Lite blandat Västervik

Gäster på besök är himla trevligt!

Jag gillar verkligen att ha gäster, speciellt en helgkväll när det inte finns någon tid att passa utan det är orken som styr hur lång kvällen blir. Det är inte så att jag har behov av att umgås med vänner och bekanta varje helg men när det blir med jämna mellanrum så är det oerhört givande.

Eftersom vi allt som oftast är i Västervik på helgerna så vill vi förstås gärna att gästerna kommer dit och hälsar på. Visserligen blir det ett något större projekt när de allra felat får en bit att åka men det löser vi förstås med övernattning. Sängplatserna brukar räcka till och jag tycker det är mysigt att inte umgänget tar slut framåt nattkröken utan att det finns tid att resonera lite till dagen efter. Jag har förstått att några tycker det är lite pyssligt med frukost och eventuellt störda morgonrutiner men jag gillar det. Speciellt när man inte träffas så ofta, då gillar jag att passa på att umgås ordentligt!

Ibland är det svårt att få till de där tillfällena att ses och det kan ta nästan ett par månader innan man hittar passande datum, men hellre planera in något långt fram än inte alls. De där kommentarerna som vi alla kör med ibland att ”vi måste ses” och så blir det inget konkret utav det, det gillar inte jag. Vill man ses så ses man 🙂

En del av charmen med att ha gäster framåt helgen är också att klura innan på maten och vad jag vill bjuda på. För mat är viktigt! Älskar att ta tillfället i akt och laga något som jag inte gjort förut och hitta något som alla kan gilla. Oftast är det delar av min egen familj som kanske är kräsnast så det brukar inte vara några bekymmer. Flera dagar innan besöket kommer så surfar jag runt både på nätet och i kokböcker för hitta något smarrigt som speciellt jag är sugen på, här måste man väl få passa på att vara lite ego? 🙂 Därefter åka och handla i välsorterad mataffär, speciellt om det är nya ingredienser jag inte varit i kontakt med innan då är matshoppingen riktigt exotisk.

I helgen blev det Zeta som stod för inspirationen. Genom maratonponden som haft intervjuer med Zetas representanter så har jag upptäckt deras receptsamling på deras hemsida. Där hittade jag en fräsch soppa till förrätt, gott kött till varmrätt och en smarrig efterrätt. Tyvärr fick jag inte tag på kalventrecote men det fungerade lika bra med nöt och jag är alltid lika glad när jag får använda min relativt nya glassmaskin till efterrätten 🙂

Som tur var så hade vi vädret med oss så vi kunde äta förrätten ute, i ”smucken” på gästhuset och fick en härlig bit solnedgång på köpet. Underbara höst! Stort tack kära gäster för en riktigt mysig, trevlig och kul kväll.

Cilla

(Bilden är från Västervik vid ett annat tillfälle)

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.