Lite blandat

Vår skidresa i Italien har börjat bra, eller inte….

Vi började vår skidresa till Cervinia igår lördag och knappt hade vi passerat Jönköping på vår väg till Landvetter när tetelefon ringde. Intersport  var på tråden och undrade hur långt vi kommit…

För första gången hade vi nämligen lämnat in våra skidor för uppfräschning innan vi åkte. Lite glid och slipade kanter slog vi till på innan årets skidresa. Den vänlige medarbetaren från Intersport meddelade dock att han skickat med fel skidor. Olyckligtvis hade de förväxlat mina skidor med någon annan som har lika bra smak som mig! Att vända var inte på tapeten alls, då hade vi missat planet, men första tanken var att möta upp oss och byta. Dock frågade vi vackert om det inte var smidigare att jag och min okända förväxlare helt enkelt bytte skidor för en vecka. Det skiljde bara fem centimeter, var som sagt lika snygga och justeringar för bindningar går smidigt att lösa. Så blev överenskommet och skulle det vara så att denna läser detta, eller någon känner henne så hälsa att jag ska ta väl hand om skidorna under vår skidresa!

Resan gick smärtfritt men det var en lektion i framför allt tjejers olika stadier i livet, eller en del tjejers i alla fall. Brudarna bakom oss på planet planerade poängtävling för sin festarvecka på skidor. Mest innanför västen och flest amorösa erfarenheter gav högst poäng. Bråka med rumskamraten minst… Det var stora öron på vår tonåring när ämnet ”falskleg” kom upp 🙂 De drog vidare sedan till Frankrike och jag hoppas de tar hand om varandra! På transfern så var det brudar med kortare ben och lägre ålder som stod för uppmärksamheten. Kanske gulligt egentligen men vid sådär 23-snåret är inte högljudd gissningstävling något vidare kan jag meddela 🙂

Hotellet är bra! Härligt välkomnande inatt med en pizzabit och ganska snabb incheckning. Nyrenoverat överallt och fräscha rum, även om jag började något frustrerat tvivla på hur vi skulle få plats. Dock påminde sambon mig att det skiljer sig inte så mycket från båt- eller husbilslivet så det låtsats jag nu 🙂 Missförstå mig rätt, det ÄR jättefint men några kvadrat till hade inte gjort något.

Första dagen i backen påbörjas alltid lite senare än övriga på grund av något senare frukost, skidhyrning till grabben och diverse ärenden. Väl ute bland pisterna så är det riktigt härligt här! Omgiven av berg vid varje nedfart och precis lagom utmanande såhär första dagen. Vi har sneglat på gränsen till Schweiz och även åkt den berömda pist nummer 7. 14 kilometer lång och vald av CNN till en av världens bredaste. Mestadels sol med undantag för något avbrott av snö och ett par moln, det kan inte bli en bättre start. De förväxlade skidorna har bra fart i backen med!

Enda smolket i bägaren är att väninnan är krasslig men vi hoppas att det italienska köket ikväll kan bidra till förnyade krafter!

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Catarina Svärd
  11 februari, 2018 at 17:46

  Haha, det är min dotter som är i Lofsdalen och åker på dina skidor. De får inte riktigt en lika exotisk upplevelse som Linns skidor i Italien. Men de ska nog få kul ändå! Ha en härlig vecka!

  • Reply
   Cilla
   11 februari, 2018 at 21:45

   Vad kul att de kan göra nytta i Lofsdalen! Känns som att de är i tryggt förvar då ☺️ Hoppas hon får roligt och jag ska vårda hennes skidor så gott jag kan!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.