Lite blandat

Shopping är inte lätt nuförtiden….

Jag gillar shopping! Inte bara för shoppingens skull som sådan utan faktiskt blir jag glad av att få köpa mig något fint vare sig det är kläder till mig själv, något till hemmet är eller presenter till någon annan. En känsla som håller i sig under första tidens användande också 🙂 Det må vara ytligt men dels så påverkar det bara min egen plånbok och dels så är jag helt övertygad om att det inte är skadligt att vara ytlig en gång ibland.

När jag växte upp och introducerades i shoppingans ädla konst var det närliggande större orters utbud som fanns till buds. Vi åkte ofta till Vetlanda, Linköping, Västervik och närmsta staden Vimmerby givetvis. Mamma var snäll och jag fick nästan alltid med mig något fint hem, oftast något i klädväg förstås. Ett par gånger om året fick jag bläddra i postorderkatalogerna från Ellos, H&M och Haléns för att välja ut några blivande favoriter och det blev som extra julafton när paketen kom på posten ett par veckor senare.

Även om utbudet är så mycket större nu och kvaliteten förmodligen bättre så är det inte lättare att shoppa nuförtiden 🙂 De där postorderpaketen kanske inte passade så bra eller så beror det på något annat men jag vill gärna klämma och känna på det jag är spekulant på innan jag slår till. Jag är bra på att ta snabba beslut så det är inte så att jag är någon långtidshoppare precis men jag vill få en känsla för investeringen. Den upplever jag inte att jag får på samma sätt när shoppingsiterna snyggt marknadsför vad jag kan tänkas vilja ha. Samtidigt inspireras jag oerhört mycket av till exempel designers och deras Instagramkonton eller influencers som Säker Stil. Rodebjer, Malene Birger, Filippa K och Baum und Pferdgarten är några favoriter bland andra även om jag verkligen inte bara handlar därifrån! Jag blandar friskt, huvudsaken det sitter snygg och känns bra.

När inspirationen sprudlar för någon speciell tröja eller attraherande byxor så vill man ju känna plagget i händerna! Nätshoppar jag och det inte känns bra tycker jag det blir så knöligt att skicka tillbaka och jag blir lite besviken, visst är jag lite knäpp ? 🙂 Jag VET att returpåsen är med osv men om ni bara visste hur jobbigt det kan vara att få bilen styra till inlämningstället och hur lätt det är att påsen åker som fripassagerare ett bra tag. Det finns förstås jättebra butiker i de orter jag rör mig i men det är inte alltid de har just det plagget eller något i den stilen man tänkt sig. Självklart hittar jag raskt något annat och blir nöjd ändå men tänk vad kul det vore att handla önskeplagget lokalt. Det gjorde jag faktiskt häromdagen i Västervik! T-shirten ovan från Rodebjer med rattarna på har dykt upp i mitt flöde ett tag och jag tycker den är vansinnigt kul. Den finns med persikor på också men det kände jag mig för gammal för och det tredje alternativet med taxöron vägrar jag före 93-årsdagen 🙂

Nåja, det här är ju inget världsproblem egentligen och jag fortsätter nog att hitta alternativ till önskeplaggen i affärer runtomkring mig istället för utveckla min del av näthandeln. Men det är inte lätt…..:)

Cilla

(PS Det är svårt att ta bilder på kläder, men skjortan är av lite längre modell och från Malene Birger, redan en favorit som gör mig glad :))

5 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  24 juli, 2017 at 09:27

  Finns numera en härlig butik här i Vimmerby, Home of Brands ?

  • Reply
   Cilla
   24 juli, 2017 at 09:50

   Jaaa, jag kommer i veckan och handlar! ?

 • Reply
  Maria Davidsson
  24 juli, 2017 at 10:30

  Härlig T shirt
  Du är super duktig på att shoppa,Tänk om inte Claes hade dej
  Tror du han skulle gå naken då ???
  Passade alla sommar kläder till honom ?
  Kram från Öland
  Sitter i en gammal tunika och känner mej semester skön

  • Reply
   Cilla
   24 juli, 2017 at 10:34

   Ja Maria de passade jättebra! Stort tack som alltid för hjälpen och bästa servicen! ? Han hade inte varit naken men inte lika välklädd utan er! ? kram

 • Reply
  Anna-Karin
  24 juli, 2017 at 13:58

  Klart man ska handla där man kan känna och klämma på kläderna.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.