Lite blandat

Back to basic, pandemi eller åldern?

Back to basic

ÄR jag på väg till back to basic eller är det kanske vårkänslorna som kickar in? 🙂 Alternativt pandemitider eller att jag faktiskt är medelålders? Vilken av anledningarna det än är så gillar jag det! Det som gör att jag får till en rutin på morgonen att gå ut en sväng, för att sedan lägga en kvart på att typ yoga eller stretcha. I och för sig DET beror nog på åldern, att jag inte blir lika stel resten av dagen. Å andra sidan eftersom jag sitter på rumpan en större delen av dagen så är nog behovet stort.

Och odlandet?

Men sen är det här med växthuset och odlandet. Var kom det ifrån? Jag har alltid hävdat att mina är så långt ifrån gröna det bara går att vara. Att ta död på plastblommor är ingen konst. Eftersom jag började med att försöka få fram några stackars tomater redan för några år sedan kan jag nog inte skylla på pandemin fullt ut där heller. Det var ju därför växthuset kom till också, för att tomatskrällena skulle kunna bli röda också. Gärna utan att ha legat i tomatkällaren ett par månader först.

Jag kan dock se en koppling till det här med att min grönsaksintolerans är så sakteliga på väg att växa bort. Dels på grund av odlande racingväninnan och dels på grund stark inspiration av Amy von Sydow. Nu är det baske mig grönsaker till varje lunch och middag och magen är lycklig! Återkommer säkert förresten om det projektet som klockrent är kopplat till pandemin. Att ta tag i foderluckan och vad som stoppas i där, men det är ett senare inlägg. Kopplingen till odlandet är dock att det är inte bara godare utan också smidigare att hämta lite grönt på egen trädgård än i affären. Affärens förpackningar är så stora och eftersom resten av familjen fortfarande lider av intolerans mot grönsaker så går de sällan åt!

Back to basic

Eller smidigare kanske jag inte tyckte igår när jag grävde, transporterade och härjade runt med dryga tonnet jord! Som jag dessutom en del av det lyckades hiva innanför byxorna, eftersom jag tydligen skulle se cool ut i några trasiga jeans. Tur man kan skaka lite på ändalykten och få det trilla ut. Men nu är de nya pallkragarna fyllda med jord. En gammal är borttagen och en annan gammal är uppfräschad. Flytten berodde förresten på kommande smidighet, kragarna kom närmare vatten och växthus. Åh vad jag ser fram emot att plocka kål, sallad, rädisor och en massa göttigt däri så småningom!

När jag gick där med min skottkärra kom jag på att när jag var tonåring i Lönneberga så hade jag massor med gröna växter i mitt rum. Som levde!! Är det back to basic egentligen då? När jag fortsatte att klura så vete sjutton om jag inte kom på fler exempel. Virkningen till exempel och filten jag håller på att få ihop med 279 stjärnor. Jag kanske inte handarbetade ”förr” – och då tänker jag tiden från tonåring till innan jag fick barn, men jag sydde! Symaskinen gick varm på den tiden. Gardiner och kläder i långa banor. Och vad kul jag tyckte det var, vill jag minnas. Sen kommer jag också ihåg hur förbannad jag var och att jag nog fuskade en del, men på totalen var det jätteroligt.

Var sak har sin tid

Bakade och lagade mat gjorde jag också som ung vuxen, det gör jag mer nu, vilket också blir liksom back to basic. Missförstå mig rätt nu, åren från kidsen damp ner och för min del mer jobbfokus var också roliga! Jag har gillat alla perioder av mina 48 jordesnurr 🙂 Visst finns det dippar, men på totalen har det varit bra. Men man hinner ju inte allt man vill, alltid, med vanligt jobb osv. Odla fanns knappt på kartan. Det var ju högsäsong på byrån på våren! På kvällen var jag ännu tröttare och då fick jag välja, bok eller handarbete. Maten valdes mer från smidighet än något annat. Och så ska det nog vara, annars sliter man ut sig. Jag tror inte det går att hinna allt jämt. Men nu hinner jag, och jag kan välja mer fritt vad jag lägger tiden på. Och trots att jag lägger tid på att skriva, faktiskt jobba så smått så hinner jag med sådant jag mer tycker om. Och då verkar det bli back to basic, eller?

Eller så är det åldern…. eller pandemin…..eller våren…. eller skitsamma vad det är. Kul är det, bra har jag det och det är huvudsaken!

Cilla

 

Här är ett annat inlägg om växthusfunderingar om du vill läsa 🙂

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.