Lite blandat

Västervikserien blir namnet på min bokserie!

Västervikserien

Västervikserien, Västerviksviten, Konsultserien, Smålandsviten och Anna Svanströmserien är några av namnen som snurrat i hjärnan denna sommar, åtminstone i min :). När jag hade skrivit klart mitt andra råmanus i vintras hade jag ju faktiskt en början på en serie. Främst då det är en uppföljare på I vikens mörker. När jag sedan yppade att det fanns en idéskiss på minst en till, med samma huvudperson, behövde serien ett namn. Och som jag har klurat, ältat och funderat. Det är jättesvårt det här med serienamn!

Anna Svanström

Min huvudperson i min debutbok heter som bekant Anna Svanström och i kommande böcker fortsätter hon vara i fokus. I uppföljaren som kommer i november följer även flera karaktärer med storyn, och vi får veta hur det går för både Conny och Anna. Annas jobb som redovisningskonsult påverkar berättelsen även denna gången, och kommer få än mer betydelse i bok nummer tre. Om min idéskiss håller vill säga 🙂 Därför var Anna Svanströmserien ett bra alternativ. Men det låter inte så spännande, eller hur? Det finns liksom ingen koppling till något och eftersom jag är ensam i marknad och försäljning för mina böcker torde jobbet bli är större att ”sälja in” det.

Konsultserien var också med på tapeten länge men trots att jag är stolt över min andra roll, utöver att vara författare, så blir kanske lite torrt ändå? Även om JAG vet att det är spännande att vara konsult så kanske inte andra gör det. Serienamnet är tänkt att locka läsare, inte avskräcka dem!

Eksjö och Småland

Ett tredje alternativ som var med från början var Smålandserien, eftersom Anna återvänder tillfälligt till Eksjö och Höglandet i uppföljaren. Dock kommer hon att bok kvar i Västervik, åtminstone så långt som jag har ideér 🙂 Häromdagen fick hon också erbjudande att flytta till Skänninge så då hade det absolut inte funkat, det ligger ju i ett annat landskap. Framöver är jag i och för sig sugen på att förflytta konsulten Anna till andra fina småländska städer. Men återigen, det är i Västervik hon kommer att utgå ifrån.

Västervikserien

Så efter mycket om och men, samt många frågor till de som har än mer koll på det här med böcker så landar jag in i Västervikserien. Förhoppningsvis kan ortnamnet locka läsare än fler läsare utanför regionen och att jag får vara med att bidra till en spännande och inbjudande syn på stan. Redan nu skickar jag böcker till hela Sverige, till och med någon enstaka till Finland och Norge, och ingen blir ju gladare än jag om många fler vill läsa om Anna och Västervik.

Så varmt välkommen till världen – Västervikserien – jag hoppas att får många år tillsammans med spännande berättelser där redovisningskonsulten Anna Svanström får stå i fokus.

Cilla

(Bilden är tagen av grymma Hasse Sandström på samma klippa som omslaget till I vikens mörker är taget ifrån.)

4 Comments

 • Reply
  Ingela
  7 augusti, 2022 at 17:13

  Vädtervikserien blir väl ett jättebra namn, jag har gjort lite reklam för din bik här uppe i Nyköping.
  Jag väntar m spänning på 2:an man längtar🙏Kom ihåg att jag beställer en bok av dig.

  • Reply
   Cilla
   7 augusti, 2022 at 18:22

   Tack snälla du 💕

   • Reply
    Kerstin
    8 augusti, 2022 at 08:07

    Det blir jättebra med Västervikserien, det lockar de som inte läst första att även köpa/lyssna att ta hela serien i ett svep🥰

    • Reply
     Cilla
     8 augusti, 2022 at 20:54

     Du klok som en bok! Tack 💕

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.