Lite blandat

Sommaren är INTE slut!

Det är den första augusti idag och den tredje sommarmånaden börjar, sommaren är alltså INTE slut. Bara så att ni vet det 🙂 Egentligen konstaterar jag nog detta bara för att påminna mig själv, det är så lätt att börja se hösten komma redan nu. Kvällarna är redan lite kortare, nätterna kyligare och vardagen börjar så smått pocka på. Men jag stampar med foten och vägrar fånga känslan och tanken på höst när den kommer så smått. Sommaren är INTE slut!

Juni, juli, augusti…

Juni gick så himla fort, i alla fall för min del. Det var mycket jobb, med både kunduppdrag och bokaktiviteter. Det var race och midsommar och mycket som skulle betas av. De fina soliga dagarna som var missade jag på något vis, satt framför en dator eller for omkring. Allt var roligt, men jag njöt inte av sommarkänslan som fanns utanför fönstret. Juli fortsatte i samma takt, åtminstone första halvan. Soliga dagar spenderades i bil när SAS hade otur när de tänkte och ställde in flyget till Kiruna. Det var en himla tur att Kebnekaise levererade upplevelsemässigt, liksom det härliga rumssällskap syster och jag hade, annars kunde man lätt brutit ihop på grund av regnet och den tre dagar förlängda resan.

De sista veckorna nu har fått vara semester, även om härliga bokaktiviteter har lagts in emellanåt. Men jag går ändå med känslan att det går för fort! Jag hänger liksom inte med. Och då tänker jag inte på livet som sådant, där är jag ju bara halvvägs, utan på sommarsäsongen. Därför har jag bestämt att augusti måste också få vara sommar, även om inte värmen blir lika skön eller ljuset lika starkt. Eller att vardagen kommer närmare och jag har börjat fundera på rutinerna för den kommande terminen. Ja, jag tänker terminer istället för år 🙂

Sommaren är inte slut

Men man kan ha vardag och tankar framåt samtidigt som man fångar den sista tredjedelen av sommaren, eller hur? Så augusti ska fortsätta innehålla mina bästa ”sommarkänslaaktvitieter”:

 • Vara utomhus – MYCKET!
 • Bara använda sommarkläder – behövs tröja eller jacka så ska de vara ljusa och tunna 🙂 (är ju ändå dumt att frysa)
 • Fortsätta grilla, ingen gryta förrän september!
 • Håll sommarmodeknappen intryckt i hjärnan, turbon kan vänta ett tag till 🙂 No stress liksom!

Jag tar mer än gärna emot fler tips på hur jag håller fast vid sommarkänslan hela augusti ut för hösten är inte välkommen över min tröskel förrän första september, tidigast!

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Ken Sjöö
  1 augusti, 2022 at 11:20

  Aldrig sluta dricka bubbel😜

  • Reply
   Cilla
   1 augusti, 2022 at 11:22

   Gud vilket bra tips!! Behöver fylla på förrådet med Cremanter – löser du och kompisen det?! 🤩

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.