Lite blandat Västervik

Jag vill semestra hemma – staycation!

Efter en näst intill perfekt midsommar så har jag blivit än mer inspirerad till att semestra hemma denna sommaren. Jag har turen att ha två hem, ett i Eksjö och ett i Västervik och det finns massor jag inte gjort kring dessa orter som jag tänker råda bot på i sommar! På grund av race i Holland om ett par veckor så blir det en semestertripp utanför landet också men väl hemkommen därifrån är det staycation som står på schemat. Först ut blir dagsutflykter i skärgården kring Västervik med omnejd, två klarades faktiskt av redan i helgen.

På midsommarafton tog vi båten till Idö och skärgårdskrogen för sillunch samt firande enligt traditionen till punkt och pricka. Jistanes jag tror inte jag varit på dans kring midsommarstången på över 10 år! Jag fick dock härligt sällskap av ett par tonåringar som åkte både karusell och raskade över isen med räven tillsammans med mig. Dock saknade vi grodorna under vår sejour. Självklart påpekade vi detta för musikanterna, tillsammans med ett par andra deltagare, men tydligen var den längre ner på spellistan. Grodans frånvaro skapade då en del avhopp från ringlekarna.

Idö är en jättetrevlig ö rakt ut från Västervik och har man inte tillgång till egen båt så går det skärgårdstrafik flera gånger om dagen hela sommaren. God mat, härlig natur och en gammal fyr att besöka gör besöket extra mysigt. En annan ö som det också går båtturer till är Hasselö och där belönade vi oss med lunch under midsommardagen. Redan intill bryggan finns fika, lunch och en liten affär men ett par kilometer sydsydost ligger restaurang Sjökanten. Vi promenerade bort och hade turen att få bord till den hemgjorda lunchbuffen inklusive jordgubbstårta! Vill man inte gå verkar det finnas möjlighet för skjuts med fyrhjuling av alla de slag 🙂 De gick med jämna och ojämna mellanrum fram och tillbaka över ön. Åh denna skärgård!

Köket till höger och buffen till vänster

Nu när jag klarat av dessa  pärlor i helgen och blivit taggad för fler utflykter så har jag ju förstås fått ihop en liten önskelista för semestern. Jag hoppas att jag även får med besökande gäster på äventyr i maklig takt. Som till exempel till Grindö och Laxboa. Trots alla helger och semestrar med större båt har jag inte kommit dit, men nu hoppas jag verkligen det blir av. En laxlunch på bryggan torde inte sitta fel! Inser nu att min önskelista är väldigt förknippat med mat, men äta ska man ju göra ändå så varför inte på utflykter? 🙂 Det är några år sedan vi var på Gryts varv så dit vill jag också åka i sommar igen. Är man endast lite intresserad av mekaniska grejer så är deras båtslip väl värt en närmare titt. En galet stor räls som kan dra upp riktigt stora båtar ur vattnet för förvaring eller reparation. Givetvis finns en trevlig restaurang precis vid bryggan så där kanske en av årets båtövernattningar sker?

Varje år vill jag också åka till Gotland, denna drömska ö som skapar stämning av att vara i ett annat land. Blir det lugnt väder finns stora möjligheter att överfarten görs i egen båt. Dock sägs det att det eventuellt går att tura från Västervik i sommar, åka över dagen för god mat och lite shopping. Jag vill ha köttbullar på G:a Masters och dressing från Kränku. Tänk om jag kunde hitta lite tryffel till pastan med… Det kanske kräver två resor till och med 🙂

Fyrudden och en natt på öde ö med båten står också högt på listan, undrar om jag hinner med det också? Åh tänk om man kunde beställa vackert väder ända in i augusti…. Fast då pockar ju Eksjös önskeställen på – det är tur att det finns mer kvar att drömma om 🙂

Cilla

3 Comments

 • Reply
  Anna Giss
  25 juni, 2017 at 20:49

  Dagsturer ska vara igång nu till Gotland ??

 • Reply
  Angelica
  25 juni, 2017 at 22:25

  Vi gör gärna en tripp i augusti ❤ Dock inte på ett blåsigt hav ??

 • Reply
  Anna-Karin
  28 juni, 2017 at 11:41

  Härlig läsning

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.