Racing

Racingsäsongen är officiellt igång!

I lördags började racingsäsongen och det hände i den vackra orten Mariestad! Det var ingen tävling men ett trevligt upptaktssamkväm för Austin Healey Racing Team hemma hos en av teamets förare. Tyvärr fattades en chaufför med respektive men denna hoppas vi får umgås med väldigt snart.

Egentligen börjar racingsäsongen mer på riktigt nästa helg då det är första tävlingen i Kinnekulle. Gissa om det märks i garaget och senast veckans aktiviteter! I tisdags fick det nya tillskottet för första gången komma ut på en bana med sin nya ägare. Självklart har justeringar gjorts från att vara rallybil till att bli en mer värdig dam inom Historic Racing. Mantorp Park har träning vissa dagar i månaden på sin bana och delar av familjen demonstrerade med hästkrafter istället för plakat på 1 maj. Själv valde jag en lugn dag med hus och hem, misstänker att kvoten för asfaltparkeringar kommer jag fylla ändå de närmaste månaderna.

Efter bara någon timma vid banan får jag bil-rapporter tagna i smyg där däcktryck mäts på en konkurrents bil…. Tack och lov bekändes det senare inför ägaren så vi ska inte behöva skämmas för det framöver 🙂 Dock hade det nog gjort susen för sällskapet kom hem med leenden bredare än små barn på julafton! Samt träningsvärk i ryggen från ett körsätt som tydligen visade fin-fina tider. Vad är väl lite ryggont då? 🙂 Kadett-damen verkar verkligen göra bra ifrån sig. Det ska bli mer än spännande att se henne på någon tävling framöver.

För att ytterligare ta ett steg mot racingsäsongen 2018 så lastades nästa Opel upp dagen efter och transporterades till Jönköping för att ”bromsas”. Hur sjutton kan det heta att man ”bromsar” bilen när man vill vet hur fort den går och hur många hästapållar som finns under den gula huven?! När jag bromsar så brukar det gå saktare 🙂 Tydligen saknar de både wunderbaums eller andra doftspridare för hem kom en racerförare och luktade avgaser så det säkert kändes säkert ända till Kisa! Det var nästan så att sovplatsen flyttades ut till altanen men jag fick nöja mig med att kläderna åkte ut. Tyvärr uppfattade jag inte om hästapållarna blivit fler när de bromsade in i skritt då jag domnade bort i avgasångor….

I Austin Healey Racing Team blev även den sista bilen klar för racingsäsongen. Den har varit på helrenovering och spa-upplevelse i Eksjö innan den fick flytta hem till sin ägare i Mariestad igen. Det är inte utan att jag fick flashbacks från uppskattade hämtningar på dagis när den gröna skönheten kom hem igen till sin ägare. Självklart firade vi detta på en solig terass under lördagseftermiddagen 🙂

Som en sista aktivitet innan husbilen fylls med all sköns bil-grejer, x antal bilar är lastade på respektive kärra på torsdag för avfärd och jag har stoppat husbilen full med mat – så ska det sniffas avgaser igen. Imorgon är det dags för ytterligare en bil att ”bromsas” och det är tur att det är ett par kvällar kvar till torsdag om och utifall att justeringar bör göras. Å andra sidan kommer garaget ändå vara full av aktiviteter in i det sista om inte annat för att sysselsätta de rastlösa tävlingsnerverna som växer ju närmare starten vi kommer på lördag.

Jädrar så kul det kommer bli och jag vete sjutton om inte racingsäsongen 2018 kommer blir riktigt bra!

Cilla

1 Comment

 • Reply
  Kerstin
  8 maj, 2018 at 23:01

  Säsongen blir BRA
  Det här är hur kul som helst

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.