Lite blandat

Årets jultröja och julklänning är inhandlad

jultröja

Jag har köpt årets jultröja och är så nöjd! För några år sedan fick jag nästan jaga för att hitta jultröjor och blev även smått utskrattad. Numer finns det många att välja på och jag hittade min hos Ellos. Anja och Filippa har tagit fram en julkollektion som är jättemysig och där slog jag till.

Det blev inte bara en jultröja utan även en julklänning, med tillhörande nisseluva 🙂 Jag hann knappt innanför dörren innan jag slet upp paketet från Ellos och drog på mig klänningen. Såååå skön! Mjukt material med bra ledig passform så det kommer få plats många köttbullar därunder. Och skinkmackor. Och Janssons…. Gud va jag längtar! Har spanat in att det finns strumpbyxor med bred mjuk resår så det blir superbra till. Klänningen har också små små bjällror runt halsringningen så lär jag mig shakea lite så kan jag även vikariera som ren kanske 🙂

Helst vill jag ha en jultröja för varje dag på jullovet och det vete sjutton om jag inte närmar mig så sakteliga.  Med klänningen så borde jag klara mig sex dagar. Då är det bara två kvar tills jag är fylld från julafton och nyårsafton. Även om nyårsstassen åker förstås på till nyårskvällen så kan en jultröja vara mysig under dagen. Julafton har jag varierat mig med lite mer uppklätt till just jultröja. Undrar om jag skulle kunna ha julklänningen på själva julafton? Eftersom jag redan konstaterat att det finns utrymme för den dagens matintag så skulle det ju passa. Och det är rätt skönt att ha något bekvämt när vi åker runt bland släkten. Jag får klura på den lite. Det finns så många snygga klänningar ute nu också. Eller dressade pyjamas som är gudomliga! Eller lyxiga cashmereset.

Vi brukar se till i vår familj att vi har jullov och är mycket hemma de dagarna med. Att gå runt och skrota, äta gott och passa på att titta på filmer samt umgås med folk. Då passar mjuka och sköna kläder bäst. Det är så ofta under resten av året som det är andra outfits som gäller. Inte för att jag skulle gå omkring i kläder som är obekväma annars heller men de är inte lika mysiga precis. Samtidigt har var situation och tillfälle sin klädkod. Åtminstone för mig 🙂

Så om jutröja och julklänning är ordnad så är det ”bara” nyårsstassen kvar då som höjdpunkt i december där jag känner att jag vill ha något nytt. Vi brukar inte köra på långklänning precis men damerna i sällskapet brukar vara riktigt snygga och klä upp mig vill jag. Det vore snyggt med en smoking någon gång… Vi får se vad det blir, återkommer i frågan! Tills dess ska jag njuta av min nya jultröja 🙂

Cilla

6 Comments

 • Reply
  Antonia
  20 november, 2018 at 16:46

  Finns det inte polkagris randiga strumpbyxor eller tights du kan ha till klänningen ? kommer passa kanon på julafton ??

  • Reply
   Cilla
   20 november, 2018 at 16:48

   Gud vilken bra idé!!! ❤️ Jag ska kolla!!

 • Reply
  Lena Johansson
  20 november, 2018 at 16:51

  Inte julafton m den klänningen, då kommer jag inte få ner en bit men vad 17, gör inget egentligen för jag kan äta dagen innan el efter??

  • Reply
   Cilla
   20 november, 2018 at 16:52

   Pga att du kommer skratta istället för att äta? ?

 • Reply
  Lena
  20 november, 2018 at 17:09

  Jag är bara avundsjuk ???

  • Reply
   Cilla
   20 november, 2018 at 17:10

   Härligt, du får en I julklapp då!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.