Lite blandat

För 16 år sedan……

Imorgon för 16 år sedan, alltså den 11 maj 2002, så kom min lilla unge. Eller min och min, vi var/är väl två om det men fadern hade faktiskt två sedan innan så lite mer min är han nog 🙂 Att få barn är det häftigaste, roligaste, coolaste, tuffaste, svåraste och det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv! Jag misstänker att det kanske inte kommer något mer framöver heller som överträffar det.

Redan någon dag efter själva nedkomsten kom brorsorna och hälsade på. Fyra och sex år gamla fick de tag på ”baljan” som lillbrorsan låg i och körde genast rally med honom i rummet. Hade vi inte hejdat dem hade det nog funkat med sprintrace i korridoren också. Som klen och nybliven mor hade jag hjärtat i halsgropen och med hormoner sprutade i öronen tänkte jag att de där vildingarna måste jag hålla borta från MITT barn 🙂 Det tog väl ett par dagar ytterligare innan jag insåg att det funkade ju inte! De var verkligen brorsor och brydde sig inte ett skvatt om olika mammor, elak styvmor och plastfamiljer. De hade fått en lillebror och han skulle minsann tuktas med hjärta och smärta:)

När lillbrorsan blivit ytterligare några år så minns jag att jag skällde på de äldre för något de gjort. Mitt under reprimanden ställde sig nummer tre, till på köpet i storleksordning, och frågade ”men jag då mamma?”. Då skulle han också ha skäll! Sedan dess har jag dragit alla över samma kam, mycket smidigare att härja på flera än hålla reda på dem en och en 🙂

Herregud, det är alltså FÖR 16 ÅR SEDAN som livet ändrades så häftigt. Det konstigaste är att jag har inte åldrats ett skvatt på dessa år samtidigt som grabben växt upp. Idag är han på väg att bli en ung man med egna åsikter och ideér, nu duger inte mor och fars längre minsann. Det är så jädra roligt att följa utvecklingen på dessa små minimänniskor, som han faktiskt var då för 16 år sen. Hur de tar sig an världen, suger i sig allt de ser och hör och framför allt tar efter det vi föräldrar gör. Vilket inte är konstigt alls, det är de referensramarna de har fått liksom. Det är inte utan att jag funderar på ibland vart just hans utveckling ska ta honom i världen. Att det blir teknisk till hösten i gymnasiet är klart och jag hoppas att han också vill prova på akademiska studier när det blir så dags. Han får självklart bli och jobba med vad han vill, huvudsaken det inte är kriminellt eller omoraliskt förstås 🙂

Hoppas bara att det inte blir Australien eller någon annan mer otillgänglig plats.Får man flytta med?! Eller att den grymma kontakten vi har idag sargas på vägen, usch det känns verkligen i hjärtetrakten när man tänker den tanken så den lägger jag undan! Tur att det är en stund kvar tills dess. Det finns massor som ska hända innan. Till exempel så misstänker jag att det ska ut och vinglas med en bil på någon grusparkering i nästa vecka, men då är det inte ”min unge” utan hans fars. Sen kommer första riktiga sommarjobbet, ny klass och skola, körkort och studenten. Ja, vi hinner nog härja med varandra lite till jag och min lilla unge som kom för 16 år sedan 🙂

Cilla

PS På bilden är hans paket, de innehåller en ny tandborste och tandkräm, en mjuk My Little Pony som gosedjur och ett paket ris. Ni får lova att inte säga något till honom!

6 Comments

 • Reply
  Lena
  10 maj, 2018 at 20:56

  Älskade August❤ han har en speciell plats i allas våra ❤

  • Reply
   Cilla
   10 maj, 2018 at 21:08

   Ja han har gett oss och kommer fortsätta ge oss många skratt och glädje!

 • Reply
  Angelica
  10 maj, 2018 at 20:59

  ❤❤

 • Reply
  Kerstin
  10 maj, 2018 at 22:49

  Ja, tiden går fort, men det fortsätter att vara mysigt att ha barn o barnbarn.
  Vinglas kan bli vin glas, tänkte du oroade dig för första fyllan. Läste inte till punkt innan tankarna kom?

  • Reply
   Cilla
   10 maj, 2018 at 23:05

   Skönt att höra! Den upplevelsen med vin glas hoppas jag är oerhört långt borta!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.