Lite blandat

Tiden går så vansinnigt fort!

Tiden, tiden, tiden – vart tar den vägen?!? Jag bodde ju i Lönneberga nyss, gjorde teckningar till mammas symöten eller avverkade hur många vändor till Silverdalen som helst! Bästisen bodde där och vi gick och gick, cyklade och åkte moped. Frös i tunna kläder och ältade precis allt! På tisdag börjar den yngsta grabben i familjen gymnasiet och jag kan inte förstå hur det är möjligt, jag gick ju på gymnasiet själv nyss! 🙂

Jag har alltid varit den som förespråkat att ”ungarna ska ut i livet”. De ska rustas att klara sig själva och vare sig bo hemma för länge eller vara beroende av sina föräldrar till försörjning och liknande. När nu den siste tar kliv som leder närmare och närmare den dagen så kanske jag inte tvekar men känner att det börjar bli läskigt. Undrar om jag kan få honom att tatuera in ”Mamma” i ett hjärta på armen så att han minns vem som är bäst i hela världen? Det vore förresten den enda tatueringen jag skulle tillåta 🙂 Ja ja, det löser sig alltid men vansinnigt fort går det i alla fall, den där tiden!

Inte bara tiden från att jag växte upp fram tills nu går fort, de vanliga dagarna rusar iväg också. Är det någon som satt någon turbo på jorden nu i augusti? Jag tycker att det är morgon och kväll heeeeeela tiden. Varje morgon funderar jag på hundra saker som jag vill hinna med att göra. Där nästan alla är lika roliga, men när jag kommer till kudden igen nästa gång så är det till och med så att listan kan ha blivit längre. Ur led är tiden som inte räcker till. Då är jag ändå bortskämd med att jobba bara tre dagar i veckan, åtminstone på plats. Hur sjutton gör ni andra som är hemifrån flera dagar i veckan. Er lista måste vara superlång?! För det kan väl inte bara vara jag som hittar flera nya grejer hela tiden som verkar kul?

Nya resmål, nya hobbies som till exempel utöka odlingen, sticka strumpor, alla miljoner böcker som jag inte har läst, alla träningsformer jag inte har provat. Alla kurser jag skulle vilja gå i franska, spanska, tyska, italienska, ryska, arabiska och portugisiska. För att inte tala om all mat som jag inte har lagat, recept, smaksättningar och lustigheter. Och alla häftiga människor som finns, de vill jag ju också träffa! Hujedamig, hur ska det här gå??

”Man får prioritera” säger någon klok människa då. Hur gör jag då? Om jag håller mig till nuvarande grejer och inte lägger till något så lägger jag min tid på jobb av olika slag. På skrivande, träning, läsa, laga mat, träffa trevligt folk och lite race ibland. Kanske lite till men det är huvudområdena. Jag lägger också förstås tid på lite TV och sociala kanaler med. Det är nog rätt mycket av den sista och kanske den som skulle kunna prioriteras ner, men där hämtar jag idéer till mat, träning, böcker, jobb och allt annat. Det trevliga folket finns där också och de är så snälla att jag får dela glädjen med dem när de har något att berätta.

Missförstå mig rätt nu! Jag är inte stressad eller negativt inställd utan bara galet nyfiken och klurar på att det finns så mycket kul och häftigt i världen. Det blir spännande om 60 år när jag ser tillbaka att se vad det blev 🙂

Cilla

59 Comments

 • Reply
  Fröken Rödlök
  19 augusti, 2018 at 17:50

  Jadu, vart tar tiden vägen =) Jag känner inte på sätt och vis att jag blir gammal men när jag ser barn som var pyttesmå när jag bodde hemma ex, som nu är så stora att gå på gymnasiet eller jobbar, då känner jag att tiden går fort och att jag också är rätt gammal även om jag bara är 33 än så länge =)

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 17:59

   Precis! Ens känsla inombords är ju inte att man blir äldre, det är bara det att tiden råkar gå ?

 • Reply
  Viktoria
  19 augusti, 2018 at 18:00

  Håller med om att tiden går så sjukt snabbt! ?

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:59

   Bara att hänga med!

 • Reply
  Lillan Kind
  19 augusti, 2018 at 18:08

  Jag har också en ständig känsla av att tiden går för fort. Jag har gjort och upplevt oerhört mycket i livet. Men det finns ändå så mycket kvar att se och göra…?

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:59

   Ja samtidigt är det häftigt! Att det finns så mycket 🙂

 • Reply
  Moa Hansson
  19 augusti, 2018 at 18:15

  Tiden verkligen springer iväg, känns som att jag var ungdom nyss! 🙂

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:58

   Inombords är vi nog det länge 🙂

 • Reply
  Denevigaresenären
  19 augusti, 2018 at 18:24

  Håller med, tiden går alldeles för fort! Jag hinner knappt med! ?

