Lite blandat

Jag har inget att ta på mig!

”Jag har inget att ta på mig” konstaterade både jag och väninnan idag på sluttampen av lunchen när vi rasade av några ärenden. Inte hade vi tid att lösa vårt dilemma med tomma garderober heller 🙂

Det var faktiskt länge sedan jag kände så, att jag har inget att ta på mig. För några år sedan eller rätt många egentligen så konstaterade jag det var och varannan dag. Ofta hängde det ihop med besvikelsen över vågens siffror och kanske en förhoppning att generna skulle ändras över en natt eller två. Som jag misstänker många kvinnor tänker i olika skeenden av livet. För min del har vare sig vågen eller generna ändrats något nämnvärt.

Eller så kanske det hänger ihop med att jag numer får ihop kontinuerlig fysisk rörelse alternativt på åldern, att jag inte tänker den tanken knappt längre. Att ”Jag har inget att ta på mig”- tanken alltså. Det kan också vara en kombination med att jag oftare tänker efter vad jag vill ha för kläder, kanske till och med skriver ner vad jag tycker saknas och sedan köper vid lämpligt tillfälle. Ibland är det investeringar som det sparas till och ibland är det tiden som ska till. Shopping måste för min del ske åtminstone med en känsla av att jag har tid på mig. Även om jag är snabb på att bestämma mig och oftast då vet vad jag vill ha.

Nu har jag dock hamnat ur fas! Jag funderade hela april på att jag skulle ta tag i min mentala shoppinglista och vara förberedd på vår och sommar. Tror ni jag fick till det? Pyttsan heller! Helger har gått åt till en massa roliga aktiviter och vardagarna har ju på sistone fyllts med lite jobb samtidigt som någon hackat min almanacka! Denne någon har bokat in saker mitt på dagen eller andra olämpliga tider så att några timmar i klädaffärer känns inte lägligt.

Så nu har jag hamnat i den gamla känslan att jag har inget att ta på mig! Jag som drömde om den rosa kostymen, en vit hel byxdress, jeansjacka, ny fräsch vit skjorta, Breton-randiga tröjor och jeans i flera jeanstyger osv osv. Är det för sent nu då?!

Jag älskar verkligen vädret utanför men jag känner mig ända lite snuvad på våren 🙂 Är det shorts, tunna klänningar och sandaler som jag ska satsa på nu då istället? För det har jag förstås inga heller. Sommarplagg brukar ändå hålla sig lite mer i stilen från år till år speciellt när de som förra årets kalla sommar inte användes så speciellt mycket. Fast går man som jag i jeansshorts från 1900bortnött så är det nog dags att fräscha till sommargarderoben med kanske….

Nej, det får helt enkelt bli så att jag får ta fram almanackan och strecka en dag! Så här kan det inte hålla på. ”Jag har inget att ta på mig” – känslan ska bort och sköna grejer ska in. Kanske lite färg med märker jag när jag tittar in på det som ändå hänger där. Jag kanske hittar något att ha på mig där, några dagar till i alla fall 🙂

Cilla

4 Comments

 • Reply
  Kerstin
  16 maj, 2018 at 08:02

  Du har alltid fina kläder. Jag vet att du har vårkläder.
  Gå och köp ngt somrigt så ör allt bra sedan?

  • Reply
   Cilla
   16 maj, 2018 at 08:38

   Tack snälla! Ja, jag får nog satsa på sommaren istället 🙂

 • Reply
  Antonia
  16 maj, 2018 at 08:19

  Satsa på sommarkläder så får du fixa vårkläder nästa vår istället ??❤

  • Reply
   Cilla
   16 maj, 2018 at 08:39

   Shorts och toppar får det bli! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.