Lite blandat

Hårtvätt mer sällan – går fett bort!

I flera år har jag hört, läst och fått till mig att det inte är bra att tvätta håret så ofta. Det ska helst gå flera dagar mellan hårtvättarna för då mår håret som bäst. Jag antar att det blir tjockt och glansigt efter vila från vatten och schampo.

Jag har ett tunt hår, fina hårstrån som slirvar sig lite när det blir lite något längre än fem centimeter. Uppe på hjässan blir det platt men från öronen och ner, om det kommer så långt, blir det lockar i storlek som golfbollar. Det är till och med så att det är fler lockar på ena sidan än den andra. Som tur är finns plattång de dagar jag vill räta ut dem och lockande skum när jag är på det humöret.

Eftersom jag förmodligen var alldeles för lat som ung så ramlade jag aldrig in i den där skönhetsskolan riktigt. Jag hade oftast kort hår som var smidigt att styla, speciellt med ljusa slingor som stärkte upp det slirviga. Som tur är har jag hittat världens, eller i alla fall Smålands, bästa frisör på Hon och Han i Nässjö. Tina klipper och grejar så att jag klarar mig hjälpligt mellan varven. Man har ju de förutsättningar man har liksom:)

Flera gånger har vi resonerat kring att det kanske vore bra att inte tvätta håret så ofta. Min frekvens ligger på nästan varje dag. Ibland till och med två om jag har varit ute och skenat eller liknande. När jag förhör mig med min omgivnings damer så känns det som att jag leder ligan. De flesta följer snällt råden och kör hårtvätt mer sällan. Nästan alla är skitsnygga i håret också, ska tilläggas! När jag frågar hur de gör de dagar de inte använder schampoflaskan så verkar det vara torrschampo som gäller. Jag använder det med i perioder men mer i stylingsyfte än för att ersätta hårtvätten. Det torra schampot används även de dagar när man tränat och då inte bara i min omgivning utan även hos de mer professionella som jag följer i sociala medier.

Ibland har jag tänkt att jag också ska bli en sån som inte tvättar håret så ofta men jag har inte kommit dit riktigt. Varje gång jag går in i duschen blir jag blöt, så även i håret och sträcker jag mig efter flaskan med schampo automatiskt. Vanans makt är stor! När jag häromveckan var på urtrevlig resa till Tyskland med husbilen fick jag dock nästan ofrivilligt känna på hur det var att inte tvätta håret på några dagar. Under den tiden vi var iväg ingick även ett kortare löppass, men tillräckligt för att jag skulle bli svettig i hårbotten. Nu jädrar skulle jag klara mig på torrschampo!

Det gick sådär, kan jag meddela. Visst jag höll mig borta från hårtvätt i 2,5 dygn men vad jag tyckte det kliade! Torrschampot tog bort det feta i hårbotten, javisst, men det kändes som jag hade en mössa på mig under håret – eller något liknande 🙂 De övriga fnittrade glatt åt mig och mitt ”stora” bekymmer men jag kommer ändå till samma slutsats:

Skönhet kommer inifrån och om det krävs hårtvätt varje dag för att jag ska känna mig fräsch så får det sjutton bli så! Det får väl bli snagg igen då om det blir för slitet eller peruk. Hårtvätt mer sällan går fett bort 🙂

Cilla

 

4 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  10 oktober, 2017 at 18:59

  Samma för mig?hårtvätt varje dag här oxå?men vi är ju släkt så?

 • Reply
  Tina Erixon
  10 oktober, 2017 at 20:42

  Söt du är , man vänjer ju inte av håret på en gång det tar ju lite längre tid ?
  Vilken tur att jag har en så trevlig kund som dig ?

  • Reply
   Cilla
   10 oktober, 2017 at 20:44

   Min skönhet på insidan tar säkert hårt åt sig under tiden, så vill nog inte vänta den tiden ? ?

 • Reply
  Kerstin
  16 oktober, 2017 at 13:55

  Du unga tjej kan ju inte jämföra dig med två ”kärringar”. Vet du med åren blir man torr både här o där. Jag har också haft fett hår, känns som bara några år sedan
  ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.