Lite blandat

Poddar och sommarprat – några tips!

Jag lyssnar ganska mycket på poddar och i sommar har det även blivit några sommarprat. Eftersom det blir en hel del tid i bil t/r jobbet och på träningsrundorna så hinner jag avverka några avsnitt.

Många tipsar om att jag borde lyssna på böcker med men jag tycker att de går så långsamt! Det tar ju flera timmar innan jag får reda på vem mördaren är eller hur historien slutar 🙂 En annan aspekt är att jag gillar att hålla i boken jag läser och verkligen fokusera, lyssnar jag så vandrar tankarna lätt iväg. Det gör det även med poddar och sommarprat förstås men det känns inte som jag missar så mycket.

Det verkar produceras nya poddar hela tiden men en som kom för några veckor sedan som jag fastnat för är Teknikens under med Elin Häggberg. Jag har haft turen att träffa Elin i samband med Sociala Medierdagen i vintras och hon är grym! Kunnig, inspirerande och verkar galet smart – jag är imponerad. Hon driver bloggen Teknifik och där liksom i podden grottar hon ner sig i digitala grejer. Perfekt för någon som vill veta mer om det mesta inom teknik. Att hon brinner för att fler tjejer ska engagera sig i ämnet och även välja sådan inriktning på utbildning är hedervärt! I de första podd-avsnitten avhandlar hon ämnen såsom Smartphone-generationen och Algoritmer. Perspektiven är flera, dels ur användares synvinkel men även kopplat till forskning och vetenskap. Klockrent!

Eftersom jag verkar var inne i en period av träning och hälsa men på ett vardagligt och ur ett ”normalfolk”perspektiv så har jag även fastnat för Sessan och Skatan 🙂 Jag sträcklyssnade på vårens avsnitt och riktigt längtar efter fler nu. Sessan är Ida B Olsson aka Workoutispassion  den gladaste, snällaste och sundaste träningsprofilen på Instagram! Aldrig ett ont ord eller press utan bara glädje och ren kärlek utifrån folks förutsättningar. Me love!! Hennes partner in crime Skatan är Miranda Jansson aka Mycketmira på Instagram är ur träningsperspektiv heeeeelt tvärtom mot Sessan. Kontrasterna är underbara 🙂 Självklart är jag lite kär i henne med då hon jobbar med PR och skapar galet snygga kaftaner på De Moy collection.

Den tredje i dagens tips kring poddar är Motionsklubben med systrarna Kallur. Vi är säkert många som följt dessa systrar inom friidrotten och kämpat med Susanna Kallurs smalben. Nu är de motionärer båda två och inser att de inte har en aning om vad det innebär. De provar flera olika aktiviteter med varierande resultat och visar verkligen att bara för att man är före detta elitidrottare så är man inte bra på all rörelse. De bjuder friskt på sig själva när de testar bland annat thaiboxning och kyrkrodd! Även här blandas avsnittet med intervjuer av experter inom olika områden, jag gillar variationen.

I sommar blev det inte bara poddar utan även några sommarprat förstås. Sara Danius har jag kvar att lyssna på och jag gissar att jag kommer bli berörd där också. Övriga avsnitt som jag kan rekommendera är Markoolio som visar en helt annan sida av sig själv, David Eberhart som är psykiatriker och författare om psykisk ohälsa men pratar även sitt privatliv. Katarina Wennstam, journalist som tar upp kvinnors framställning i sexualbrott, Elin Olofsson som är en fin författare med ett norrländskt lugn så att man blir riktigt avundsjuk. Slutligen Mouna Esmaeilzadeh som verkar ha en drivkraft utan dess like inom hjärnforskningen och hur spännande framtiden verkar. Hennes uppväxt berör också…

Tar gärna emot fler rekommendationer!

Cilla

56 Comments

 • Reply
  Anna | Boihusbil
  9 september, 2018 at 11:36

  Ja gär periodare på att lyssna på roddar. Vad gäller sommarprat håller jag med dig om sommarpraten, Mounas är det bästa hittills, men har många kvar att njuta av under höst och vinter (som jag iofs spenderar i södra Europa).

