Skrivande

Bokmanus har skickats till förlaget!

Nu har det hänt! Mitt bokmanus har skickats till förlaget 🙂 Och det känns så bra! Ni som hunnit lyssna på senaste avsnittet av min och Malins podd Skriverier med Malin och Cilla har redan hört delar av min känsloyttring. Men jag är så jädra glad att sockerdrickan bubblar rejält i blodet! Eftersom det är första gången jag gör en bokresa så känns varje delmål som en seger. Och att nu faktiskt ha kommit till att bokmanus skickats till förlaget är för mig ett STORT steg.

Det tar sin lilla tid

2016                        Skrev jag de första tio sidorna i mitt manus
2017 – 2019            Modet åkte berg och dalbana, varför skriva liksom?
2019 höst               Jag träffar Malin och vi börjar skriva ihop, för att det är kul, med målet att bli klar i alla fall
2020 vår                Jädrar i min lilla låda – det bli faktiskt klart, det finns ett råmanus till en bok!
2020 sommar       Sex testläsare ger mig så fina omdömen att jag lipar och börjar tro på något mer…..
2020 höst              Cecilia Berglund Barklem hjälper mig med grundredigering och TROR på mitt manus
2021 vinter            Många avslag från förlag men skriver avtal med hybridförlag efter fler positiva omdömen
2021 vår                 Redigering och korrläsning av Cecilia och mig gemensamt, eller mest Cecilia 🙂

…. och då är vi bara en bit på väg! Att skriva bok är en process och tycks säkert vara väldigt lång, men desto mer jag lär mig om skrivande och böcker, desto större förståelse har jag för att det måste ta tid. På en föreläsning med Viveca Steen knäppte jag nedanstående bild, vilket bekräftar min tes. Det tar tid även för de etablerade författarna.

 

Nu har bokmanus skickats till förlaget

Efter att Cecilia var nöjd skickade jag iväg mitt manus till Visto förlag för ett par veckor sedan och nu är det ”bara” att vänta. Nu kommer det inte hända mer med själva innehållet, eller själva storyn, den är liksom satt. Jistanes så nervöst och SOM jag vill att ni ska tycka om den.  Förlaget ska nu sätta texten i rätt format och sedan kommer jag få korrekturläsa ännu ett par gånger. Så att inte kapitel börjar där jag inte vill det ska börja eller att enstaka ord hamnar knasigt osv. Jag vill ju att det ska bli bra och snyggt. Dock kommer det ta sin lilla tid, förlaget har en del att göra och flera bitar ska ramla på plats. Men planen att det ska bli en bok i höst står kvar!!!

Omslag och bilder

Under tiden texten gottar sig hos Visto skriver jag på nummer två, men jag har också dragit igång processen med omslag. Här tar jag hjälp av Niklas Lindblad på Mystical Garden Design som gör så galet snygga grejer. Utifrån en mobilbild skapade han en skiss på ett omslag som fick mig att lipa en skvätt till av lycka. Att se sitt namn på ett omslag är en känsla som är svår att beskriva. Tänk att faktiskt JAG har skapat något eget som bär mitt namn…… Stort för en kääääring (läses med tj-ljud, många ä och med kärlek ) från Lönneberga 🙂 När vi kommer närmare släppdatum utlovar jag en sneakpeak på hur boken kommer se ut.

För att skissen skulle bli än bättre fick jag hjälp av en fotograf häromdagen som fotade nya och riktiga bilder till omslaget. Vi körde också en raid bilder på mig till författarporträtt och till marknadsföring. På tal om halvt obekväma situationer…. Men de får ni se så småningom….. 🙂

Så en bit i taget, ett steg i taget framåt och mot målet att hålla min alldeles egna bok i handen. För att sedan låta den flyga och förhoppningsvis underhålla ett helt gäng människor. Läskigt, spännande, roligt, skrämmande, lyckligt, otäckt och galet på samma gång. Men vad fasen, vad är det värsta som kan hända? Ingen kommer dö och ingen kommer komma till skada!

Cilla

 

Här finns ett annat inlägg om du vill läsa kring mitt val av utgivning.

2 Comments

 • Reply
  Stina P
  16 maj, 2021 at 08:37

  Vilken rolig och spännande resa! Jag ställer mig ofta samma fråga: ” Vad är det värsta som kan hända?” Det ger mig mer mod att göra det jag vill eller det som krävs.
  Tack för att du delar med dig!

  • Reply
   Cilla
   16 maj, 2021 at 08:40

   Tack!! Till 99,9 % är det ju faktiskt inte så mycket dåligt som kan hända – egentligen 😉 Så vi kanske borde våga mer ibland… 🙏

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.