Lite blandat Löpning och Träning Västervik

Ambivalenta funderingar från solstolen…

Ahhh… Äntligen lite sol och framför allt sol utan vind! Solstolen lockar efter frukost och hushållsgöromål så jag laddar med bok, vattenflaska och telefon. Några surfvändor för att inspireras av höstens mode, skidresor och uppdatering av det allmänna läget i världen är viktigt 🙂

Som tur är så passar förra säsongens bikini även om jag tycker att den stramar något i ryggen. Det gör inget, jag ska ändå inte ligga på någon allmän badstrand utan på altanen på baksidan av huset där eventuell insyn sker i så fall från passerande båtar. De är mer intresserade av fiske eller den allmänna utsikten och slösar nog inte sin kikare på mig precis. Så vad gör det om passformen inte är den bästa och utformningen är mer för än snygg bränna än att dölja skavankerna, dvs ingen high-waist 🙂

Dimper ner i solstolen och känner hur solen värmer, detta har jag längtat efter! En stund att bara få tanka D-vitamin, få lite färg så att man ser åtminstone något friskare ut och njuta av en bra bok. För dagen Elena Ferrantes senaste och den sista i hennes serie om Neapel. Eller bara låta tankarna vandra i takt med en och en annan molntuss. Öppnar ögonen i sittande läge och noterar de kvinnliga badringarna kring midjan….:) Jag borde verkligen ha tagit tag i dem i våras när jag var inne i en bra period men det är ju så gott med något efter maten till kaffet, typ varje dag, vinet till helgen likaså. Äsch jag justerar stolen ett snäpp bakåt. Sådär jag nu ser det lite bättre ut 🙂 Tur benen håller sig i form i alla fall med all löpning inför maran bland annat.

Blundar igen och låter tankarna vandra, återkommer dock till mittpartiet på kroppen och tänker att jag borde fixa lite ”lättare” måltider nu under sommaren när man tar sig tid att engagera sig än mer i maten. Kanske skippa lite kolhydrater och fett, det är ju bra har jag läst någonstans och så ska jag ju ut och gå senare i eftermiddag. Genast känns det mycket bättre och kisar jag lite så vete sjutton om inte magen krympt lite redan bara av tanken:) Jag tar upp boken och läser om Lenu och Lilas komplicerade vänskapsförhållande och det upproriska Italien. Tar upp telefonen och kollar bland annat in veckans träningspass, jag kanske skulle skippa promenaden och köra backpasset istället? Lidingöloppet väntar i september och backar kan man inte träna nog inför det loppet! Känner mig stark bara av tanken på både passet och loppet.

Solen värmer rejält och jag kravlar mig ur solstolen och drar mig mot bryggan. Det är svalt i viken och det blir bara några simtag men kallt vatten är ju också bra för kroppen, det är väl sen gammalt? Undrar om jag inte sett någonstans att huden drar ihop sig när man badar och duschar kallt. Bättre mat, motion och hälsosamma bad – herregud ”I am on a roll” 🙂 När jag torkat börjar magen kurra och det är dags för fixa lunch. Jag rotar runt i köket och gör som Cajsa Varg, tager vad man haver.

”Vad blir det” frågar någon när jag aviserar lunchen. ”Pasta med grönsaker i sås av grädde” svarar jag. Äsch de där jobbiga kostrestriktionerna får vara till en annan dag eller en annan månad. Jag hinner nog med det med framöver 🙂

Cilla

3 Comments

 • Reply
  Lena
  22 juli, 2017 at 11:45

  ❤???❤lustigt men vi har samma problems???kanske för att vi är systrar?‍❤️‍?

  • Reply
   Cilla
   22 juli, 2017 at 11:47

   Och för att vi är kvinnor Lena ??

 • Reply
  Antonia
  22 juli, 2017 at 17:36

  Du gör av med fler kalorier om du duschar kallt också! Bara ett tips ?✌

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.