Löpning och Träning

Asics Stockholm Marathon – here I come…..

På lördag är det Asics Stockholm Marathon och om inget oförutsett sker så står jag på startlinjen i andra gruppen kl 12,10. Visst är det olidligt spännande?! Det blir mitt femte i ordningen och andra i Stockholm och det vore då tusan om det inte skulle gå vägen 🙂

Jag har precis kommit hem från mitt sista pass, nu kan jag inte göra så mycket mer när det kommer till träningen. Det som är gjort är gjort liksom. På totalen känns det ganska bra ändå. Jag har inte ont någonstans, jag är inte sliten och framför allt ser jag fram emot atmosfären och folkfesten på lördag! Möjligtvis finns det en risk att jag tar ut allt i förskott nu dagarna innan att när jag väl står där på Lidingövägen med musiken pumpandes ur högtalarna, adrenalinet hos människorna runt omkring så starkt att det går att ta på – att jag är lite sömnig. För att jag just föreställt mig det för många gånger. Går det egentligen? Nääää, den känslan och gemenskapen som är där och då är så häftig. Är det någon gång jag skulle kunna skriva på ett avtal till någon konstig sekt så är det då 🙂 Jag blir helt tagen!

Det ska bli varmt på lördag under Asics Stockholm Marathon sägs det och tydligen har någon läkare uttalat sig idag att det är bara vältränade människor under 30 som borde starta – eller missuppfattade jag? Vilken tur att alla vi andra som enligt passet KANSKE är över 30 känner oss som under 30 och är med och förgyller hela tillställningen! Med 19 vattenstationer och 15 duschar så lär de nog snarare få förlänga max-tiden om jag ska hinna med alla dem 🙂 Med bra uppladdning och mat nu dagarna innan och dricka ofta på lördag så ska det nog inte gå någon nöd på vare sig mig eller andra. Vi kanske får sänka prestationskraven lite, om man har några sådana, och njuta av färden mer och det kan väl inte skada. Tänk alla hejaklackar som kommer sitta på uteserveringarna! Om inte annat kan vi tänka på den stackaren som sprang i Grekland för x antal år sedan och startade traditionen.

Sista passet ikväll blev 10 minuters uppvärmning, 10* 30 sek löpning med 30 sek stå/gåvila mellan samt 10 minuter nedvarv. Enligt min vapendragare såg det bra ut så det väljer jag att tro på! Efter nötningen på banvallen i Eksjö blev det ett dopp i sjön – riktigt riktigt skönt. Att sedan få på sig något torrt och rull hem i lilla bilen utan tak i grönskan då känner man livet i sig. Så gött helt enkelt!

Oavsett hur det går på lördag så är det faktiskt just nu som jag är i mål egentligen, loppet är som en utmanande bonus. Det är värre för både kropp och själ att följa ett träningsprogram i flera månader med allt vad det innebär. Vardagen som påverkar löp-tillfällena, sjukdomar och kanske skador som kan uppkomma. Semestrar och andra njutbara tillfällen vill man också ha med i dessa perioder samtidigt som ett prestationsmål hägrar. DET är också en häftig känsla att ha fixat!

Så kom igen nu Asics Stockholm Marathon på lördag ska vi ha galet kul!

Cilla

7 Comments

 • Reply
  Lena
  29 maj, 2018 at 21:21

  Jag hejar på dig❤du kan du kan du klarar det den här gången oxå?❤

 • Reply
  Linda Forsman
  29 maj, 2018 at 21:39

  Stort lycka till!!! Ja nu är det inte mycket att göra än att vänta in lördagen och njuta av vägen till målet?. Får se om vi ses i löparledet på lördag eller kanske vid ngn vätskestation?…

  • Reply
   Cilla
   30 maj, 2018 at 06:45

   Ja vad kul!! Vi ses säkert i mål snarare, du är så stark ??? Lycka till!!!

 • Reply
  Antonia
  29 maj, 2018 at 21:44

  Säker på att det va dom ÖVER 30 ? Kommer gå galant ??

  • Reply
   Cilla
   30 maj, 2018 at 06:43

   Ja så måste det varit! ? Tack snälla! ❤️

 • Reply
  Anna A
  30 maj, 2018 at 20:55

  Stort lycka till! Jag är så imponerad av din träning, kör lagom hårt i värmen.

 • Reply
  Kerstin
  31 maj, 2018 at 18:50

  Klart att du fixar detta, du är ju BÄST?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.