Västervik

Himmelsfärd till Västervik

Om Kristus gör himmelsfärd denna helgen så åker vi till Västervik! Nu är det garanterat så att den omgivning han kommer till är mer ”himmelsk” än vår men vi kan säkert mötas i känslan av att komma hem.

I flera år hade vi en båt i familjen av lite större modell där vi spenderade semestrar och helger från maj till september. Vi utgick från vackra Loftahammar och förutom en stor del av östkusten fick både Åland och Rugen sig ett besök. Att ligga i hamnen utanför Gröna Lund är en uppskattad upplevelse av barn och Gotland får fortfarande sitt årliga besök.

Efter några år kom tankarna så smått att vi ville ha något mer permanent. Ett eget ställe där säsongen kunde förlängas till helger året om och där man till och med kunde erbjuda gästerna något mer bekvämt än en ett par madrasser i knähöjd. Vi letade och drömde, vann budgivningar där säljare drog sig ur och hoppade själva av när priserna sprang iväg. Vilken berg- och dalbana för inredningsdrömmarna! Så fort ett nytt objekt blev intressant gick jag i spinn och hade i princip flyttat in, innan vi ens varit och tittat. Ibland är det tur att inte alla sin omgivning är lika snabb att drömma som jag 🙂

Självklart hittade vi rätt till slut, även om vattnet blev en ankdamm istället för havet – dvs Gamlebyviken istället för de öppna Östersjön. Att en annan båt krävdes för att anpassa sig under brohöjden kan ha bidragit till att det bara tog någon dag innan dammen blev en av världens bästa vyer!

Trots att vi göra nästan samma saker i hemmet i Västervik som i Eksjö – lagar mat, tvättar, fixar i garaget och alla andra vardagssysslor man har på sin lista så blir det på något konstigt vis annorlunda. Faktiskt åt båda håll! Bara miljöombytet som sådant bidrar till mer energi men även ett lugn. Än så länge har jag efter snart tre år inte känna någon stress över att ha två hus att ta hand om.

Att få lära känna en ny stad till vardags såsom vi gör med Västervik är extra roligt. Oftast när man besöker andra städer och orter så är det kanske för en kort tid och bara några få nedslag hinns med. När man återkommer till en plats med jämna eller ojämna mellanrum finns tiden att utforska mer. Givetvis går det fort att hitta sina favoriter som till exempel att shoppa kläder på Ogräs. Trots att inte det är milsvid skillnad mellan städerna Eksjö och Västervik så skiljer sig utbudet och jag är oerhört tacksam att jag får möjligheten att ta del av dem båda.

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Lena
  26 maj, 2017 at 10:13

  Där är ”gudagott” att vara för både kropp å själ❤

 • Reply
  Anna H C
  28 maj, 2017 at 15:02

  Paradiset ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.