Lite blandat Västervik

Är sommaren 2019 slut nu då?

Imorgon återgår familjen till vardagen igen i form av både ordinarie jobb och sommarjobb. Tidiga mornar, smörgåslådor och arbetskläder. Själv lyxar jag till det och drar ut på det någon vecka till. Stannar till och med kvar vid kusten och havet några dagar extra. Inte för att vi slitit på varandra extra mycket i sommar utan nog mer för att just låtsas att det är sommar och semester lite till 🙂

Augusti räknas ju som sommarmånad och visst kan det vara varma dagar även kommande veckor. Dock tycker jag redan nu att solen inte värmer lika skönt, att det blir mörkare tidigare på kvällen och att en känsla av förändring smyger sig på. Lättjan byts mot känslor att göra något konstruktivt. Även om den än så länge bara förnimmas. Jag är verkligen inte redo för regn, höstlöv och gummistövlar precis men kanske lite mer ordning och reda. Att ta dagen som den kommer när solen skiner ute är verkligen jättehärligt men desto närmare skolstart jag kommer desto mer nyttig vill jag känna mig. Åtminstone ett par timmar om dagen! Är det uppväxtens skolterminer som sätter såna spår? För mig blir det lika mycket nytt år i augusti som 31/12.

I solstolen häromdagen gjorde jag för första gången sedan jag slutade jobba heltid för tre år sedan en grovplanering. Dagsschema kallade jag det och kände mig som värsta strukturisten 🙂 Det heter säkert inte så men visst är det ett kul ord?! Egentligen är jag väl inte typen som har mest ordning och redan men jag märkte i våras att det är lätt att lediga dagar rinner iväg. Jag får saker gjorda, absolut, men kanske inte ALLT jag vill. Det känns heller inte som jag vill ha gjort för mycket utan att det hänger mest på att den som bokar min kalender gör det utan eftertanke och det blir inte så effektivt. Ska jag få mer saker gjort så behövs struktur och nu är den första planeringen gjord. Håll tummarna att jag tänkt rätt och att jag håller den, åtminstone några veckor 🙂

Liksom efter alla längre ledigheter så är det inte bara dagsschemat som behöver sig en upptuktning utan även hälsan. Träningen har jag inte fuskat med i sommar, mina fyra pass i veckan är gjorda plus de antal steg jag har som mål. Dock blir det ju alltid lite si och så med mat och dryck och det räcker nog nu. Det brukar alltid lösa sig när jag återgår till vardagen men ju äldre jag blir desto längre tid tar det. Så det är nog inte så dumt att tänka lite på vad som åker ner i foderluckan fram över.

Sommaren är nog inte riktigt slut än så jag tycker vi njuter lite till, av skön augustisol, kanske promenader i skogen och mysiga kvällar. Hösten kommer tids nog ändå.

Cilla

 

4 Comments

 • Reply
  Kerstin Svanberg
  4 augusti, 2019 at 20:50

  Även som pensionär behövs det ordning o reda? hela sommaren har varit o är lite upp o ner men eftersom jag är just pensionär så får ordningen vänta till september. Men då skall det bli SKÖNT med lite ordning?

  • Reply
   Cilla
   4 augusti, 2019 at 20:55

   Det är bland det bästa att vi får styra när ordningen ska infinna sig – utifrån känsla! ??

 • Reply
  Pernilla
  4 augusti, 2019 at 21:32

  Gillar dina nyord Cilla – strukturist – kan vara en god idé med anteckningar oxå för att se vad man faktiskt gör. Det brukar vara mer än man tror.
  Nej, sommaren är inte slut än, nu kommer den härliga tiden med fler färger, hög luft o lite mer koll på foderluckan??

  • Reply
   Cilla
   5 augusti, 2019 at 15:07

   Bra där! Att stryka och känna vad man åstadkommit 🙂 Du har så rätt, det är en härlig tid nu!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.