Lite blandat

Lycka kan vara både stort och smått!

Visst är det så att lycka inte går att köpa utan att det handlar mer om att vi och våra nära och kära får vara friska. Att vi har människor runt omkring som tycker om oss för de vi är, hur vi än ser ut eller ibland beter oss 🙂 Det materiella HAR i det stora hela och för grunden av vårt välbefinnande ingen betydelse. Det vet vi alla och ibland behöver vi påminna oss om det när allt snurrar på i rasande fart. Fast är det så fel att bli glad och i det närmaste lycklig av små mer ytliga saker också? Huvudsaken torde vara att man mår bra av dem och att det inte påverkar andra negativt. Är jag glad av små saker då torde andra bli glada med.

Det finns säkert en psykolog som kan berätta varför och dra avancerade kopplingar till min barndom 🙂 men det här är små saker jag kan känna mig lite lycklig av:

Matchande galgar i garderoben – ett projekt jag precis har börjat med och konstigt nog känns det fräschare i detta mer kaosartade ställe som aldrig verkar hålla sin ordning.

Hela familjen samlad och äter middag – hönsmamman i mig vill samla flocken, både hemlagat och restaurang går bra!

En nyinköpt klädtrasa i en vacker påse som jag vet passar så bra och jag bara längtar efter att ha på mig. ”Den är kortvarig” kan någon säga men vad gör väl det, känslan där och då är ju superhärlig! OBS behöver inte ske jätteofta, då urvattnas den 🙂

När tallrikarna jag dukar med till vardags ser likadana ut och gärna matchar med det övriga i skåpet. Första gången jag hade ett skåp med en likadan djupa och flata tallrikar samt assietter och muggar kunde jag öppna skåpet och bara njuta.

Låten ”Love runs out” med One Republic i bilen när jag kör fort och kanske nedcabbat. Vinden i håret och allt det där men har funkat i alla bilar jag kört, en känsla av frihet kanske?

När jag får ett meddelande på Whatsup, sms osv – jag är så pass gammal att jag har haft ett liv utan mobiltelefon och tycker fortfarande att det är rätt häftigt att kunna kommunicera med vänner och bekanta utan att ringa 🙂

Biltävlingar – adrenalin, engagemang, kunskap, gemenskap och hårt mot hårt – me like! Det är verkligen ingen liten sak att på något sätt delta i en biltävlingar men att njuta av upplevelsen är gratis.

Ett lopp där jag är pigg i mål men ändå gjort en bättre tid än sist – att slå sig själv är alltid en häftig känsla även om man innan förstås avundsjukt sneglar ibland på de som kommer komma före. Fast i mål är det bara MIN känsla som gäller 🙂

En riktigt bra bok som griper tag att jag inte kan sluta läsa där jag är nästa helt slut efteråt eftersom jag vill veta mer och mer och det driver mig fram genom bokens händelser.

Så även om riktig lycka är något helt annat än ovan så är det för mig viktigt att njuta av små saker också.

 

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.