Lite blandat

Julklappar och önskelista är viktigt!

Jag gillar verkligen julklappar. Paket i allmänhet är så roligt så det är inte konstigt att de två viktigaste dagarna på året är min födelsedag och julafton för då får jag paket! Julafton och julklappar är kanske lite extra kul med tanke på inramningen av gran, ljus och god mat.

Självklart hoppas jag inte bara på att få julklappar utan jag ger så gärna med! Lika gärna!! Jag är inte den som yrar omkring och letar efter inspiration till nära och kära i affären. Här är det mer strukturerat än så faktiskt. Redan för ett par veckor sedan började jag med dels egen önskelista och dels lista till de jag vill ge julklappar till. Skulle jag inte ha någon tanke innan då skulle jag verkligen göra de där inköpen som inte har någon tanke bakom. Jag får väl i och för sig reservera mig för ifall att det finns dem som fått julklappar av mig och tyckt att den varit tanklös. Då vill jag passa på att be om ursäkt. Det var inte meningen….. Jag försökte faktiskt.

I alla fall så planerar jag inköpen innan. Det sparar både tid och kroppsvärme. Det är lite extra roligt att ha tid på sig att gå och klura lite på vad jag vill ge. Tjuvlyssna lite på samtal, kolla av lite vad som kan tänka behövas eller glädja någon. Kanske är favoritdrycken slut eller halsduken sliten? Känns någon lite extra trött och behöver lite extra omhändertagning på någon inrättning? Är det projekt på gång som behöver fyllas på med material? ”Jag behöver inget” är det många som säger. Så är det nog men jag tror också att alla blir glada över ett paket. Att någon tänkt på dem lite extra, speciellt om mottagaren får användning av sin gåva med.

I närmaste familjen är det obligatoriskt med önskelista till sina julklappar. Man får önska sig precis vad som helst även om allt inte slår in. Listan har en tendens att bli kortare ju äldre mottagarna blir, men å andra sidan mer uttänkta också. Snillrikt! Som tradition har de yngre familjemedlemmarna, om än att de är vuxna nu, fått en större paket och sedan bara ett par små. Det är inget överflöd i antal precis. I mellan jul och födelsedagar slösar vi heller inte med paket och gåvor så då har det blivit att det ”stora” grejerna fokuseras vid just de dagarna. Jag är inte säker om vi lyckats men tanken var att det skulle uppskattas mer.

Självklart gäller önskelistan även mig och även samma princip. Man får önska sig vad man väl och så får man se vad som slår in. Jag kan skvallra om att det ALLTID blir bra, från yngre som äldre så jag är lyckligt lottad. I år finns det bland annat böcker på listan. Ni har väl sett de fina versionerna som getts ut av kvinnliga nobelpristagarna? Någon bakskål från Roy Fares hade också uppskattats oerhört eller ett par nya lyxiga skidglasögon. Jag har även hintat om ett par tofflor på Sandins, skoaffären i stan 🙂 Det KAN finns några mer rader på listan men de behåller jag för mig själv.

Vad önskar du dig i julklapp? 🙂

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Lena
  4 december, 2018 at 22:20

  Jag önskar mig bara presentkort från hudvårdskompaniet så jag kan få lukta moppe igen och en och annan marsipangris och kanske svarta tunna strumpor, inte som strumpbyxor utan lite tjockare och så önskar jag mig en lugn rofylld jul med goda samtal och mat och så lite gofika på det,Klart!??❤

  • Reply
   Cilla
   5 december, 2018 at 06:21

   Tack snälla för tipsen ??

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.