Böcker Skrivande

Ett hybridförlag ger ut min bok!

Hybridförlag ger ut min bok

Japp, du läste rätt, ett hybridförlag ger ut min bok! I år!!  Jag har bara för någon timme sedan signat ett avtal med Visto Förlag och gissa om sockerdrickan far i kroppen på mig 🙂 Varför vänta med att dela med sig av årtiondets bästa nyhet!?

Har du följt mig här på bloggen innan så kanske du har koll på att jag i höstas skickade in mitt bokmanus till ett gäng traditionella förlag. Men också att förhoppningen inte varit speciellt stor eftersom branschen ser ut som den gör. Begränsade möjligheter och ökade skrivarambitioner hos fler människor. Ganska länge har jag tänkt att det blir antingen att ge ut boken själv, egenutgivning, eller ett samarbete med ett hybridförlag.

Det blir bättre på totalen

Hade jag valt egenutgivningen hade jag varit tvungen att dra i alla bitar själv liksom kostnaden. Kostnaden kvarstår hos den lösningen jag valt men med bättre förhandlade avtal hos bland annat tryckerier. Effektiviteten och kunskapen är också mycket större hos till exempel Visto än hos mig själv hur branschen fungerar. Vad som ska göras var och när. Tiden den tar för mig att ta reda på all information jag behöver kan jag nu lägga på annat. På att skriva ännu mer, på att fokusera på marknadsföring och försäljning eller kanske hjälpa fler företag med deras bokstäver. Det vill säga jobba 🙂 Självklart tog jag ett excelark till hjälp för att komma fram till detta. Jag är ju ändå bitvis ekonom!

Hos ett traditionellt förlag hade jag inte behövt hosta upp cashen själv, utan då tar de risken. Å andra sidan är peng per bok som kommer tillbaka mycket mindre. I och med att ett hybdridförlag ger ut min bok köper jag de tjänster jag vill och har kontroll över dessa. I nästa poddavsnitt av Skriverier med Malin och Cilla kommer vi bland annat resonera mer om detta. Jag har vänt, vridit och ältat detta så att det skulle bli ett BRA beslut, och det är exakt så jag känner nu!

Jag ska bli författare

Fattar ni?! JAG SKA GE UT EN BOK!! Jädrar vad spännande den här resan kommer bli, så mycket jag kommer lära mig och åh vad jag ska göra allt jag kan för att det ska bli bra. Självklart kommer jag berätta om mycket också, både här och i podden. Det vore riktigt kul om du ville vara med och dela glädjen med mig!

Ikväll är det jag som tar ett glas bubbel eller två!

 

Lyckliga hälsningar – Cilla

 

Fotograf – Anna Håkansson Cantby en vårkväll Västervik 2020.

19 Comments

 • Reply
  Lena
  26 februari, 2021 at 15:13

  Jaaaaa, heja lillasyster😊👏❤

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 15:14

   Tack snälla syster yster 🥰🥂🤩

 • Reply
  Pernilla
  26 februari, 2021 at 15:14

  Åh, vad roligt! Fantastiska nyheter ju (även om jag aldrig tvivlade på att ditt manus skulle bli bok) och jag kommer att fira sympati-fira med dig ikväll 🥂🎉🤓🥰
  Stort grattis 🙌 o kram 🤗

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 15:16

   Stort tack för allt stöd och att du trott på mig!! 🙏❤️ kommer fortsätta terrorisera dig 😂 Skååååål 🥂

 • Reply
  Tina
  26 februari, 2021 at 15:41

  Så roligt stort grattis ser fram emot att få köpa ett exemplar av din första bok 🥂🌸📔

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 15:42

   Tack snälla du!! Räknar kallt med snygg frisyr till författarporträtt och releasen 😂🥰🥂

 • Reply
  Antonia
  26 februari, 2021 at 15:51

  Fan så kul!!!! STORT STORT grattis!!!!!!! 🥳🥳🥰

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 15:52

   Ja det är sjukt kul!!! 😂🥰🥂 Tack!!!!

 • Reply
  Robert Moen
  26 februari, 2021 at 16:16

  Så roligt:) Stort Grattis Cilla👍🤩

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 16:23

   Stort tack!! 🤩🥰

 • Reply
  Cecilia Granstedt
  26 februari, 2021 at 19:20

  Så kul Cilla!
  Önskar dig ALL LYCKA!👌

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 19:21

   Stort tack!! 🙏🤩🥂❤️

 • Reply
  Pernilla
  26 februari, 2021 at 19:41

  Grattis Cilla! Verkligen roligt! ❤️👊🏻

  • Reply
   Cilla
   26 februari, 2021 at 19:43

   Tack snälla du! 😍🥂🙏

 • Reply
  Kerstin
  27 februari, 2021 at 08:14

  GRATTIS 🍾🥂🎉
  Visste jag väl att du skulle fixa det här, har inte tvivlat
  Massor av kramar 💖💖

  • Reply
   Cilla
   27 februari, 2021 at 08:20

   Åh tack fina du!! ❤️❤️❤️

 • Reply
  Anna H C
  28 februari, 2021 at 08:08

  Väl värd att fira 💕 nu längtar jag efter att få läsa boken ☺️ Kram!!!

  • Reply
   Cilla
   28 februari, 2021 at 08:09

   Jaa då firar vi ihop!! 🥰

 • Reply
  Bokmanus har skickats till förlaget! - CillaIngeborg.se
  16 maj, 2021 at 08:02

  […] Här finns ett annat inlägg om du vill läsa kring mitt val av utgivning. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.