Böcker Skrivande

Asecs + Akademibokhandeln + Vänlit = Sant

Den här bloggen startade jag för några år sedan som min alldeles egna lilla lekstuga för att få en plats där jag kunde leka med bokstäver. Inte sjutton trodde jag då att ett ”riktigt” skrivande liv skulle få så mycket utrymme i min vardag att lekstugan nästan dammade igen 🙂 Men så blev det och så kanske det måste få vara ibland, det vore ju synd om jag slösade på mina bokstavskompisar så att de tog slut….

Veckan som gått har jag haft den stora förmånen att åka mellan Eksjö och Asecs i Jönköping varannan dag. En ännu större förmån är att min bok har funnits i den fina skylten hos Akademibokhandeln på just Asecs. Och åh vad fint den passade där! Tillsammans med härliga grannar i form av Ann Charlotte Perssons, Katarina Bivalds och Gunnar Källströms alster. Ann Charlotte och Gunnar är, i det här sammanhanget, också lokala författare emedan Katarina är en etablerad, nationell författare. En riktig kändis i dessa sammanhang 🙂

Samarbete hela sommaren

Anledningen till att vi fick hänga tillsammans är ett nytt samarbete mellan Asecs, Akademibokhandeln och det regionala nätverket Vänlit. Första veckan i varje sommarmånad finns några lokala författare representerade på Asecs och Akademibokhandeln samt en mer etablerad representant. Bland juni månads representanter fick alltså jag och min bok I vikens mörker vara med, vilket är stort. Så jag är oerhört tacksam efter denna veckan att jag fick möjligheten. Som okänd debutant är varje tillfälle att visa upp sig oerhört värdefullt. Vi som läser mycket vet att många av de böcker vi njuter vi kommer från boktips av andra. Ska till exempel min bok bli ett sådant boktips gäller det att den får visas upp och komma ut så mycket som mig möjligt.

Förutom att min bok har fått mysa i skylten så har vi författare även varit på plats för signering vid tre tillfällen. Och det är alltid lika roligt! Att möta människor som tycker om böcker och få berätta att även jag skrivit ett gäng sidor som inte bara jag själv tycker är läsvärd utan en massa andra också. Många som stannar till är försiktigt nyfikna men rätt så snart blir de intresserade av varför vi står där och ser lite engagerade ut som en marknadsknalle i sina bästa dagar! När några till och med köper en bok och vill ha en signatur då blir jag så lycklig att hjärtat slår volter 🙂 Behöver jag ens skriva att jag älskar detta?!

Författare på scen

En av kvällarna fick vi till och med vara med på scenen! Asecs har en egen Book Club där de bjuder in till författarsamtal som vem som helst får vara med på som åhörare. Kristin som driver Akademibokhandeln på Asecs hade gjort det så fint på scenen som fångade Katarina Bivalds nya bok ”Morden i Great Diddling” så fint, med tebjudning och allt. Den fantastiska Instagram-profilen och bokälskaren Ulrica Widegren, @kulturladyn, höll i trådarna med fina intervjuer av både mig, Ann Charlotte och Katarina. Kloka frågor och härligt engagemang! Några kom faktiskt för att enbart lyssna på Ulrica och oss men några förbipasserande stannade till och tyckte att vi var ett fint inslag i shoppingen.

Jag tycker verkligen om att skriva böcker, jag håller som bäst på att redigera uppföljaren och en tredje börjar så smått utvecklas också, men den här delen av det ”författarskap” som jag drömmer om att bygga det är också riktigt härligt! Så ännu en gång stort tack till alla inblandade för att jag fick vara med.

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Ulrica Widegren
  14 juni, 2022 at 17:57

  Vilket underbart inlägg och vilka underbara dagar med er författare och era böcker i fokus. Så glad att våra vägar har korsats och ser fram emot att få läsa många, många, många fler böcker av dig.

  • Reply
   Cilla
   15 juni, 2022 at 12:56

   Och jag ser lika mycket fram emot många många tillfällen att ses igen! 💕

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.