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:58

   Vi får hänga med i svängarna så gott det går 🙂

 • Reply
  Frugan E
  19 augusti, 2018 at 19:02

  Undrar också vart tiden tar vägen! Särskilt när jag kollar på mina tjejer som går i gymnasiet fast det inte var längesedan vi gick med dem till deras första skoldag.. :O

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:57

   Känner igen mig så väl! Det är tur att det bara är barnen som blir äldre och inte vi 🙂

 • Reply
  Jennysvardag
  19 augusti, 2018 at 19:36

  Tiden går verkligen fort. Kändes som jag nyss tog studenten fast det var ju 8 år sen nu

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 19:56

   Visst är det knasigt?! 🙂

 • Reply
  Josefine
  19 augusti, 2018 at 20:06

  tycker också tiden går fort. Ibland tycker man att inget har hänt i ens liv, men när man blickar tillbaka så ser man att mycket har hänt och hur snabbt tiden gick

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:06

   Ja och på så vis är det bra att blicka tillbaka ibland ?

 • Reply
  Emelie
  19 augusti, 2018 at 20:12

  Åh vad jag känner igen mig i din text! Min dotter är 7 år. Jag är 30. Känns som hon nyss började dagis. Jag känner mig inte som 30. Och tiden. Den bara rusar iväg! Det är så himla mkt man vill göra och hinna med. Men sen sitter man där ovh hinner typ inget alls???

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:15

   Jo jag är helt övertygad om att du hinner massor! Man glömmer titta tillbaka ibland ?

 • Reply
  Jeanette
  19 augusti, 2018 at 20:15

  Skulle verkligen önska det fanns fler timmar på dygnet, för det är saker man tyvärr får lämna åt sidan då man inte hinner med allt.

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:16

   Bra idé! Jag inte den som prutar på sömnen heller så flera timmar behöva verkligen ?

 • Reply
  Nilla
  19 augusti, 2018 at 20:28

  Håller verkligen med dig, tiden bara ”springer iväg” 🙂 Alltid kul att se tillbaka på vad man upplevt genom åren 🙂

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:29

   Ja jag tror man behöver det ibland för att inse att saker händer faktiskt ?

 • Reply
  sandra
  19 augusti, 2018 at 20:31

  Jadu , tiden den bara åker iväg! Satt och pratade om det idag med en vän, det är helt galet hur tiden kan bara åka iväg sådär hastigt och lustigt! Menmen, det betyder väll att tiden går fort näär man har roligt!

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:37

   Ja så måste det vara!! Och hellre för fort än långsamt ?

 • Reply
  Helena Roth
  19 augusti, 2018 at 20:42

  Och snabbare lär det gå, om så bara pga relativitetsteorin. 🙂 Det vill säga: en månad i ditt liv (åtminstone i mitt och jag är 46) är så mycket mindre del av mitt levda liv, i jämförelse med ett barns liv, där en månad utgör mycket större del av deras levda liv. Därav tänker jag att sommarlovet tex var oändligt som barn, men som vuxen säger det VIPS så är det slut liksom. 🙂

  Enjoy it!

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 20:45

   Jag är 45 så förstår precis! Det gäller att njuta så mycket det bara går, men jag kan längta efter den lååååånga känslan ?

 • Reply
  Emma
  19 augusti, 2018 at 20:52

  Tiden gör snabbt & året går snabbt…

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:01

   Ja verkligen! Bara att hänga på ?

 • Reply
  Elisa
  19 augusti, 2018 at 20:56

  Jag har flera gånger hört att tiden går snabbare ju äldre man blir. Det känns faktiskt som så! Tycker det är läskigt, och det säger jag hela tiden om att tiden går så fort och jag inte hinner med allt jag vill. Och snart är det plötsligt jul liksom.

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:00

   Man får inte fastna i den tanken utan att göra så gott man kan på vägen istället ?

 • Reply
  Katja
  19 augusti, 2018 at 21:09

  Tiden går alldeles för fort!!! Särskilt sen barnen kom ?

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:10

   Ja de driver på den där tiden på något sätt ?

 • Reply
  Ina
  19 augusti, 2018 at 21:11

  Ja det kan jag inte tänka mig. Min 6 veckors semester är redan slut! Kändes som min semester alldeles börjat nyss….?

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:12

   Då har du säkert haft en härlig semester när den gått fort!

 • Reply
  Johanna
  19 augusti, 2018 at 21:15

  Tiden går alldeles för fort ! Tyvärr !

