Lite blandat

Vad gör du nuförtiden…..

Vad gör du nu för tiden

”Vad gör du nuförtiden, varför hör du aldrig av dig” är väl en passande låttext när det kommer till vistelsen i denna lekstuga till blogg 🙂 Får jag erkänna att jag ibland GLÖMMER att jag har en blogg?!? Å andra sidan är det ju faktiskt så, att då och då ser vi inte det som finns rakt framför näsan på oss. Eller egentligen är det väl så att finns saker vi inte prioriterar i perioder. Vilket inte är konstigt! Utbudet av roliga saker är enormt! Men om du är nyfiken på lite smått och gott – fortsätt gärna läsa.

Skrivande

Om du lyssnar på min och Malin Lundskogs podd Skriverier med Malin och Cilla kanske du har lite koll på hur det går med mitt skrivande. Annars så ligger landet så att min bok –  I vikens mörker –  ligger just nu hos förlaget och väntar på att bli ”satt”. Det vill säga läggas in i rätt format. Omslag, baksidestext, författarpresentation och författarbild är klart. När sättningen sedan börjar är det korr-vändor, där jag får granska texten igen. Men då utifrån perspektivet att kapitel börjar på ny sida, att inget ord hamnat ensam på en sida och så vidare. Allt för att det ska se snyggt ut och bli smidigt för er att läsa! Därefter är det dags för tryck. Det är fortfarande hösten som gäller för utgivning men jag har inget klart datum än. Självklart hojtar jag till när det blir klart och hur du kan köpa min bok om du vill 🙂 Och så skriver jag på den andra boken med förstås.

Löpning och träning

Eftersom jag vill försöka springa ett maraton om året så länge min kropp tillåter så löper träningen på! Just nu är det 3 pass löpning, 1 pass styrka och ett valfritt pass där yoga har fått lite utrymme några veckor. Årets stora mål är Idre fjällmarathon i slutet på augusti. Dock är det inte utan att jag börjat fundera på vad jag gett mig in på. Sträckan om 45 km skrämmer mig väl inte sååå mycket. Jag har ju trots harvat mig igenom 42,2 km sju gånger innan. Vad som skiljer sig denna gång är förstås de 1400 höjdmeter som ska avverkas på vägen….. Ju närmare jag kommer loppet desto mer verklig blir den höjden! Men den allra bästa coachen hos Lofsangruppen, Helena Ekholm har nästan lovat mig att jag kommer lösa det 🙂 Som tur är har jag inget tidsmål utan prestationen ligger att första träna till det och sedan starta. Förhoppningsvis tar jag mig i mål inom maxtiden – ca 8 timmar – till på köpet. Loppets slogan är #blioslagbar – och jag kan redan nu förnimma att den känslan kommer komma OM jag får uppleva mållinjen.

Racing

Till helgen är det dags för tredje helgen av fem i åretsracingsäsong och hittills har resultaten varit blandade. När bilarna håller för grabbarna i familjen går det riktigt bra! Men när de inte inte gör det så, ja….. ni fattar. En bil havererade så pass förra helgen att de får nog vara glada om den kommer tillbaka mer i år. Det roliga i kråksången är dock att helt plötsligt finns det utrymme för ytterligare en grabb att prova lyckan på banan. I Knutstorp kommande helg är det meningen att två brorsor ska ut och racea. Plus pappan förstås. Än så länge har jag inte koll på heaten men jag hoppas nog på att de INTE hamnar i samma. Det klarar nog inte nerverna av….. Men innan vi kommer dit så ska jag och svärdottern sätta menyn. Som vanligt är det lite pyssel, men kul ändå!

Mer – vad gör du nuförtiden….

Jag vet inte vad det beror på, om det är växthuset och de små odlingarna, eller om det är sommarjobbet jag hoppat på. Eller är det skärmtiden som gör att jag inte läser lika mycket just nu. Visst någon bok i veckan blir det men tidigare år har det blivit mer. Ja, ja var sak har sin tid och det kommer väl säkert. Snart kanske jag får ta tag i de där prioriteringarna och tänka efter vad jag vill lägga min tid på. Risk finns att att den bara går annars och så ångrar man sig. Det vill man ju inte!

Sommarjobbet förresten är en liten resa tillbaka i tiden, några timmar i veckan är jag ekonomiassistent i ett för mig närliggande bolag. Jag som sa att jag inte skulle jobba med sådant mer 🙂 Å andra sidan behöver folk hjälp så behöver dem! Och det är riktigt kul!! Speciellt nu när det är nytt och man ska sätta sig in i det. Skulle sommarjobbet löpa på längre så fråga mig framåt slutet på året, då kanske känslan är någon annan när det blir vardag. Fast jag kanske inte har samma behov av omväxling numera?

Så lite sommarjobb, lite skrivande, lite träning, lite läsning, lite racing – är väl svaret på frågan ”vad gör du nu för tiden” – jag som vanligt egentligen. Om du undrade 🙂

Cilla

 

Vill du läsa mer om mina dagar som skrivande passionär kan du kolla in detta inlägget! Bilden ovan är tagen av Hasse Sandström.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.