Lite blandat Västervik

Nöjd, nöjdare, nöjdast!

Jag är så nöjd! Det är så skönt att bara få känna den känslan ibland, att vara riktigt glad och nöjd. Någon gång krävs det mer andra mindre. Denna gången var det nog en blandad kompott som skapade denna härliga känsla 🙂 För handen på hjärtat hur ofta är vi riktigt nöjda egentligen?

Det som la grunden till  hela nöjd-känslan var en hel helg i Västervik utan något uppbokat alls. I flera veckor har vi lyckats göra en massa roliga grejer på helgerna och besöken i Västervik har blivit vare sig hackade eller malda. Att få bara vara här och gå och skrota är helt underbart! Inte så att vi ligger på soffan hela tiden precis utan det blir mycket gjort men utan press och i var och ens takt. Lite trädgård, lite garage, lite tvätt och annat pyssel.

Vad som ytterligare spädde på min känsla av att vara nöjd var att äntligen få bocka av listan med ”to dos” samt önskemål:

 1. Shopping – ytligt kanske men när man har planerat ända sedan i början av april att unna sig en nyckelplaggsshopping och äntligen få till det. Ja då sprutar nöjdhetscellerna ut öronen i alla fall på mig 🙂 Ni kommer väl ihåg inlägget att jag inte har något att ta på mig – nu har jag det! Separat inlägg kommer så småningom. Det var nästan så att jag ville rulla in mig i alla plaggen och sova med dem inatt och bara njuta av dem. Men det fick jag inte, konstigt…..
 2. Slänga och panta flaskor – jistanes vad fullt det var i förrådet! För varje klirr jag hörde i containern, desto lättare kände jag mig. Undrar om man kan kalla det mental bantning? Det roliga i kråksången var bara att jag glömde pantandet då jag var så fokuserad på att jag var så nöjd!
 3. Blommor – ÄNTLIGEN har jag köpt och planerat blommor i ett par krukor vid dels entren och dels till gästhuset. Det skulle ju gjorts för länge sen! I och för sig sparade jag ett moment att byta ut penseer mot sommarblommor men det är det värt om alternativet är helt tomma krukor. Nu är det i alla fall så fint. Inte mycket men fint. Jag fyller på till sommaren med pelargoner som flyttar med från Eksjö i sommar.
 4. Tvättmedel och vattenflaska – banalt, jag vet! Har man glömt att köpa tvättmedel i flera veckor och äntligen kommer ihåg det, då blir i alla fall jag nöjd. Vi har förstås inte mycket tvätt här i Västervik så vi överlever men till slut är ju gränsen nådd och transporterar smutsvätt det gör jag bara inte! Samma sak med en vattenflaska. Jag är jättedålig på att få i mig mer vätska än den till maten och nu när det blir mer träning och varmt så behövs det några extra deciliter. En vattenflaska stående påminner mig och länge nu har jag haft en gammal per-flaska, hur snygg är den liksom! Även detta åtgärdades igår och jag är förstås nöjd.
 5. T/R – krogen med båt – följer du mig på Instagram kanske du såg att jag testade stories igår kväll då vi hade en sen säsongspremiär av att ta båten till krogen. Jag kommer alltid tycka att det är exotiskt trots att jag gjort det i flera år. Flytväst, jackor, urblåst i håret och får landa in i stan i Västervik. Göra fast och sedan in på restaurang. Igår kväll blev det Guldkant och det var så gott! Råbiff till förrätt för mig och sedan getostravioli. Det kan ha blivit något glas rött också trots maraton-uppladdning men hela dagen byggde upp till detta så då fick det vara värt det.

Idag söndag sitter känslan i, att vara glad och nöjd, hoppas det även gör det hos dig!

Cilla

(Bilden ovan var ett försök till matbild som syns lite överallt, men självklart var någon tvungen att stimma till den med en gaffel extra 🙂 Bjuder på den.. )

1 Comment

 • Reply
  Kerstin
  28 maj, 2018 at 08:17

  ??

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.