Skrivande

I väntans tider planerar jag framåt

Det har säkert inte undgått någon som följer mig i olika kanaler eller träffar mig att jag lägger en stor del av min tid till att skriva 🙂 Inte bara till företag och verksamheter som jag kommer i kontakt med genom mitt eget lilla bolag. Utan även i små och stora egna projekt. Drömmen och det konkreta målet är att bli författare. Kombinera mina härliga kundarbeten med att skriva böcker. Och nu går jag i väntans tider….

Det blev en bok

Efter att ha pysslat, vridit och vänt på en historia som påbörjades under skrivarkurs våren 2016 samlade jag ihop tillräckligt med mod under 2020 för att äntligen skriva klart. Redigerade så gott jag kunde på egen hand och lämnade i somras ut för testläsning hos några målgruppsrepresentanter. Efter riktigt fina omdömen – som jag lipade av glädje till – tog jag hjälp av Cecilia Berglund Barklem för en riktig redigering. Med hökögon för språk men även innehåll hjälpte hon mig och min text ytterligare steg framåt.

I väntans tider

För några veckor sedan tog jag modet till mig och skickade in min text till ett gäng förlag. Ett stort gäng 🙂 En del av dem har redan svarat att de inte kommer hinna läsa eller att de läst och inte är intresserade. Ett par har jag fått fina återkopplingar från men ändå ”nej tack”. De allra flesta har inte svarat än och kommer nog inte göra så förrän om ett par månader. Jag har inga förväntningar eller stora förväntningar att någon kommer vilja ge ut mitt bokmanus rakt av. De får in massor med med manus varje vecka och än mer nu under Corona-tider. Några av de större tar emot 30 – 70 stycken i veckan men ger bara ut kanske 1 – 2 om året. Räkna gärna ut sannolikheten på den:) Ändå vill jag prova.

Kan jag gå en annan väg?

Utöver att bli direkt antagen av ett förlag finns ett par andra vägar att gå. Dessa vägar har jag så smått börjat nysta på och planera för. Jag tror nämligen på min text och på mitt bokmanus även om det inte passar på något etablerat förlag eller de inte har utrymme för att ge ut det. Dessa andra vägar går ut på att man investerar själv i sin bok och dess försäljning. Precis som vilken vanlig produkt som helst, som vilket vanligt företag som helst. Än så länge har jag inte full koll på alla delarna men det kommer jag ha så småningom.

Det är perfekta tider att planera framåt, ta reda på information och skapa planer. Och så skriver jag på bok nummer två förstås 🙂

Cilla

PS – nu finns en ny kategori här på bloggen där ni kan följa mitt skrivande och resa till färdig bok.

5 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  5 januari, 2021 at 19:37

  Såklart jag kommer vilja sälja den på finapaket.se 😍🥰😊

  • Reply
   Cilla
   5 januari, 2021 at 19:42

   Åh vad roligt!! 😍 Tack!

 • Reply
  Susanne
  5 januari, 2021 at 20:19

  Längtar efter att få läsa din bok 1,2,3……8,9 😀

  • Reply
   Cilla
   5 januari, 2021 at 20:21

   Åhhhh ❤️❤️❤️

 • Reply
  Ett hybridförlag ger ut min bok! - CillaIngeborg.se
  26 februari, 2021 at 14:49

  […] du följt mig här på bloggen innan så kanske du har koll på att jag i höstas skickade in mitt bokmanus till ett gäng traditionella förlag. Men också att förhoppningen inte varit speciellt stor […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.