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 11:38

   Jag har också flera intressanta kvar, skönt att ha och se fram emot ?

 • Reply
  Veronica
  9 september, 2018 at 11:45

  Har också några kvar här! Tar dem lite pö om pö ?

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 11:46

   Tur att de inte tar slut ?

 • Reply
  Sanna
  9 september, 2018 at 11:48

  Jag har aldrig riktigt fastnat för någon podd. Kanske beror på något annat, att jag inte hittar någon tillräckligt intressant..

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 11:49

   Det finns så mycket annat att inspireras av! ?

 • Reply
  Annelie
  9 september, 2018 at 11:52

  Jag har faktiskt inte lyssnarplats poddar men velat göra det ?skall ta tag i detta och börja hitta några favoriter

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 11:52

   Det är ett lättsamt sätt att få kunskap och inspiration ?

 • Reply
  Lena Johansson
  9 september, 2018 at 12:06

  Poddar är perfekt på mina promenader, tack för tipsen ❤

 • Reply
  Emelie
  9 september, 2018 at 13:15

  Jag har faktiskt inte lyssnat på poddar men velat göra det ?

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 13:19

   De är lagom långa och alltid lär man sig något ?

 • Reply
  sandra
  9 september, 2018 at 13:33

  själv lyssnar jag ofta på hundpoddar 😀

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 13:41

   Vad kul!!

 • Reply
  Jenny
  9 september, 2018 at 14:17

  Haha skönt att läsa att jag inte är ensam om att inte tycka om ljudbok. Förstår liksom inte vad jag hör??
  Men du läsa har jag gjort den jag var väldigt liten.
  Poddar däremot älskar jag.

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 14:26

   Jag inget slår en riktig bok ?

 • Reply
  Jennifer
  9 september, 2018 at 15:45

  Kul med träning och hälsa, det intresserar mig med, dock lyssnar jag aldrig på poddar 😛

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 17:14

   Bättre att utöva än lyssna ?

 • Reply
  Jennysvardag
  9 september, 2018 at 16:36

  Jag har aldrig fastnat för poddar. Jag läser hellre böcker 🙂

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 17:13

   Böcker är bäst!!

 • Reply
  Mirre
  9 september, 2018 at 17:48

  Jag är dålig på att lyssna på poddar

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 17:50

   Man kan inte hinna med allt ?

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  9 september, 2018 at 18:04

  Så trevligt att få ta del av lite poddtips, det behövde jag :). Systrarna Kallur ser jag då och då, jag bor ju i Falun så de rör sig här i området ofta. När Sanna fått sitt första barn och låg på förlossningen, var hon och hennes karl samt bebis och fikade i Stadsparken samtidigt som mig och sonen. De satte sig bredvid oss, jag är dock sådan som låtsas som ingenting. Skulle aldrig vilja störa någon, däremot gick det folk fram till dem hela tiden och skulle prata, tänkte då att det måste vara jobbigt :/.

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 18:12

   Åh vilka härliga trakter du bor i! Jag hade heller inte velat störa så även att man hyser en beundran och respekt. ?

 • Reply
  Fröken Rödlök
  9 september, 2018 at 18:18

  Jag lyssnar inte jättemycket på poddar egentligen men blir ibland… Känner dock inte igen något av de du tipsade om utan själv lyssnar jag på typ p3Dokumentär, Mordpodden, JLC och Wahlgren och Wistam =)

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 18:24

   Mordpodden låter spännande, den måste jag prova! Vad är JLC? ?

 • Reply
  Evelina
  9 september, 2018 at 18:42

  Tack för dina tips! Jag har nyligen börjat lyssna på poddar faktiskt ?

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 18:52

   Härligt!! Hoppas du tycker det är givande ?

 • Reply
  Tuva
  9 september, 2018 at 18:45

  Bra tips! Jag önskar att jag orkade ta tag i att börja lyssna på poddar men jag känner att jag har för mycket tankar för att kunna koncentrera mig på det och vet inte när jag ska ha tid till det heller. Vet att det finns någon bra om mord men har som sagt inte funnit tid än.

