Löpning och Träning

PB, Italien och Vasaloppet

Träna regelbundet

Det är så himla skönt nuförtiden att inte behöva tänka ”nystart” med träningen efter sommaren eller när ny termin börjar. Tro mig, jag gjorde det i säkert 15 år innan jag fattade att det inte gjorde så ont att träna även när jag var ledig. Just denna sommar har jag kört på precis som vanligt (tänk att JAG kan skriva så 🙂 ). Främst tack vare min snälla familj som fixade ett hemmagym åt mig till födelsedagen i maj.

Efter maratonet i Köpenhamn i maj och en löpperiod sen i vintras gick jag tillbaka till styrketräningen igen. Tre styrkepass plus ett löppass i veckan har schemat varit. Eftersom jag har lyxen numera att kunna träna hemma så får jag passen gjorda även sommartid. Vikterna är inte lika tunga som i ett vanligt gym men de räcker gott för mig att bli trött på! De verkar också ha gett resultat för tamej sjutton så gjorde jag PB=PERSONBÄSTA på knäböj häromdagen 🙂 70 kg på stången över axlarna och ner i 3 stycken knäböj. Jag är så kaxig att det inte är klokt! Så ser ni mig de närmaste dagarna och tycker att jag går lite konstigt så är det för att jag bär omkring på känslan av en riktig amazon-kvinna! Ni vet ”släpp tvn” 🙂

Målet är egentligen inte att slå rekord hit och dit utan att bli tillräckligt stark så att jag fixar att lyfta matkassar, tunga grejer in och ur bilen, orka hålla uppe kroppen hela dagarna och ha en känsla av att vara just stark och frisk. Inombords åtminstone.

I helgen som just passerade var två väninnor uppe med Lofsan och Nordic Trail på Kebnekaise. En dröm som jag haft i flera år och jagat lite bekanta för att få sällskap till en sådan resan. De verkar ha haft en underbar upplevelse och någon gång i framtiden är det även min tur! I år föll det sig så att jag redan bokat en träningsresa när de hade bestämt sig för Kebnekaiseäventyret. Så istället för topptur blir det vingård i Italien med Workoutispassion – Ida B Olsson – och hennes kollega Miranda Jansson från podden Sessan och Skatan. Jag har tidigare varit med på två bootcamps med WISP/Ida och de har varit grymt bra så den träningsenergin tillsammans med sol i härlig miljö har jag att se fram emot om några veckor. Min tidigare vapendragare på träningsresor förbarmar sig över mig även denna gång 🙂

Efter hemkomsten från Italien blir fokus på Vasaloppet och Öppet spår som nästa träningsmål! Jag har kört Öppet spår tre gånger, ”riktiga” Vasaloppet en gång och brutit ett Öppet spår en gång på grund av att jag ramlade och slog armen. Det funkar inte att staka så bra med en arm 🙂 Varje gång har det varit knöligt rent ut sagt. Kasst väder, spår som inte funkar för ett blåbär som mig eller rosslande luftrör. Jag har lipat, svurit och lovat att ALDRIG åka det där jädra loppet igen. Sen kom bror, syster och brorson och skulle åka. Väninnan blev också sugen och så föll jag för frestelsen. Jag tjusas ju så dant av längdskidåkningen och jag tycker att det är den ultimata sporten och träningen. Hela kroppen får jobba och när allt stämmer så är det så underbart!

Problemet är att det bara stämmer i korta stunder för mig eftersom jag inte sig har lång träningsbakgrund och än mindre någon skidåkning att ta till från barndomen. Vem vet, i vinter kanske det händer! Hasandet övergår till skidåkning, styrkan jag byggt dessa fem år av regelbunden träning kanske ger schwung i stakningen och jag lär mig åka utan spår. Jag ska i alla fall ge det en rejäl chans i höst med rullskidor, stakmaskin och stavgång innan snön kommer. Håll tummarna!

Cilla

Fotot ovan har Vaness Vera Forsberg tagit

1 Comment

  • Reply
    Kerstin
    15 augusti, 2019 at 22:40

    Detta klarar du galant⛷⛷??

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.