Böcker

Tina Nordström och Jessica Frej hos Eksjö Bokhandel

Igår kväll var det dags igen för ett bokevent och det är lika kul varje gång! Eksjö Bokhandel hade bjudit in Tina Nordström och Jessica Frej som nyligen kommit ut med varsin kokbok.

Över 130 personer var liksom jag nyfikna både på böckerna förstås men även dem som personer. När det är så många som är intresserade räcker inte bokhandeln till och de får ta till andra lösningar så denna gången var det en av grundskolornas matsal som nyttjades. Självklart blir det inte lika mysigt som i affären men om det bidrar till mer aktiviteter och marknadsföring för Eksjö Bokhandel så inte mig emot. I just den matsalen var yngste sonen utklädd till ren för några år sedan, vid det årets luciatåg. Jag kommer aldrig glömma synen när han kommer dragandes med en släde på hjul, innehållandes en tomtekläde kompis 🙂 Släden hade byggts av far och son i garaget några kvällar innan. Nu tjänar den som juklappsutrymme fram till julafton.

På borden igår stod flera små smakprov från författarna det var både rödbetshummus, parmesanpopcorn och paj med svartrot bland annat. Mycket intressanta och goda smaker. Snygga Jessica Frej började prata om sin resa och förutom att hon verkar vara riktigt härlig så var hon så inspirerande klädd! Snajsig grön klänning som passade perfekt och skor ”to die for! Grymt kul att se någon som vågar klä sig efter sin personlighet, tänkte jag och nöp i mina tråkiga jeans och skjorta i typ samma blå ton.

Frej hade redan som 12-åring bestämt sig för att bli TV-kock efter att sett Tina Nordström på TV. Det var kul att höra henne berätta när hon några år senare fick ringa sin pappa och berätta att det blev så. Han hade tydligen varit skeptisk. Förutom kokböcker är jobbar hon bland annat på Nyhetsmorgon på söndagarna, har en Youtube kanal och kommit femma i Sveriges Mästerkock. Jag blir jätteimponerad av engagemanget och det idoga arbetet hon beskriver med att ta fram recept och provalaga och mäta. Provlaga och mäta, provlags och mäta…. Hennes sista bok ”Supergott och supersnabbt” köpte jag direkt och är redan taggad på att börja botanisera.

Lika stort intryck gjorde Tina Nordström, känns lite konstigt att kalla henne Mat-Tina men hon är ju oavsett så grym! Jag har fortfarande kvar recept från hennes mailutskick när hon gjorde världens bästa matprogram med Tomas Tengby. Likaså har jag använt hennes kokböcker och förstås köpte jag hennes senaste igår, Tinas Kök. Den verkar gå ner mer på grunderna med smarta tips och trix och det kan verkligen passa mig som hoppade över allt sånt och tror att jag kan laga allt bara jag har ett recept 🙂 Tina varvade sin presentation om boken med berättelser om hennes bakgrund och om händelser från olika tv-inspelningar. Vi skrattade gott och jag tror att vi alla blev lite extra kära i henne ännu en gång, för hon ÄR lika skön i verkligheten som på TV – det är coolt! När hon pratade om att hon gillade vardag då föll jag ännu lite mer – så gött med såna människor!

Ikväll blir det att prova Dansk Fleskestej med rödkål – håll tummarna!

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Anna-Karin
  7 december, 2017 at 15:01

  Kan man få se ett kort på renen och släden?

  • Reply
   Cilla
   8 december, 2017 at 15:32

   Det kan man! På en privat visning 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.