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 18:51

   Var sak har sin tid!!

 • Reply
  Charlotte
  9 september, 2018 at 18:47

  Jag har en podd som heter 100%-podden, intervjuer med människor som gör sin grej. Kanske kan vara något för dig. Finns närmare 100 avsnitt nu. Här hittar du dem: http://www.charlottecronquist.org/100/

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 18:51

   Åh tack för tipset!!

 • Reply
  Ellen Svensoon
  9 september, 2018 at 19:12

  Åååå ag älskar poddar!! Lyssnar jämt!

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 19:13

   Underbart!! ?

 • Reply
  Denevigaresenären
  9 september, 2018 at 19:23

  Jag lyssnar inte på poddar. Vad det beror på kan jag inte just nu svara på. Det har helt enkelt blivit av .-)

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 19:25

   Ibland blir det ju så ?

 • Reply
  Carolina
  9 september, 2018 at 19:51

  Jag brukar lyssna på poddar/ljudböcker så fort jag åker bil. Så mysigt!

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 20:13

   Jag med!! Tycker också det är mysigt ?

 • Reply
  Elisa
  9 september, 2018 at 20:46

  Det där med att lyssna på böcker har jag aldrig heller förstått. Mina tankar vandrar på en gång.
  Poddar däremot! Lyssnade tyvärr inte på så många sommarprat som jag ville. Men hoppas få tid till det snart.

  Tack för tips! 🙂

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 20:50

   Tack för att du läste! ?

 • Reply
  Lillan Kind
  9 september, 2018 at 21:01

  Undrar om jag är den enda människan som aldrig har lyssnat på en podd? Det har liksom inte blivit av. Lyssnar inte på ljudböcker heller, utan läser pappersböcker. Jag tycker att det är så otroligt skönt när det är tyst?

  • Reply
   Cilla
   9 september, 2018 at 21:02

   Böcker är ju bäst!

 • Reply
  Johanna
  9 september, 2018 at 21:31

  Det är verkligen så avkopplande att lyssna på.podd 😀

 • Reply
  Katja
  9 september, 2018 at 22:13

  Tack för tipsen ?

 • Reply
  Kamilla
  9 september, 2018 at 23:04

  Tack för dina tips. Min favo podd är RElationspodden med Bingo och Katrin.

  • Reply
   Cilla
   10 september, 2018 at 06:12

   Kanske något jag skulle prova att lyssna på!

 • Reply
  charlottelinden.se
  10 september, 2018 at 00:20

  Åh, nya poddar kan man inte få för mycket av! Tack snälla för tipsen 😀

  • Reply
   Cilla
   10 september, 2018 at 06:11

   Tack själv!

 • Reply
  Moa
  10 september, 2018 at 10:01

  Jag har inte tagit mig tid att lyssna på poddar fast jag egentligen borde 🙂

  • Reply
   Cilla
   10 september, 2018 at 11:00

   Var sak har sin tid, det kommer!

 • Reply
  Emma Engström
  10 september, 2018 at 10:57

  Älskar både poddar och sommarprat verkligen! 😀

  • Reply
   Cilla
   10 september, 2018 at 11:00

   Härligt!!

 • Reply
  Ursula
  13 september, 2018 at 17:26

  Och jag som lyssnar på ljudböcker jämnt! Men har länge tänkt att jag måste bli lite modern och börja lyssna på poddar ? Har premiärlyssnat nu under semestern på Kreta, hade laddat med två noga utvalda avsnitt av framgångspodden plus det senaste avsnittet av Lofsan & Jessica. Inte så dumt (även om jag varvat med ljudbok). Vill gärna prova att lyssna på Sessan & Skatan också, Ida är verkligen bästa inspirationen att följa på insta!

  • Reply
   Cilla
   14 september, 2018 at 13:17

   Jag vet ju att du gör det, men du har långa resor med att fylla 🙂 Ja Ida är bäst!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.