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  19 augusti, 2018 at 21:31

  Det där med tiden är ett litet gissel :), jag tycker det var nyss med saker och idag insåg jag att det är ganska jobbigt att säga att ”för tjugo år sedan skulle jag börja åttan nyss”. Gick nyss i åttan ;), men med en son som börjar åttan inser jag att det inte riktigt stämmer :-p

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:31

   Man kan alltid låtsas lite inombords ?

 • Reply
  Jennifer
  19 augusti, 2018 at 21:43

  Tiden går riktigt snabbt, nästan lite läskigt faktiskt! Min grabb började i årskurs 6 denna veckan och det känns som jag låg på BB igår haha

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:43

   Exakt så!!

 • Reply
  Freja
  19 augusti, 2018 at 21:52

  Känns som tiden går fortare ju äldre man blir!

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:55

   Ja det tycker jag med!

 • Reply
  Fnulan
  19 augusti, 2018 at 21:58

  Jag blev varse om det när jag plötsligt blev mormor liksom…… Skrämmande med älskligt!

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 21:59

   Måste vara underbart att få uppleva! Men kan föreställa mig känslan att det går ännu fortare då… ?

 • Reply
  Kamilla
  19 augusti, 2018 at 22:11

  Ja du det är ju på barnen man märker att klockan går. Vår äldsta tog studenten i våras. Nu jobbar han heltid som datatekniker och ska plugga halvtid på distans på Blekinge tekniska högskola. Hallo han var ju nyss liten. Som tur är har vi två kvar att vara vårdnadshavare åt 17 och snart 12. Kan man inte få bromsa tiden bara en liten stund…

  • Reply
   Cilla
   19 augusti, 2018 at 22:12

   Och lägga den i en kista för att ta fram ibland… ?

 • Reply
  Mirre - Sweetwords
  19 augusti, 2018 at 22:34

  Vad underbart att ha bott i Lönneberga, Smålands mecka liksom, måste varit toppen

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:24

   Ja det var fint även om det inte Lönneberga är så mysigt som det låter, men jag uppskattar att få växa upp på lite ort!

 • Reply
  Linnea – Lanclin.com
  19 augusti, 2018 at 22:44

  Jag skulle kunnat skrivit detta inlägg 🙂 Eller, nåja mina barn är än så länge bara 8 och 9 men swich! så tar de studenten, flyttar hemifrån och börjat jobba 😉

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:23

   Ja den tiden går superfort! När man är inne i skolålderns så är man så upptagen av den och tror att det ska vara så för evigt och sen ser man slutet…Läskigt men kul!

 • Reply
  Sanna
  19 augusti, 2018 at 22:45

  Känner i gen mig när jag läser. Stressar lite ofta inombords med tankar om framtiden att tiden går för fort. Man tänker på allt som att det kommer hända på en sekund eller man vill att allt ska hända och är rädd att man missar något.

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:22

   Ja det är lätt att det blir en stress, men man får försöka se till vad man faktiskt hinner med istället! 🙂

 • Reply
  Anneli @ spinkfinger.com
  19 augusti, 2018 at 22:48

  Håller med dig och det som fröken rödlök skriver! Jag tänker på barnen som sprang på stranden i blöjan när jag var tonåring och nu när jag är 30 år och möter någon av dem tänker jag ”men guuud vad han ser bekant ut. JAHAAA är det han, oj har han blivit så stor att han har tagit studenten, oj vad tiden går”.

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:22

   Ha ha precis som våra föräldrar sa och vi tyckte de var töntiga 🙂

 • Reply
  Jenny
  19 augusti, 2018 at 23:04

  Åh jag håller med dig på allt, ALLT!!!
  Tiden bara rinner iväg och jag tycker inte jag hinner med något viktig alls.
  När vi flyttade till Turkiet hade jag med mig 5 böcker som jag tänkte jag kommer läsa ut på nolltid… det är 2 år sen nu… jag har inte ens börjat på en av dem 🙁

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:21

   Du har garanterat gjort en massa annat istället! Vad häftigt att bo på i Turkiet!

 • Reply
  charlottelinden.se
  20 augusti, 2018 at 00:13

  Jag håller med dig om att tiden bara flyger iväg. Jag hinner inte riktigt med!

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2018 at 08:20

   Vi får ta en sak i taget!

 • Reply
  Anna | Bor i husbil på heltid
  22 augusti, 2018 at 11:42

  Nyfiken är min största drivkraft. Tillsammans med förändringar i sig. Så förstår vad du syftar på. Jag är glad jag har möjligheten att stilla min nyfikenhet ofta i och med vårt sätt att leva.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.