Lite blandat

Jag vill ha mer sommar……. NU!

Tro mig, jag VET att det är sommar nu, i alla fall i almanackan. Det sägs också att knappt halva sommaren faktiskt är kvar tidsmässigt, men jag vill faktiskt ha mer och gärna NU! Jag är inte helt nöjd helt enkelt 🙂 Vart kan man reklamera? Egentligen är inte jag den som borde gnälla, kanske till och med inte har rätt att protestera men det är faktiskt inte sååå mycket som jag önskar…..

Sol och bad

Det finns alltid en rot till allt skav. Något som det mesta utmynnar ifrån och för min del så kommer min klena klagan från SOLEN. Den lyser faktiskt för svagt denna sommaren, än så länge. Eller inte alls bitvis. På sommaren är det ju liksom meningen att det ska vara ljust och varmt. Helst sådär varmt att man bara måste gå och bada. Jag behöver ingen fin sandstrand, någon snajsig solsäng eller turkost hav! Det går jättebra med en stenig vattenlinje, lite dy längst ner på botten eller till och med en å om det kniper. Bara det är tillräckligt med vatten i så att hela jag kan bli blöt om jag så måste rulla mig fram och tillbaka. Det behöver till och med inte vara så varmt i vattnet! Huvudsaken är att det är sol och jag blir varm. ÄR det så mycket begärt egentligen?!?

JA jag kommer ihåg att det var jättefint väder i juni och delar av maj och jag borde vara nöjd med det och bla bla bla – men jag vill ha det igen!

Sommarmat

Okej, när man lagar mat på sommaren så kallas det för sommarmat – det fattar till och med jag. Men när roten gör sig påmind, se stycket ovan att det är avsaknad av värmen som avses, då smakar faktiskt inte sallader och lätta rätter lika bra. Helt plötsligt så man sugen på grytor och stekar – mitt i juli!! Bara det visar ju på att det är något knas med värl

den. Eller mig 🙂 Jag gillar att laga mat. Det är inga avancerade och snygga grejer värt att delas på sociala medier men det smakar inte så illa. Men gulasch och porterstekar hör faktiskt hösten till. I det här klena ljuset och stackars graderna ställer kroppen in sig
på att få kraftigare rätter. Är det varmt, gott och soligt är vi såååå nöjda med fluffiga sallader och smårätter, kroppen och jag. En stund i alla fall. Förresten är det faktiskt meningen att glass ska svalka så här års, inte bidra till att man vill ta på sig en kofta!? Eller frukost, ska man inte äta det utomhus i flera veckor? Så många gånger att man tröttnar på sol i ögonen, att smöret smälter och att det spills på grund av bordens vinglighet?

Mer böcker

Jag läser ganska mycket som bekant, men på sommaren så läser jag än mer. Nästan så det blir mellan en halv till en bok om dagen…. 🙂 Det är alldeles underbart att bara får plöja bok efter bok. Ta del av massor med människors berättelser och öden. Även om de är helt och hållet upphittade och även om de ofta dör i de böcker jag läser. MEN sommarläsningen hör ju solstolen till och utan sol samt solstol blir det färre antal böcker. Helt plötsligt duger inte soffhörnet eller favoritfåtöljen längre. De är liksom kopplade till övriga nio månader på året. Ska jag behöva hänga där HELA året nu då? 🙂

Båtåkande

Då, för tusen timmar sen, när det var fint väder och inte blåste JÄMT, då  i juni så hann vi med att åka lite båt. Jag fick till och med köra lite och det var superkul! Det blir inte av att jag kör annars med de experter som jag har i familjen, men med
stark tillsägelse om någon slags pedagogik och lugn (från mig till läraren) så gick det faktiskt ganska bra. SEN började det blåsa och har väl gjort så i typ 18 år, eller åtminstone flera veckor. Med blåst, solbrist och brittisk kyla så lockar ju inte båtåkandet sådär jättemycket.

Nä, nu får det vara slutgnällt! Det är dax att ta tag i sig själv och uppskatta det jag har!! Så nu packar jag in datorn igen som blivit varm ute i solen eftersom jag suttit vid en av uteplatserna och skrivit 🙂 Kanske skulle börja fundera på lunch med – en omelett med grönsaker kanske för att låtsas att det är riktig sommar? ?

Cilla

 

5 Comments

 • Reply
  Malin+Lundskog
  22 juli, 2020 at 13:30

  Just när jag läser det här har rumpan hittat en perfekt mjuk plats på en klippa efter doppet. Solen strålar och … sommarn är här!

  Sluta gnäll nu, skriv en bok istället ? Det kommer fler somrar o sol i ? sol i sinne du vet ?

  • Reply
   Cilla
   22 juli, 2020 at 13:32

   Snart kommer du väl dragandes med ”bästkusten” med!! ? Jag håller på för fullt att peta i skrivandet! Har du tur kan du få läsa snart ??

 • Reply
  Lena
  22 juli, 2020 at 14:12

  Håller med t 100%, jag vill oxå ha sådana där varma morgnar kl.06 så man bara vill upp och ut å njuta?

  • Reply
   Cilla
   22 juli, 2020 at 14:37

   Ja precis så!! ?

  • Reply
   Kerstin
   23 juli, 2020 at 08:46

   ?????????? från mig till dig
   Drar till Bästkusten imorgon ??

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.