Böcker

Denise Rudberg och Anders de la Motte hos Hultgrens

Häromdagen lyssnade jag på författarna Denise Rudberg och Anders de la Motte hos Hultgrens Bokhandel i Västervik. Malin med familj som driver bokhandel arrangerar Onsdagsklubben med jämna mellanrum där författare bjuds in. Oerhört uppskattat!Denise Rudberg

Ofta har författarna släppt någon ny bok i samband med att de gör turné hos bokhandlarna och så även denna gången. Rudberg har precis kommit ut med sin åttonde bok i serien om Marianne Jidhoff  Åtta
steg bakom
. Har ni inte läst dem så gör det! De ät grymt bra. Deckare i lyxigare miljöer med en mer mogen kvinna som huvudperson. Alla ingredienser som jag går igång på 🙂 För varje bok som Rudberg skrivit om Jidhoff så har de kryddats med mer koppling till samhället och vår samtid. Vilket ger
ytterligare en dimension än just deckare. Jag är kär rent av 🙂

Anders de la Motte hade jag läst en bok av innan men klippte raskt med mig ett par till efter att ha lyssnat på honom i onsdags. Liksom Rudberg gjorde han ett generöst och gott intryck i sin presentation. Både om sig själv och sitt författarskap. Tyvärr får jag erkänna att jag inte kände till hans tidigare böcker men det kan jag ju råda bot på framöver. Den senaste boken heter Vintereld och är också nyutkommen. Även om det är serie i sig där titlarna och genre hänger ihop så är de helt fristående av Anders de la Mottevarandra. Slutet på sommaren är den som jag läst innan. Spännande, ovanlig och oerhört läsvärd! Gissar att de övriga är lika bra. Speciellt efter tt ha lyssnat på de la Motte live.

Det är något extra att få ta del av en person bakom böckerna. Även om man inte på en halvtimme lär känna någon precis så ger det massor till läsupplevelsen. Lite bakomliggande resonemang, lite personlighet och hur det funkar i praktiken. Kanske är det extra uppskattat när man som jag gillar bokstäver själv, men utifrån den fullsatta bokhandeln så gissar jag att det är fler än jag. Jag hoppas även författare som Rudberg och de la Motte gillar det också. Även om jag kan förstå att det finns risk för att det blir tjatigt 🙂

Att jag även lyckades boka in både Eksjö Bokhandel aktivitet och Onsdagsklubben borde jag kanske ta som ett tecken att jag är förvirrad eller något. Som tur är kom räddare i nöden och jag behövde inte uppfattas som en stalker av vare sig Rudberg eller de la Motte.

Tack snälla Malin med familj på Hultgrens Bokhandel i Västervik för en härlig kväll!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.