Löpning och Träning

Och träningen går bra?

Träningen? Jodå, tackar som frågar! Det brukar alltid bli en period då jag njuter av att inte träna nästan alls efter att jag avslutat ett lopp som nu Lidingöloppet häromsistens. Jag är ju lat i botten men som förstår att röra på sig är nog rätt bra.

Även fast jag är mer av den långsammare typen så blir det ändå samma fokus, planering och resonemang med andra kring träningen och målet dit. Precis som de mer snabbare girafferna och antiloperna, själv är jag mer en dundrande elefant som håller i längden 🙂 I alla fall så brukar det ta lite extra på krafterna när man haft en plan, följt den och sedan check på målet. Därefter går jag omkring är skapligt nöjd och belönar mig själv med att inte träna så mycket. Denna gången blev det faktiskt lite annorlunda, redan efter ett par dagar chockade jag mig själv att vara sugen på att jogga en sväng – och gjorde så! Herre jistanes det har väl aldrig hänt innan…..

Jag vågar dock inte chansa än på att klara mig själv i rörelsearbetet utan jag fortsätter med Lofsangruppen som jag fullständigt är helt såld på 🙂 Om ni visste hur lyxigt underbart det är att får pass serverade utifrån sina egna förutsättningar och ha en kunnig person att resonera med i appen! Eller jo det vet ni, för jag har ju skrivit om det innan.

Nu är det styrka som gäller framöver, jag vill blir grundstark och skulle midjemåttet minska något så gör det absolut ingenting. Jag har fått tre pass helkroppsstyrka i veckan samt ett löppass. Passen är utformade så att jag kan köra dem hemma om jag vill med de grejer jag har och/eller med egen kroppsvikt. Den räcker ganska långt vill jag lova 🙂  Med Trex-band, några hantlar, gummiband och en pall så kommer jag rätt långt. Vill jag besöka något gym eller liknande så funkar passen där med förstås.

Utöver själva träningen så finns även tanken kring vardagsmotion med i planeringen även de dagar jag tränar. Det är egentligen det största pysslet att få till det trots att jag inte jobbar så mycket längre. I perioder har även jag som så många andra mätt mina steg och det blir inte många på en dag, vare sig jag jobbar eller är hemma. Så att få till en promenix om dagen är lite klurigt, men om andra får till det som jobbar som sjutton så borde väl jag som inte har arbetstider att ta hänsyn till på samma sätt. Eller mindre barn, eller föreningsliv, eller åtaganden, eller…… När man väl kommer utanför dörren så märker jag också att frisk luft är underskattat, i alla fall för min del. Så här års är det ljuvligt i luften, speciellt om det inte kommer något uppifrån!

Tittar jag ut genom fönstret nu när jag skriver så ser det underbart ut ute. Det lär blir en runda i skogen här i Eksjö idag och vid sjökanten i Västervik lördag och söndag. Oavsett om ni har rörelse på schemat eller inte hoppas jag att ni får en alldeles härlig helg!

Cilla

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.