Lite blandat

Fixa mina naglar – jag får hålla på helt enkelt….

Det är bara att inse, jag får fortsätta hålla på att fixa mina naglar. Det är antingen det eller att se bedrövlig ut om händerna. Att kapa eller gömma dem blir för omständigt 🙂

I vintras bokade jag tid för att fixa mina naglar för första gången efter att ha tänkt tanken i flera år. Från början är jag en nagelbitare och även om det har bivit mycket bättre med åren så fortsätter jag att mer eller mindre misshandla mina händer. Naglarna är veka i sig och minsta lilla kant så är jag där och petar med en annan nagel. Likaså med nagelbanden, en gnutta ojämnhet som sticker upp och vips så har det blivit ett jack. Eller till och med ett mindre sår. Det ser vare sig snyggt eller friskt ut.

Efter att ha sett fler och fler i min omgivning hur fina händer de har så samlade jag mod till mig och bokade en tid tillsammans med en väninna. Jag hade också sett att jag var faktiskt inte tvungen att att fixa mina naglar sådär glittrigt, superlånga eller udda heller. Utan lagom långa i en färg var också möjligt. Det tog några dagar innan jag vande mig och ”titta-vilka-fina-naglar-jaghar”-känslan försvann. Jag började använda händerna igen som vanligt och blev positivt förvånad att de höll till allt! Diska, gräva i jorden, skotta snö, skriva eller vad jag än gjorde! Nackdelen var väl att de växte så förgjordat men då fick jag en ursäkt till att fixa mina naglar igen. Samt välja ny färg 🙂

Redan efter första omgången märkte jag skillnad på mina fula ovanor också. Inget petande på nagelband eller annat utan jag såg helt plötsligt ut som alla andra! Ända fram till sommaren höll jag på med att fixa mina naglar. Jag hade ljusblåa, gröna, någons slags ombre och inför semestern slog jag till på orangea. Coolt va?! Var fjärde vecka drygt var lagom att förnya sig och jag räknade kallt med att nu klarar jag mina veckor under sommaren i Västervik. Dock verkar det vara något med sol,hav och ledighet för naglarna växte som ogräs! Det är ju bara ogräset och naglarna som har vuxit i sommar, och kanske sonen med i och för sig.

I alla fall så började de bli lite väl långa och utväxten irriterande. Det blir en avsevärd skillnad mellan orange färg och ofärgad nagel kan jag meddela. Men det var semesterstängt på en salong jag tidigare besökt i Västervik. Så då beslutade jag mig för att beställa tid hos en mindre etablerad anrättning.  Slipa bort färg och förstärkning bokade jag tid för. Förlängning hade jag bara första gången, sedan har mina egna naglar blivit långa och fina. Mitt borttagningsbesök slutade med att de slipade för mycket och jag var tillbaka på ruta ett igen. De flikade sig, gick av så fort jag tittade på dem och tror ni inte att efter någon timma så hade jag pillat igen! Ovanan kom tillbaka som en boomerang i Australien!!

Jag har försökt stärka dem själv ett par veckor nu men det var lönlöst så jag bokade en tid igen. Åh vad jag skämdes för att visa fram dem! Som tur är kan de trolla i Nässjö så nu är jag fin igen. Jag slog till och med till på en röd härlig färg, det passar väl bra så här i kräfttider? 🙂 Så det är bara att inse att ska jag se vettig ut om händerna lär jag nog få hålla på med att fixa mina naglar.

Cilla

4 Comments

 • Reply
  Helena Roth
  21 augusti, 2018 at 22:15

  Gött att du hittat ett sätt som funkar för dig! Ett sätt som du ju dessutom fått validerat under sommaren så du vet att det funkar.

  • Reply
   Cilla
   22 augusti, 2018 at 06:04

   Javisst men det är synd att det ska behövas ?

 • Reply
  Maria I-C
  22 augusti, 2018 at 09:16

  Vi som jobbar i vården kan ju inte el rättare sagt får inte ha sådana naglar.. På jobbet alltså.
  Men MSM svavel kör jag med. Har tagit det i cirka 3-4 års tid dagligen. Det är helt suveränt får hår, hud och naglar bla! Litet tips eftersom de flesta människor och husdjur har brist på msm.

  • Reply
   Cilla
   22 augusti, 2018 at 09:39

   Tack för bra tips, det ska jag kolla upp!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.