Racing

Dax för raceweek och Mantorp Classic Festival

Efter några veckors sommaruppehåll är det äntligen dags för race igen! Det är deltävling 4 av 5 och denna gång på hemmaplan. Eller så nära hemmaplan det kan bli, det är bara 10 mil att transportera bilar, kärror, människor och allt annat som behövs en racehelg. När racen i Mantorp infaller brukar vi också slå till med en kräftskiva i depån för de närmast sörjande. I år blir det även festligheter den andra kvällen då själva Mantorp Park fyller 50 år! Lite kul är att min pappa faktiskt var med och högg skog på marken som skulle bli racerbana så småningom 🙂

Austin Healey dominerar

Det har ju varit en blandad säsong så här långt, speciellt för den äldre damen i vårt team. Claes ligger inför helgen 3:a i sin klass där de fyra första placeringarna innehas av Austin Healeys. Så det är verkligen ett getingbo som kämpar om seriesegern i klassen GT 1962-1965 över 2500cc F. Ett motorras inför den första helgen på Kinnekulle gjorde att sambon missade ett gäng poäng. Kanske kan de tas igen nu de sista tävlingarna? Det har gått på bra Mantorp förr när Healeyn får sträcka på benen på den snabba banan. Vår Healeys chaufför är ju heller inte nödbedd att trycka ner högerfoten 🙂

Anders Lotsengård                 35 poäng
PG Johansson                          28 poäng
Claes Andersson                      23 poäng
Anders Schildt                          12 poäng

Är det fem eller fler deltagare i klassen får segraren 12 poäng och är det färre än fem 6 poäng. Läs mer om resultaten här och hur helgens deltagande ser ut här.

Oplar överallt

I Arvids klass, Standard 1966-1971 1601-2500cc G, ser det ännu roligare ut ur familjeperspektiv. Han leder med 61 poäng före ett knippe dussin Volvo 142:or 🙂 Tvåan ligger på 44 poäng men även fast det är ett hopp i mellan kan mycket hända innan finalen i Falkenberg i september. Får den gula Opel Asconan bara hålla sig frisk, stark och på banan är Arvid svår att slå. Det kan dock bli en lite större utmaning för den mindre Opeln när banan i Mantorp inte svänger lika mycket som övriga. Men med gener från sin fars iskalla beräkningar, sin mors vinnarinstinkt, låtsaspappans generositet och den elaka styvmoderns engagemang så kommer det nog gå vägen 🙂 Gissa vem som är elak styvmoder!

För Opel nummer två, en Opel Kadett som även den rattas av sambon, är det lite ensamt i klassen. Alldeles ensamt faktiskt så här struntar vi i poäng och liknande. Här blir det fokus på heaten istället och det ska bli spännande att se vad hon kan göra i helgen. Om jag inte missminner mig så är det än mer hemmaplan för Kadetten som är uppbyggd bara ett stenkast därifrån. Av någon som kan, på riktigt.

Det vete sjutton om inte Opel nummer tre fick ett hjärta nu i sommar. Jag tycker mig sett något i garaget. Det har inte opererats in riktigt än men det har varsamt transporterats från Tyskland i vit ambulans av två brorsor på äventyr 🙂 Tänk nästa år när den GT:n får ut och känna på asfalten. Det kan bli hur magiskt som helst!

Har ni inget att göra i helgen så kom till Mantorp och kolla race! Det är hur kul som helst – jag lovar att guida 🙂

Cilla

 

 

2 Comments

 • Reply
  Kerstin
  19 augusti, 2019 at 22:20

  Så roligt det skall bli ??i helgen att få träffa alla efter sommarens bravader
  Kramar från ytterligare en gammal dam?

  • Reply
   Cilla
   20 augusti, 2019 at 11:00

   Jaaaa ? Det har varit en lång sommar utan hela racingsällskapet! Ålder är bara en siffra ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.