Lite blandat

Vad ska du göra idag?

Vad ska du göra idag?

”Vad ska du göra idag?” är en fråga jag ofta får. Alternativt ”Vad gör du om dagarna?” Ibland läser jag in även ett ”egentligen” på slutet av frågan. Förmodligen frågar jag själv även andra samma fråga när de liksom jag avviker från gängse arbetsscheman. Till er som jag frågat vill jag be om ursäkt om ni tolkat ett egentligen i min fråga. Det var inte meningen! Jag är genuint nyfiken på vad vi alla gör om dagarna. Vad vi drivs av och vad det är som får blodet att bubbla som sockerdricka en gång ibland.

Rutiner skapar kreativitet

De flesta av mina dagar ser faktiskt ut på ungefär samma sätt. Vilket jag gissar att även andras gör. Jag tror att det är något med rutiner och schema som attraherar oss människor. Det är då vi vet hur vi har det. Dock är jag inte säker på att det hämmar vår utveckling, som kan kanske vara ett motargument. I min hjärna så behöver de flesta en stadig grund eller ram för att utveckla kreativiteten och kanske bli lite mer wild and crazy. Eller så är det bara jag som har ett behov av blandningen 🙂

De flesta av veckans vardagar är jag hemma i vårt hus på landet i Eksjö. Ibland blir det någon extra veckodag i Västervik men det är ju också hemma. Någon dag i veckan blir jag utsläppt från skogen och vattnet, båda husen ligger på landet, och får komma ut till en kund jag jobbar med kontinuerligt. Åh så bra det är är ur alla aspekter att ha en sådan dag! Jag måste fixa håret, kanske få på mig lite mascara och vettiga kläder. Det är även lunch på RESTAURANG då! Lyx på hög nivå!! Just nu är det förstås extra lyxigt då det är de enda typ utomstående människor jag träffar i mer än de två minuter som avhandlas i matkön.

(Det finns familjemedlemmar som undrar om jag ALLTID måste prata med folk i matkön, i affären osv. JA det måste jag! Superkul ju:) )

Vad ska du göra idag?

Så om jag ska svara på frågan så ser de andra dagarna som spenderas i hemmet ut ungefär så här:

7-9   Frukost, hushållssysslor, promenad, härja med hemmavarande student.

9-13 Mellis, brådskande jobbfix och skrivtid alternativt redigeringstid beroende på i vilket steg i skrivprocessen jag är. Varannan vecka är det även poddtid en förmiddag.

13-14 Lunch inkl slötid 🙂

14 -18 Jobbgrejer, mellis, träning, ev besök till stan för ärenden. Det jag inte hinner klart under dagen gör jag på kvällen, efter middag osv.

Jobbfix och jobbgrejer är uppdrag jag gör åt andra eller åt min egen verksamhet och blivande författarroll. Alltid framför datorn likt en ostbåge. Antingen i soffan, på kontoret eller vid köksbordet.

Älskar´t

Nej, det är inte stressigt och full fart men jag får saker gjorda och jag ÄLSKAR´T! Jag hinner tänka en tanke klart, jag har koll på saker och ting och jag har utrymme för att slänga in spontana grejer. Både mer skrivande, mer kundjobb eller något annat bara för att det är kul. Eller för att jag måste. När jag läser in ett egentligen i frågan om vad jag gör om dagarna så brottas jag en kort stund med tankarna om att vanliga jobb, vardagar och scheman kanske anses som mindre konstiga. Kanske till och med mer värda i olika avseenden. Men så återkommer jag ganska omgående till att det är dagar som ovan jag VILL ha och som jag hoppas ska skapa ett författarskap. Så jag håller fast vid dem 🙂

Hoppas du har dagar, rutiner och scheman du trivs med!

Cilla

 

8 Comments

 • Reply
  Susanne
  24 mars, 2021 at 17:47

  Tur ja är anställd 😀 annars hade nog alla rutiner försvunnit

  • Reply
   Cilla
   24 mars, 2021 at 18:48

   Man tror bara det! Sen helt plötsligt så har det byggts nya 😂

 • Reply
  Malin Lundskog
  24 mars, 2021 at 18:15

  Rutiner är så jä.a bra! Särskilt för oss som är som vi är och som inte har någon som talar om för oss vad vi ska göra! Förutom att jag visst har någon som väntar på (eller, ja … som jag tror väntar på) att jag ska avrapporterade dagens 2000 ord …

  Det är inte bara i din hjärna 😉 Rutiner gör livet enklare liksom …

  HEJA DIG!

  • Reply
   Cilla
   24 mars, 2021 at 18:47

   Jag vet att någon väntar på 2000 ord-rapportering t.o.m. maj 😂 Rutiner is the shit…. 😂

 • Reply
  Popprinsessan
  28 mars, 2021 at 21:47

  Jag tror på rutiner! Skulle bli helt försoffad annars och förstår att vissa hamnar i soffan och inte kommer ur pyjamasen när de är tex arbetslösa. Lätt hänt! Hade jag inte haft något arbete att gå till hade jag definitivt behövt ha rutiner!

  • Reply
   Cilla
   28 mars, 2021 at 21:58

   Lätt att hamna där och förmodligen jobbigt att ta sig ur sen 😉

 • Reply
  Annika Andebark
  29 mars, 2021 at 17:28

  Ja, rutiner är bra. Tack vare Kicki Westerberg har jag äntligen fått mina på pränt. När jag har rutiner får livet en struktur och jag kan styra kreativiteten.

  • Reply
   Cilla
   29 mars, 2021 at 17:32

   Kicki verkar bra!! Inte jobbat med henne men inspireras av hennes inlägg osv. Tror också kreativiteten blir bättre när struktur finns i botten.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.