Lite blandat

Jag blir frilans i Sandebo Consulting!

Vad ska du göra idag?

I dagarna avslutar jag mitt åtagande hos CCJ Kommunikation i Huskvarna som VD. Dock kommer jag att ha kvar kopplingar till verksamheten ett tag till så vi går inte skilda vägar helt och hållet 🙂 Huvudfokus blir istället frilans i mitt egna bolag Sandebo Consulting AB. Häftigt va?!

Det tog ett par år

När jag slutade på PwC för ett par år sedan var min dröm att utforska var mitt intresse för bokstäver och vart mitt skrivande kunde ta mig. Jag skulle ju bli journalist som tonåring….. Andra projekt kom i mellan även om jag förstås efter PwC, har skrivit mer än någonsin förr! Jag har gått kurser i olika sorters skrivande och kommer fortsätta utbilda mig och så har jag ju startat blogg 🙂 I samband med racingen har jag kommit i kontakt med Austin Healey klubbens tidning Enthusiasten och även fått några möjligheter att skriva för företag. Självklart har jag också personliga projekt som jag filar på ibland som kanske kan bli något läsbart i framtiden.

Frilans inom vad?

Närmaste veckorna ska jag klura lite på vad jag vill med mitt nya liv som frilans i Sandebo. Namnet kommer förresten från området i Västervik där vi har hus. Jag ville ha en koppling även dit när jag drog i gång bolaget för ett par år sedan. Hittills har jag jobbat lite med ekonomi och redovisning i bolaget men nu ska det också blir lite annat. Det hade varit så häftigt om jag kunde kombinera mitt engagemang och intresse för företag med skrivarambitionen. Till exempel hjälpa verksamheter med storytelling, texter på web, sociala kanaler eller vad som.

Storytelling

Just storytelling gillar jag skarpt. Kunders och kontakters upplevelser av företaget skrivs ner för att andra ska få referenser till varan eller tjänsten. Det är coolt! Vi tycker om att veta mer innan vi köper saker och ting, både som privatpersoner och företag så här kanske jag kunde hjälpa till.  Det är ofta så vi gör eller hur? Frågar någon eller några om ditt och datt innan vi köper något. Verifierar. Vi får se vad det kan landa i!

Vad kallar man sig förresten då? StorytellER? Skribent? Content creator? Bokstavsgalen? 🙂 Jag får klura lite men har ni bra förslag så hojta gärna! Tänk som i termer av att jag skulle presentera mig och säga ”Hej jag heter Cecilia Andersson och jag jobbar som XXXXX” och då är det bra om personen jag resonerar med förstår vad jag menar, litegrann ändå.

Bloggutveckling

En annan tanke när min tid blir mer flexibel är förstås också att skruva lite här på cillaingeborg.se. Kanske kan jag hitta nya intressen att skriva om eller resonera på ett annat sätt. Bland annat är det så mycket som jag är nyfiken på, människor och deras intressen samt yrken. Kanske kan jag ta reda på mer och berätta det här 🙂

Vansinnigt spännande är det i alla fall och läskigt och kul och knasigt och knäppt men mest häftigt!

Cilla

12 Comments

 • Reply
  Susanne
  18 januari, 2019 at 07:25

  Härligt ? Lycka Till!

  • Reply
   Cilla
   18 januari, 2019 at 07:29

   Tack snälla du!! Spännande värre 🙂

 • Reply
  Ewa K
  18 januari, 2019 at 09:16

  Lycka till!

 • Reply
  Frida
  18 januari, 2019 at 10:45

  Gillar content creator? låter fancypancy värre??

  • Reply
   Cilla
   18 januari, 2019 at 11:22

   Fancy pancy är ju kul ju!! Tack ? ?

 • Reply
  Git
  18 januari, 2019 at 10:50

  Wow :). Kommer bli bra. Stort lycka till med alla spännande saker som ligger oupptäckta.

  • Reply
   Cilla
   18 januari, 2019 at 11:22

   Hoppas det! Det ska bli jättespännande ? Tack!!

 • Reply
  Maria Johnsson
  19 januari, 2019 at 22:39

  Lycka till??

 • Reply
  Ingela zaxvall
  20 januari, 2019 at 09:26

  Tufft gjort ! Tar man inte steget och vågar, så vinner man inget?
  Jag tycker cillaingeborg låter bra
  Lycka till?

  • Reply
   Cilla
   20 januari, 2019 at 10:50

   Det är så sant! Tack snälla ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.