Löpning och Träning

Icebug Xperience West Coast Trail – nu är det dax!

Icebug Xperience West Coast Trail är ett 3-dagars lopp där 75 km ska avverkas antingen springandes eller gåendes vid den Bohuslänska kusten. På fredag är första delsträckan och jag ska vara med!

Vi är sex stycken i vårt gäng som ska vara med i Ickebug Xperience, några ska springa hela sträckan och några ska variera löpningen med gång. En ren gågrupp finns också bland de närmare 700 anmälda och det är fritt att byta grupp under helgens gång. De 75 kilometrarna är fördelade med drygt 22 km på fredagen, närmare 30 km på lördagen och så avslutar vi med 23 km på söndagen. Sträckorna går i både skog och terräng, över klippor och till och med runt en ö – Bohus Malmön. Visst låter det vackert och spännande?! 🙂

För min del ser jag fram emot helgen som ett enda stort äventyr! Jag har inget prestationskrav  alls mer än att det vore riktigt roligt och härligt att ta sig i mål på söndag eftermiddag. Hur lång tid det tar har ingen som helst betydelse, huvudsaken att jag inte är skadad, sjuk eller något liknande. Jag blir jättegärna riktigt sopslut samt öm och sliten i kroppen, sådär så att man känner att jag verkligen jobbat med hela kroppen och utmanat mig själv! Dock inte till vilket pris som helst. Min respekt för loppet är stort och jag skulle aldrig utsätta mig för något som kan ligga mig till lags senare. Trötthet och träningsvärk går ju alltid över.

Min PT-online lösning har hjälpt till att förbereda mig och jag har gnuggat på med fyra pass i veckan, 3 löpning och 1 styrka. Det var lite tufft när det var som varmast att ge sig ut på långpass kring 30 km men med mycket vatten, bra poddar och ett superlugnt tempo som varvandes med gångsträckor så funkade det med 🙂 Några pass har inte blivit av på grund av olika anledningar men jag känner ändå att jag nog gjort vad jag kunnat. Förutom att jag borde börjat träna för 40 år sedan istället för närmare 5, men det är inget att göra åt nu. Det är ganska skönt att komma till den känslan såhär någon dag innan att det som är gjort är gjort – det är inte så mycket jag kan göra mer helt enkelt. Bara att ta det som det kommer!

Det mesta är packat nu till Ickebug Xperience i form av träningskläder, skor, vattenryggsäck och bekväma kläder att ta på sig efteråt. Som tur är så har jag med mig husbilen och kan packa med mig allt jag kommer på utan platsbegränsning. Husbilen i sig är ett eget litet äventyr i äventyret 🙂 Jag kör gärna men det är första gången med just denna versionen som jag ska baxa in den på en camping! ”Tänk på bakpartiet” var en av delarna i kvällens husbilskurs 🙂 Den innehöll även instruktion kring ström, värme, varmvatten och stödben. Självklart har jag antecknat allt men skulle ni höra om en husbil med elkabel hängandes efter sig med skrapande stödben som rivit en camping på västkusten så är det nog jag 🙂

Håll tummarna för oss och vårt äventyr i helgen! Det ska bli så galet kul och spännande, jag riktigt längtar 🙂

Cilla

(Bilden kommer fån Icebug Xperience)

18 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  29 augusti, 2018 at 21:53

  Lycka till❤

  • Reply
   Cilla
   29 augusti, 2018 at 21:55

   Tack snälla ?

 • Reply
  Tina erixon
  29 augusti, 2018 at 22:10

  Lycka till ?????

  • Reply
   Cilla
   29 augusti, 2018 at 22:11

   Tack snälla!!! ?

 • Reply
  Sara
  29 augusti, 2018 at 23:38

  Oh, vilket underbart och inspirerande äventyr det låter som! Det är så vansinnigt vackert i de där trakterna. Lycka till i tävlingen, och lycka till med husbilstrixandet!

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 06:53

   Tack snälla! Ja trakten är en av de större anledningarna till att vi gör det ?

 • Reply
  Susanne
  30 augusti, 2018 at 05:27

  Lycka till

 • Reply
  Petra
  30 augusti, 2018 at 07:31

  Gud vad roligt detta låter…., Måste prova ngn gång alltid kul och peppande att utmana sig själv!!
  Lycka till nu i helgen??Ser fram emot stt läsa om äventyret?

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 07:33

   Ja det är så häftigt att utmana sig! Utan tidspress!! Tack snälla ?

 • Reply
  Emma
  30 augusti, 2018 at 09:12

  Vilket härligt äventyr är lite avundsjuk

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 09:13

   Det är bara att hänga på nästa gång! ?

 • Reply
  PabloD
  30 augusti, 2018 at 09:56

  Hej Cilla!

  Det låter ett roligt äventyr! Lycka till!?

  Ha en solig dag! ?

  PabloD

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 10:01

   Åh tack!!

 • Reply
  Antonia
  30 augusti, 2018 at 13:01

  Lycka till ?? håller tummarna att det går bra, både med loppet och husbilen ?❤️

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 13:04

   Åh tack!!! ❤️ ❤️ ❤️

 • Reply
  Kerstin
  30 augusti, 2018 at 13:53

  Så roligt ALLT låter, önskar jag hade ork med ngt sådant. Lycka till o det kommer att bli bra??

  • Reply
   Cilla
   30 augusti, 2018 at 13:54

   Tack snälla fina du! Du har ork till massor ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.