Skrivande

Vad händer med boken nu?

Vad händer med boken nu?

Innan jag ens tänker på att besvara frågan ovan så vill jag bara tacka för alla hejarop och fina ord jag fått efter inlägget när jag skrev på avtalet med Visto förlag! Åh vad det värmer i hjärtat!! Det är också så roligt att så många är intresserad av vad händer med boken nu och fram till den kommer ut. Både här och i podden Skriverier med Malin och Cilla kommer jag självklart hålla er uppdaterade om nästan minsta lilla steg 🙂

Vad händer med boken?

Just nu så ligger texten hos den eminente Cecilia Berglund Barklem. Hon var en av mina testläsare förra sommaren och eftersom hon är både översättare och språkkunnig som få så blev jag jätteglad när hon frågade om jag ville ha redaktörshjälp. Hon har gjort så fina översättningar av riktiga topplisteböcker OCH hjälper människor med att lära sig det svenska språket. Gissa om hon har koll?! Vi gjorde en rejäl omgång i höstas där hon läste manuset och kom med riktigt bra återkopplingar. Inte bara språkmässigt utan även med idéer hur jag kunde förbättra och fördjupa själva storyn.

Nu tar vi en omgång till med ett mer övergripande fokus på storyn först och sedan redigera språk. Helst ska det vara så korrekturläst och redigerat det bara går innan jag skickar det för sättning till Visto. Nu inväntar jag första delen av Cecilia så att jag kan fixa till det som behövs under tiden hon fortsätter. Så jobbar vi så parallellt tills vi är igenom och känner oss nöjda. Förhoppningsvis är det bara några veckor bort innan vi är i mål textmässigt!

Bokomslag

Jag har även tagit kontakt med en omslagsmakare som jag även den valt att lägga utanför förlaget. De erbjuder annars hjälp med kontakter till både redaktör, korrläsare och formgivare. Men fortsatt samarbete med Cecilia ville jag absolut inte förändra då vi funkar så bra ihop och omslagsmakaren fick jag så mycket lovord kring att det beslutet blev också enkelt. Under april kommer eventuell en skiss på hur omslaget skulle kunna se ut. En hint är det kommer vara Västerviks-kopplat på något sätt då denna bok utspelar sig där. Jag har en idé men vi får se vad det landar i 🙂

Storyn flyttar på sig

Annars är det inte mycket jag kan göra med min allra första bok just nu. Så småningom kommer korrläsning efter att boken är satt hos förlaget, marknadsplan och allsköns grejer. Men det tar vi vartefter. Under tiden så skriver jag förstås på min andra som också är en uppföljare. Dock vet ni som lyssnat på podden att storyn kan ha flyttat på sig, lite längre inåt landet.

En kort uppdatering på temat Vad händer med boken nu? Om du har funderingar eller frågor så hojta gärna till! Jag berättar gärna!!

Cilla

8 Comments

 • Reply
  Susanne
  16 mars, 2021 at 17:43

  Längtar

 • Reply
  Antonia
  16 mars, 2021 at 18:29

  Spännande 💪😃🎊

  • Reply
   Cilla
   16 mars, 2021 at 18:29

   Jaaaaa 😍🤩

 • Reply
  Malin Lundskog
  17 mars, 2021 at 09:56

  Vi flyttar med såklart! HEJA DIG!

  Jag har ju problem med min uppföljare – mina karaktärer har flyttat på sig, men jag behöver ha tillbaka dem. GÅR INTE! Envetna männschor …
  //Malin

  • Reply
   Cilla
   17 mars, 2021 at 11:34

   Säg åt dem på skarpen!! 😂🤩💪😍

 • Reply
  Monika
  19 april, 2021 at 23:03

  Ser fram emot att läsa boken 😀

  • Reply
   Cilla
   20 april, 2021 at 06:43

   Åh tack!! 🙏🤩

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.