Skrivande

Det nya året börjar i augusti – inte i januari!

Det nya året börjar i augusti

Visste du att det nya året börjar i augusti och inte i januari? I alla fall i min värld 🙂 Jag tror att jag har resonerat om det här innan, att jag tycker att det nya året börjar i augusti, att det snarare är skolåret som sätter agendan för min planering än kalenderåret. Är det för att terminerna är så inpräntade i oss som upplever ”nya tider” nu istället för i vinter? Oavsett så är min känsla av nytt större så här års. I en podd hörde jag också någon nämna att kalendernyåret är bara till för oss nordbor att ha något att fira i mörkret 🙂

Sommaren ger eftertanke

Det är som att sommar och semester skapar ett bättre tillfälle till eftertanke än jullovet. Kanske beror det på att ledigheten är längre. Kanske beror det på att temperaturen får oss att känna mer avslappnade eller så beror det bara på att jag har fått för mig att augusti är bättre för nystart än januari 🙂 Dock brukar jag inte har något specifikt datum som det nya året börjar i augusti. Utan det går på känsla och i år känns det som att det passade idag! Anledningen? Familjen började jobba efter semestern och jag gjorde mitt första skrivpass på en månad! Med andra ord dax att återgå till rutiner igen!

Att återgå till rutiner sker nog hos de flesta efter varje semester men nästan varje år vill jag även justera lite i mina egna. Numera handlar det inte lika mycket om mat och träning, som alltid var temat förr, utan snarare mer om hur jag vill lägga upp min tid. Eftersom jag har den stora förmånen att styra mina dagar så vill jag ta vara på dem. Se till att jag gör saker jag vill. Sjävklart har jag måsten som alla andra, men de hänger ju med i planen ändå. Mitt ”problem” är inte att få tiden att räcka till utan snarare att jag tror att jag har oceaner av den!

Även jag behöver planering

Utöver mina kunduppdrag så vill jag ju lägga en stor del av min tid på att skriva bok. Under det senaste ett och ett halv året då jag haft en någorlunda kontinuitet i det skrivandet har jag insett att jag skriver bäst på förmiddagarna. ÄNDÅ hör jag mig själv säga ”ja tack” till telefonmöten och uppdrag. Men även frissan och andra bokade grejer när de föreslår tider innan lunch. Glatt och utan tvekan i rösten. Hur puckad får man vara? I våras streckade jag till och med skrivtid i almanackan vissa dagar i veckan, just på förmiddagen. Men tror ni jag höll det? Näpp! Många gånger absolut, men inte så många som jag VILL.

Jag misstänker att det beror på att jag inte ser bokskrivandet som något som är ”på riktigt” än. Eller att jag tror att inte andra gör det och därför dealar jag med den avsatta tiden. Kanske blir det bättre när första boken faktiskt väl kommer ut i höst. Men varför vänta till dess, jag måste ju kunna hjälpa medvetandet på traven, eller?

Det nya året börjar i augusti

Så i och med att det nya året börjar i augusti så börjar också nya vanor och rutiner. Nu ska det skrivas på de tider som är avsatta i kalendern och där med basta. Undantag får göras men de får vara få. Någon planeringsexpert skulle säkert ge rådet att specificera vilka de undantagen är. Liksom att definiera ännu tydliga ramar än ”förmiddagar x antal dagar i veckan”. Men jag börjar med att mumla dem för mig själv än så länge…

När börjar ditt år och har du vanor, rutiner eller annat du brukar eller vill förändra?

 

Cilla

 

Bilden ovan är tagen av Hasse Sandström

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.