Racing

Historic Racing – det var ett tag sedan!

Historic Racing

Det var ett tag sedan vi resonerade om Historic Racing och det var länge sedan familjen var ute på tävling inom Historic Racing. Inte sedan oktober förra året! Vår sport var en av dem som ändå lyckades få till en bra säsong där bara en tävling fattades från full pott egentligen. Publikfritt, grymma arrangörer och utomhus bidrog till bra tävlingar.

Historic Racing

Än så länge ligger årets plan kvar enligt Racinghistoriska klubben som är föreningen som står bakom arrangemangen, tillsammans med de motorklubbar som är knutna till respektive racingbana. Likt tidigare år är det fem tävlingar inplanerade, en i månaden från maj till september. Och likt en resande cirkus börjar vi på Kinnekulle i maj, drar norrut till Karlskoga i juni. Vänder sedan neråt igen till Knutstorp i juli, kommer ”hemåt” till Mantorp i augusti och avslutar turnén i Falkenberg i september. Vår familj brukar även klämma in en extratävling i Falkenberg i juli OM bilar, förare, månar och planeter finner sig tillfreds.

När jag tänker efter har vi nog många av cirkusens karaktärer representerade också i vårt resesällskap. Clownen som underhåller med gamla historier från tidigare tävlingar inom Historic Racing. Akrobaten som mot all förmodan tar sig in och ur den trånga bilen, våghalsen som inte skjuts från en kanon men som gasar liiiite extra och tar någon extra risk eller två. Och självklart cirkusdirektören som styr upp det hela. Det är nog ett par stycken förresten 🙂 Själv varierar jag mig mellan hänförd publik till att stå för delar av personalmatsalen.

Tre Oplar och en Healey

Inga fler bilar har tillkommit i Andersson/Wiktorssons racingstall inför säsongen. Tre Oplar i form av Ascona A, Kadett och en GT lyser lika gult som tidigare. Liksom den midnattsblå Austin Healeyn. Kanske, kanske kan en förare tillkomma, men det är inget som är spikat än. Ska TRE familjemedlemmar ut på banan i förhoppningsvis olika omgångar får jag nog snart börja med catering om jag ska hinna med att se dem alla köra! Alternativt köra skidsemestervarianten vi gjorde när kidsen var mindre – förbereda hemma innan 🙂

Under vintern har inga större förändringar skett med vare sig bilar eller förare. De ser likadana ut 🙂 Lite uppfräschning har väl skett i form av service på i alla fall bilarna. Men nu när det bara är en dryg månad kvar så gissar jag att garagebesöken lär bli längre och komma oftare. Samtalen kring matbordet eller vid påringningarna brukar indikera när det är dags. Förväntan ökar ju närmare första racet vi kommer! Även hos mig får jag erkänna. I år bli det extra roligt då vi inte träffats under viloperioden alls på grund av skräpet som far runt i luften. Förhoppningsvis kan vaccin och andra åtgärder vidtagna fram till dess skapa en riktigt fin säsong 2021 i Historic racing.

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Kerstin
  23 april, 2021 at 15:12

  Jag längtar efter maj, blir väl glögg med tanke på att det brukar vara minusgrader o snö i luften🤣

  • Reply
   Cilla
   24 april, 2021 at 11:11

   Ja! Men eftersom det är någon vecka senare kanske kanske vi klarar oss med bara en jacka 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.