Lite blandat

En duvning i den härliga digitala världen…..

Jag har fått mig en liten duvning idag 🙂 I den digitala världen och jösses så kul det var! Lärde mig massor och konstaterade kanske att det är nog inte så olikt den verkliga och vilka kunniga människor det finns där ute!

På Instagram och Facebook följer jag ett flertal andra bloggare och influencers. Dels för att få lite inspiration till mig själv i allmänhet men dels även till denna lekstuga. Många är riktigt duktiga och jag imponeras ofta över hur snygga bilder de tar, vilken variation de har på sina ändå nischade ämnen och framför allt engagemanget! Det finns en organisation för dessa kreativa och digitala människor där erfarenheter byts, stöttning sker och frågor får svar i bland annat facebook-grupper. Influencers of Sweden, Inos, och jag har själv gått med och spanar lite i bakvattnet på proffsen 🙂 Själv är jag inte ute efter samarbeten eller liknande i första hand till min blogg men ser ett starkt reklamvärde i dessa drivna människor. En mycket bättre reklamplats för många produkter och tjänster än traditionell media i många fall.

På Inos Instagram stories hittade jag Jennifer Sandström som så himla trevligt resonerade kring sökoptimering och marknadsföring av till exempel bloggar som den här. Hennes egna blogg är ett bra ställe att drömma sig bort i vad gäller resor och platser hon besökt bland annat.

Visst är det är här min lekstuga och utgår efter mina tankar och funderingar och så kommer det alltid vara men självklart vill jag att fler människor ska le åt mina bokstäver. Så är det nog för oss alla, skapar vi något eller presterar något annat så vill vi få lite bekräftelse på det. Eller kanske mycket 🙂 Kan man, eller jag, med teknikens hjälp nå ut till ett par till som blir glada av att läsa bokstavsleken så varför inte! Jag älskar ju att lära mig nya saker och teknik är kul så jag tog helt ogenerat kontakt med Jennifer och bad om hjälp. Precis som en kund till en leverantör.

Idag hade vi vår duvning via Messengers videosamtal. Skype var planen egentligen men jag hade inte förberett mig tillräckligt så det fick bli en annan lösning, som funkade jättebra! Jennifer däremot hade förberett sig bättre och skickat frågor i förväg som jag fick svara på och som vi gick igenom. Riktigt proffsigt och gav vår genomgång en struktur att jobba utifrån. Jag antecknade hennes tips med glödande penna – ja jag hade papper och penna då skärmen gick åt till annat 🙂 Även om vi resonerade mycket så var väldigt mycket också konkret och det gillade jag extra mycket. Kanske kommer det synas något framöver, men det märker ni 🙂

Det slår mig också efter vår duvning att väldigt mycket är likt den verkliga världen när vi bygger relationer som köpare och säljare. Kanske eftersom jag har lättare att relatera dit då det varit min vardag genom redovisningen och alla de företag jag fått förmånen att träffa. Oavsett så kändes det bra, att känna igen sig i situationen och kul framför allt.

Jennifer och hennes kollegor skulle kunna lära massor med olika sorters verksamheter hur mycket som helst kring hur de kan nå ut till sina kunder, kontakter och nätverk. Via den häftiga, härliga och digitala världen!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.