Lite blandat

Bra reklam och marknadsföring, I love it!

Förutom att jag är helt förälskad i bokstäver så tycker jag också hur de används i bra reklam och marknadsföring. Jag gillar det massor helt enkelt! Tänk vad häftigt och roligt dessa copywriters och reklammedarbetare kan få ihop det ibland, jag är grymt imponerad.

Det är till och med så att jag faktiskt kan skratta mer åt en bra reklamfilm på TV:n än en film eller humor serie. På grund av detta så finns det de i min närhet som tycker att jag är nästan humorbefriad och tittar menande på mig när tårarna rinner vid pausen med reklam istället för själva programmet. Redan som ung var jag fascinerad över den reklam som visades på bio och när jag kom till USA som 16-årig utbytesstudent var lyckad gjord. På varje TV kanal visade de reklam för allt och fortfarande kan jag nynna på några toner från en reklamfilm för kanelflingor ”Cinnamon Toast Crunch”. Min amerikanska familj tyckte jag var lika udda som min nuvarande 🙂

Just nu bryter jag nästan ihop av Länsförsäkringars reklam om sparande, har ni sett den? En tonåring försöker imponera på en tjej om att han sprider ut sitt sparande. Att han inte lägger alla ägg i samma korg men får förstås inte till uttrycket ordentligt samtidigt som han visar alla sina spargrisar! (Jag flinar till och med nu på Biblioteket när jag skriver om det 🙂 ).

En annan reklam som gått ett tag nu, som alla sett, från KPA där ”pappas jävla ansvar” har blivit nästan ett vedertaget uttryck och bidrar nog mycket mer till jämställdhetsdebatten än vad vi tror egentligen. Tänk att komma på ett sådant uttryck som sätter sig så hos oss, imponerande!

Jag gillar som bekant skidåkning och tycker att Vinterstudion är världens bästa TV-program. På Facebook och Instagram följer jag några åkare samt längdlandslagets olika plattformar. Under någon vecka eller två har de lagt ut små filmer om hur svenska elitåkare ändrar riktningen på Vasaloppspåret med hjälp av en skylt ”För en lite bättre måltid”. Fyra motionärer i Mora styr verkligen om sin träningsrunda och tar av vid skylten. Kliver in i ett hus där Mogren, Wassberg, Billan Westin och Anna Olsson med flera väntar med lunch från Ica. Tänk överraskningen hos dessa åkare! Grymt bra gjort och häftig lek med ord om måltid eller mål-tid 🙂

För några år sedan fick sambons företag förmånen att bygga lastbilar till gruvan i Pajala. Specialbilar som skulle klara av att frakta tungt utan att pruta alltför mycket på totalvikten. Mindre last betyder fler resor och ökade kostnader. Om jag förstått det hela rätt så fanns det oro över trafiken på vägarna kring gruvan och även om trafiken inte minskade så hjälpte en reklambyrå till att göra den trevligare. Bilder togs av människor som bor ens med vägen och trycktes upp på lastbilarna. Förutom att det blev riktigt snyggt så gillar jag idén! Dels så brukar inte lastbilar i sig vara så hiskeligt snygga och dels så hade åtminstone jag tyckt att det hade varit cool att se sig själv på vägen utanför. Undrar om jag kan be grannen lacka om sin bil….. 🙂

Cilla

(Bilden har jag lånat från Northland Resources)

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.