnar, tråd och allt vad man behöver. Fast roligt skulle jag ha, det är huvudsaken!

Cilla

 

16 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  7 oktober, 2018 at 21:19

  Inte knyppling, det var en betongkurs vi ska på i vår???

  • Reply
   Cilla
   7 oktober, 2018 at 21:20

   Betong?!? ?

 • Reply
  Helena Roth
  7 oktober, 2018 at 21:34

  Oh vad jag känner igen mig – jag älskar att gå på kurser och workshops och seminarium osv. Har dock senaste året gett mig själv onlinekurs-förbud… har gått sådär. 🙂

  • Reply
   Cilla
   7 oktober, 2018 at 21:39

   Tror inte det är bra med förbud ?

 • Reply
  Therese Carlsson
  7 oktober, 2018 at 22:09

  Kurserna vart hittar man dom? Dom kostar väl ?

  • Reply
   Cilla
   7 oktober, 2018 at 22:11

   Ja de som jag går nu kostar. Men det finns massor online kurser som är gratis och även olika studieförbund har för en liten peng ?

 • Reply
  Therese
  7 oktober, 2018 at 22:11

  Va kul det låter ? vart kan man hitta dom kurserna

  • Reply
   Cilla
   7 oktober, 2018 at 22:13

   Kolla med studieförbundens hemsidor, annars googla. Jag får erbjudande via fb och LinkedIn med ?

 • Reply
  Marie
  7 oktober, 2018 at 22:50

  Hoppas att du fårdin dröm du har någon gång då

 • Reply
  Tess
  8 oktober, 2018 at 08:43

  Så spännande! Jag gillar också kurser och att få utveckla mig själv på olika sätt 🙂

  • Reply
   Cilla
   9 oktober, 2018 at 06:05

   Utveckling är så givande!

 • Reply
  Pernilla
  8 oktober, 2018 at 22:38

  Åh, vad roligt det låter, håller med om att det alltid är roligt att lära nytt, vad det än är?

  • Reply
   Cilla
   9 oktober, 2018 at 06:05

   Ja det är jättekul och alltid får man med sig något som sitter i länge!

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  11 oktober, 2018 at 22:03

  Så himla roligt :D. jag älskar också kurser, speciellt när de riktigt stimulerar en och ger upphov till att man utvecklas på många olika plan 🙂

  • Reply
   Cilla
   11 oktober, 2018 at 22:24

   Ja!! Man bär med sig dem länge sen 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.