Lite blandat

Från grönsaksintolerant till eget växthus!

VEM är det som snor tiden?! Det är två hela månader sedan jag var här inne och lekte. Gudars skymning vad maj och juni rusade iväg! Även juli har börjat med en rivstart i min tidszon 🙂 Är det förresten åldern som gör att man tycker att tiden rusar iväg? Trots att jag har mindre hets i kalendern nu än för några år sedan så får jag påminna mig själv att ta till vara på tillfällen, dagar och möten så de inte passerar som en i mängden.

Bokstavslek på andra sätt

När jag startade den här bloggande lekstugan för tre år sen tänkte jag att några längre pauser från skrivandet här inne skulle jag då inte ta! Eftersom jag tycker det är så kul och att jag får härja runt som jag vill så skulle det inte hända. Nu har det blivit så ändå i vår men det beror inte på att lusten att skriva har saknats. Den har bara fyllts på annat ställe i mitt större skrivprojekt som jag närmar mig slutet på. Ska bara putsa lite till och dra upp mig från ”detärsåkasstattingenkommerviljaläsadet-träsket” först:) Ingjuta lite mod helt enkelt. En hel del roligt skrivjobb åt kunder har också fyllt bokstavsbehovet vilket förstås är extra givande!

Växthusdrömmen besannades

Växthuset var en födelsedagspresent som representerades av gåvogivarens egengjorda modell i skala 1:2 🙂

Sista dagarna har vi härjat hemma i Eksjö trots att det är semester och vi brukar i princip flytta till Västervik så här års. Men ett hett efterlängtat växthus levererades och både den blivande ägarinnan (jag) och montörerna blev så sugna på att få upp skapelsen att vi åkte tillbaka hem. I en rasande fart och självklart modifierande av den ena montören så är det nästan helt klart! På drygt en dag!! De är galet duktiga, grabbarna i min familj, på händiga grejer. Oavsett ålder faktiskt. Det fattas fortfarande ett par dörrar och så ska det till lite markarbete runt omkring samt lite sand och singel inne i huset, men sen är det klart. Det blir perfekt uppstart på höstterminen när semestern är slut i början på augusti. Ja, familjens semester då, jag har ju den stora förmånen att styra min tid nästan jämt. Visst är jag äckligt bortskämd? 🙂

 

Egna grönsaker ÄR gott

De stackars tomatplantorna har redan fått flytta in, i år behöll jag bara några stycken istället för de 15 – 20 som jag brukar flytta runt på. Och trots att det är ”sent” på säsongen så tror jag ändå att chansen är något större i år att få de där runda grejerna att bli röda istället för gröna som tidigare år. Det är förresten en av anledningarna till att jag drömt om växthus i flera år, att lyckas med tomaterna. En annan är att jag smittats av min racingväninna i Oskarshamn. Ända sedan hon började bjuda på egenodlade grönsaker på race för några år sedan så började jag gå från grönskaksintolerant till att drömma om egna grönsaker. Det smakade ju gott!!

Inga grönsaker i Lönneberga

På Granvägen i Lönneberga serverades det på sin höjd stuvade ärtor och morötter från fryspåse alternativ sallad med tomat och gurka. Det sista bara när världens bästa faster Hjördis kom på besök. Det KAN vara jag som friserar mitt minne men grönsaker var något nödvändigt ont fram till i princip familjen började med motorsport igen 🙂 Nu ser jag fram emot att hämta mig både det ena och andra i mitt fina glashus. Speciellt vintersallad och annat som går att mumsa på under senhösten och kanske till och med vintern. Att ta med mig bok ut till en skön stol med filt om benen och höstregnet som smattrar utanför är ett annat mål. Eller varför inte datorn och skriva massor med bokstäver efter varandra! Oavsett är jag oerhört tacksam för ännu en lekstuga.

Ta hand om er!

 

Cilla

 

13 Comments

 • Reply
  Antonia
  11 juli, 2020 at 13:01

  Så fint det blir. Ska bli kul o se sen ??

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 13:02

   Jaa!! Ni måste komma hit och titta! ?

 • Reply
  Anna H C
  11 juli, 2020 at 13:16

  Kanonfint blir det ? Där kommer du spendera många timmar ❤️

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 13:22

   Det kommer verkligen blir en favorit ? ävent sent på hösten och tidigt på våren!!

 • Reply
  Lena Johansson
  11 juli, 2020 at 13:55

  Jättesnyggt och grönsakerna i Lönneberga var alltid få, kommer ihåg ”grottan”; köttfärsboll med en burk ärter å morötter i ??

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 13:56

   Den hade jag glömt!! ? Usch man petade bort de där bitarna ?

 • Reply
  Kerstin
  11 juli, 2020 at 14:38

  Så fint växthuset är, du kommer säkert att tillbringa mycket tid där
  Både med växter och skrivande ?

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 14:39

   Åh jag hoppas det! Och du får komma och fika ?

 • Reply
  Pernilla
  11 juli, 2020 at 15:58

  Åh, vad härligt det låter! Både att odla och att ha ännu ett mysigt skrivställe. Jag ser fram emot att få läsa…. så ta dig ur ”träsket” snart. Be brave ?

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 15:59

   Kämpar på!! Hoppas du får en härlig semester ?

 • Reply
  Susanne
  11 juli, 2020 at 18:23

  Så fint o vilka händiga pojkar du har

  • Reply
   Cilla
   11 juli, 2020 at 21:07

   Ja de kan massor ??

 • Reply
  Back to basic, pandemi eller åldern? - CillaIngeborg.se
  2 maj, 2021 at 08:47

  […] Här är ett annat inlägg om växthusfunderingar om du vill läsa 🙂 […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.