Lite blandat

Det är alltså ”skriver” som jag gör i schemat…..

Häromdagen la jag ut på mina sociala kanaler att jag gjort ett dagsschema. På papper i en grå anteckningsbok skrivet med rosa blyertspenna. Egentligen ganska långt från mig som vill gärna vara lite digital och teknisk. Jag kör anteckningsblock på datorn (Notes och Word) och skriver egentligen bara inköpslistor till affären på något pappersliknande. Ibland tycker jag dock att de digitala filerna är inte lika synliga som ett block. Fast det är nog bara inbillning 🙂

Utöver kunduppdrag som jag har, där jag hjälper till att skriva eller jobba med strategi och marknadsföring samt lite redovisning så vill jag skriva för eget intresse också. Inte bara här på bloggen eller via andra plattformar såsom LinkedIn. De skrivarkurser jag har gått inriktade på ett mer fritt skrivande har gett mig inspiration och ett liiiitet självförtroende till ett eget skrivprojekt. Enligt min bedömning har jag fått bra återkoppling på det jag lämnat in också eller berättat om så det kanske är dumt att inte ta till vara på det.

Med tiden har jag dock märkt att det går inte bara skriva på känsla och när tillfälle ges. Det krävs mer än så. I alla skrivhjälpsböcker, där Stephen King är min favorit, så är det tid för att just skriva som gäller. Utöver ett bra sittarsel och läsa mycket generellt. De två bedömer jag att jag redan har och gör 🙂 Så om jag verkligen vill, önskar och drömmer om ett skrivprojekt så verkar det vara schemalagd tid som gäller. Oavsett inspiration eller inte. Det har tagit tid för mig att inse det. Liksom att tillåta sig lägga tid på något som från början inte har ett färdigt resultat framför sig.

Självklart har jag en tanke om hur och när ett skrivprojekt slutar men inte därefter. I andra jobb och aktiviteter så finns alltid ett slutresultat som leder till en färdig produkt, en lön eller något annat viktigt och konkret. Ett skrivprojekt är ju mer för min egen skull, egoistiskt och flummigt med andra ord. Å andra sidan har jag möjlighet och framför allt tiden att tillåta mig vara det. För om jag inte gör det kanske jag ångrar mig och vem fasen vill göra det?!? Att ångra sig är värre än att veta resultatet.

Så nu är det bokat i ett dagsschema! Tre förmiddagar i veckan ska X antal ord skrivas och på den tiden får jag inte boka in möten, jobba med andra uppdrag eller hushållssysslor. Blir det mer tid är det bonus. Ända tills skrivprojektet är klart. Vad det resulterar i sen tar jag då. Jag kanske gömmer det i en fil, jag kanske låter några läsa, jag kanske lägger ut det här eller jag kanske låter någon professionell bedöma det. Det får vi se helt enkelt, men göras det ska det, vilken tid det än tar.

Cilla

(Bilden är tagen av Vanessa Vera Forsberg)

3 Comments

 • Reply
  Malin Lundskog
  8 augusti, 2019 at 09:54

  Heja dig! Känner igen mig så väl i det här … Det här skrev jag om min roman som nu börjar närma sig sitt slut. Tror jag 😉 https://www.malinlundskog.se/2018/07/09/darfor-blir-jag-inte-klar-med-min-roman/

  Har kommit igång ordentligt tack vare min specialare: myrstegsrevolutionen (som innebär många små steg ofta), istället för elefantkliven (massor, sällan!). Hur som helst: skriva är kul! Jag hoppas att dina förmiddagar funkar, kör gärna online-hive om du vill!

  HEJA HEJA DIG!
  Kram Malin

  • Reply
   Cilla
   8 augusti, 2019 at 16:21

   Taaaack!! Kommer ihåg ditt inlägg som jag även kommenterade och precis som du skriver är myrstegen avgörande! Jag kommer hojta, tro mig… ??????

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.